Antonescu il ia peste picior pe Tariceanu. Convins ca Tariceanu va ramane fara scaunul de presedinte al PNL, vicepresedintele Crin Antonescu ii sugereaza ca ar putea ocupa unul de europarlamentar. Intrebat ieri daca ii va cere lui Tariceanu sa deschida lista pentru Parlamentul European, in cazul in care acesta nu va fi reales presedinte al partidului, Antonescu a raspuns: „Nu, nu pot sa-i cer asa ceva, dar e o idee”, scrie EvZ.

Teama de asumarea raspunderii grabeste dezbaterea codurilor. Parlamentarii din subcomisiile de analiza a noilor Coduri din Justitie au inceput in ritm alert dezbaterile pentru a se incadra in termenul stabilit in coalitie. Graba este atat de mare incat s-a trecut la discutii pe articole inainte de a fi fost depuse amendamentele. Subcomisia care se ocupa cu analizarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, condusa de ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Victor Ponta, a decis sa lase colegilor termen pana pe 25 martie pentru formularea si depunerea amendamentelor, scrie Romania libera.

Geoana, lansat pentru Cotroceni dupa Paste. Data probabila este undeva intre 20 aprilie si 1 mai. „Cea mai buna varianta pentru organizarea Congresului este in urmatoarea saptamana dupa Paste. Pe urma incepe campania pentru alegerile europene”, este de parere vicepresedintele PSD Radu Moldovan. Liderii social-democrati au discutat despre acest subiect, ieri, la reuniunea Comitetului Executiv, scrie EvZ.

In "Aia mica s-a facut mare", Corina Dragotescu afirma ca "din multe puncte de vedere, cele doua Elene din preajma presedintelui sunt asemanatoare. Amandoua sunt tinere, permanent subiecte de presa, amandoua sunt de o tenacitate si de o ambitie rar intalnite, au gusturi fine, demne de cercurile inalte ale lumii mondene, amandoua au demisionat, amandoua au avut acelasi model, in persoana lui Traian Basescu. Asemanarile se opresc aici. Elena Udrea a stat pe margine cativa ani si a incasat pumni cu gratie si aparent fara sa se supere, facand dovada ca are un stomac de politician". Integral in Cotidianul.

Sabina Fati, in "Presedintele reinventeaza nationalismul", aminteste ca "presedintele Basescu a explicat ca este nevoit sa preia discursul de aparare a patriei fiindca acum nu mai exista un Vadim Tudor care sa o faca. Traian Basescu este primul lider care recunoaste ca rolul de vidanjor i-a fost distribuit lui Vadim Tudor, astfel incat celelalte partide sa-si pastreze onorabilitatea: "Pana nu demult exista un Vadim, in spatele caruia ne ascundeam toti", spune presedintele, sugerand ca de fapt erau mai multi cei care aprobau declaratiile nationalist-sovine ale tribunului. Seful statului lamureste mecanismul prin care "orice declaratie a unui demnitar maghiar care contravenea Constitutiei era trecuta cu vederea" fiindca "reactiona Vadim Tudor, si cu asta eram toti cu constiinta impacata". Integral in Romania libera.