Romania ii cauta pricina Ungariei. „Autoguvernarea”, termenul folosit in maghiara pentru administratia locala, si venirea in Romania la bordul unei aeronave militare au fost argumentele autoritatilor de la Bucuresti pentru a declara inoportuna vizita presedintelui Ungariei, Laszlo Solyom, in tara noastra, scrie EvZ.

Vadim se ratoieste din nou: „Nu sunt Sexy Braileanca si nici Romanita Iovan”. De cand a pierdut alegerile, nemaiintrand in Parlament, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a inceput sa aiba tot mai des accese de furie in timpul conferintelor de presa saptamanale, la care nu a renuntat, in ciuda diminuarii vizibile a numarului de auditori. Astazi, si-a iesit din fire de doua ori: o data din cauza unui jurnalist, care i s-a parut ca-l fotografiaza prea insistent, si o data din cauza unui „admirator” care a adormit bustean in timpul „lecturii”, noteaza Gandul.

Femeile din PNL il sustin pe Crin in locul lui Calin. Organizatia Nationala a Femeilor din PNL a decis sa sustina candidatura lui Crin Antonescu la presedintia partidului, in cadrul Congresului ce va avea loc la sfarsitul saptamanii viitoare. Presedintele organizatiei, Norica Nicolai, isi anuntase, de altfel, cu ceva timp in urma, intentia de a-l sustine pe Crin Antonescu in competitia cu actualul lider al partidului, Calin Popescu Tariceanu, scrie Gardianul.

Luni, la PNL, ultimul troc inainte de vot. Delegatia Permanenta a liberalilor va decide la inceputul saptamanii viitoare daca se infiinteaza sau nu scaunul de prim-vicepresedinte al partidului. In tara filialele continua sa-si anunte favoritul la sefia partidului: o parte din cele din Moldova merg pe mana lui Tariceanu, in timp ce organizatia de femei a fost cucerita de Antonescu. Cei doi candidati isi continua in weekend campania, scrie Cotidianul.

In editorialul "Promisiuni neonorate ale primarului-chirurg", Mircea Kivu vorbeste despre "mentalitatea chirurgilor". Cunosc si inteleg mentalitatea chirurgilor. Ei au de salvat organe vitale. Nu se uita la amanunte. Cand smulg pansamentul lipit de rana, o fac fara menajamente – suferinta provocata e neinsemnata fata de interventia majora pe care o au ei de facut. Cand insa primarul ne tot taie fara anestezie, fara a rezolva nici una dintre maladiile cronice ale orasului, lucrurile nu mai sunt de inteles. Au trecut noua luni de cand bucurestenii au un nou primar. Pentru ca m-am plictisit ca alesii metropolei sa-si faca bilantul la sfarsitul mandatului, cand constatam ca orasul arata la fel sau mai rau decat la inceput, dar ca lasa succesorului o perspectiva mareata, cred ca nu e prea devreme sa ne intrebam ce a facut si, mai ales, ce nu a facut domnul Oprescu". Integral in Romania Libera.

Horia Ghibutiu vorbeste in editorialul "Prostitutia cu public" despre conferinta de presa sustinuta de Catalin Predoiu despre noul Cod Penal. "Prostitutia din Romania si-a facut loc pe agenda publica ieri, cu ocazia conferintei de presa sustinute de Catalin Predoiu, de la care am aflat ca noul Cod Penal nu va legaliza injosirea femeilor nevoite sa-si procure astfel mijloacele de existenta." „Ne-am propus sa reprimam prostitutia prin practici moderne”, a precizat ministrul justitiei, stabilind drept prioritati reducerea traficului de persoane si a proxenetismului. Perfect de acord. Desi e greu de impiedicat gandul nastrusnic ca oamenii legii platiti sa asaneze trotuarele vor intelege exact modul in care degradarea la care se supun niste biete femei trebuie, de-acum inainte, combatuta modern". Integral in EvZ.