Tariceanu i-a numarat absentele lui Antonescu. In prima confruntare directa, seful „en titre” al PNL i-a reprosat contracandidatului sau ca e dependent de cei care-l finanteaza. Calin Popescu-Tariceanu si Crin Antonescu renunta la menajamente in lupta pentru sefia PNL. In prima confruntare directa dinaintea congresului, cei doi liberali s-au lansat intr-o serie de acuzatii dure unul la adresa celuilalt. Tariceanu i-a reprosat lui Antonescu ca s-a remarcat prin absenta si ca PNL trebuie condus de o persoana independenta, nu dependenta de cei care o finanteaza, scrie EvZ.

Incepe sezonul congreselor. Doi politicieni se confrunta in PSD si doi, in PNL, pentru investitura la prezidentiale. In aprilie, PSD si PNL isi vor lansa candidatii la presedintie. Fiecare partid are deocamdata cate doua personalitati aflate in competitie. In PSD Mircea Geoana este in pole position pentru desemnare, deoarece presedintele partidului, conform statutului il reprezinta la prezidentiale. Surse din partid afirma insa ca in PSD s-a declansat o „mica campanie nedeclarata” intre Adrian Nastase si Mircea Geoana, pentru captarea sustinerii unui numar cat mai mare de filiale, scrie Adevarul.

Mitrea: Geoana si Hrebenciuc nu l-au vrut pe Mihai Tanasescu la Finante. Tanasescu a asteptat langa telefon sa fie chemat in tara, la MF. Senatorul PSD Miron Mitrea afirma ca Mircea Geoana si Viorel Hrebenciuc nu l-au vrut pe Mihai Tanasescu la Ministerul de Finante si ca acest lucru va afecta partidul. Mitrea a relatat, ieri, pentru Gandul, faptul ca, dupa ce PSD a decis formarea guvernului cu PD-L, s-a discutat ca social-democratii sa ceara MF, daca nu vor avea primul ministru, noteaza Gandul.

Vanatorul Nastase a luat-o la ochi pe «Alma cea salbatica». Fostul presedinte al Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor Sportivi deputatul PSD Adrian Nastase i-a cautat originile ascunse ale… sefei de la Camera, Roberta Alma Anastase, si “s-a speriat” de ceea ce a gasit. ”Am descoperit un articol interesant «Alma - o alta specie de oameni?» si m-am speriat (…). Acum cateva sute de ani, pastorii din Asia Centrala i-au denumit Alma. In dialectele locale, termenul se traduce prin “om salbatic”. Daca s-ar reusi, intr-un final, capturarea unei Alme, oamenii de stiinta s-ar putea confrunta cu nimeni altul decat cu faimosul Om din Neanderthal”, a explicat, ieri, Nastase pe blogul personal, facand trimitere la salbaticia mai tinerei sale colege de la PD-L, noteaza Gardianul.

In editorialul "Crin pe roze", Pavel Lucescu afirma ca "multe din cifrele guvernarii sale care apar si se simt acum in plina criza, dar si starea de spirit din partid n-au cum sa-i priasca lui Tariceanu. Ex-premierul tradeaza prin agresivitate o psihologie de asediat, iar contracandidatul sau la sefia PNL, Crin Antonescu, pare sa-l fi simtit. Pentru unii liberali experienta castigata si rezistenta in fata lui Basescu pot constitui un motiv serios pentru a-l sustine in continuare pe Tariceanu. Dar e vorba de trecut si inca de unul in continua schimbare. Si nu in bine. Impotriva lui Tariceanu stau cifre si o stare de spirit. Cu primele, contracandidatul sau la functia de presedinte al PNL, Crin Antonescu nu e prea obisnuit sa jongleze si nici nu i-ar fi de folos s-o faca. Se ocupa de asta deja si o vor face in continuare cei aflati azi la guvernare". Integral in Cotidianul.

MAE intreaba UDMR: "Unde-i dovada?" Ministerul Afacerilor Externe invita UDMR sa prezinte documentele oficiale prin care presedintele Ungariei, Laszlo Solyom, ar fi fost sfatuit sa nu viziteze Transilvania pe 15 martie, dupa ce liderii Uniunii au lansat acuze in acest sens. Reactia MAE a survenit ieri in conditiile in care liderii UDMR s-au declarat, printr-un comunicat de presa in limba maghiara, "consternati" de decizia "autoritatilor romane competente" de "a-l deconsilia" pe presedintele ungar, Solyom Laszlo, sa viziteze Transilvania pe 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, noteaza Romania Libera.