Seres se agata de biletul pentru Bruxelles. Codrut Seres (PC) isi mentine intentia de a candida pe lista PSD pentru Parlamentul European in ciuda situatiei sale juridice de inculpat. In ciuda refuzului social-democratilor, Seres a ramas hotarat sa candideze, mai ales ca tot din cauza dosarelor sale a fost obligat sa renunte la o functie in guvern. „Dosarul meu este o facatura politica. Nu doresc sa pun capat carierei mele politice si profesionale din cauza unei facaturi. Este o campanie de manipulare odioasa la adresa mea prin intermediul presei, este vorba despre un dosar rupt de realitate”, a comentat ieri Seres, potrivit EvZ.

Iubire pe baricada. Cupluri celebre de politicieni intrate in legalitate. S-au cunoscut pe baricadele politicii si-au impartit aceleasi idealuri. In timp si-au unit destinele in fata ofiterului de stare civila si astazi formeaza cupluri pe care le leaga mai mult decat doctrina de partid. Marti, cuplul Adina Valean, europarlamentar PNL, si Crin Antonescu, presedinte al aceluiasi partid, a decis sa iasa din ilegalitate, cei doi recunoscandu-si public relatia, scrie Gandul.

Basescu lanseaza “ploaia de stele” la SRI. Presedintele Traian Basescu a semnat decretele prezidentiale prin care dintr-un foc a inaintat in grad sase generali din Serviciul Roman de Informatii. Avalansa de avansari vine in momentul in care in randul politicienilor se vehiculeaza ideea ca recentul scandal “Popoviciu-DGIPI”, in care a fost vehiculat si numele sefului statului este opera serviciilor secrete, scrie Cotidianul.

Eurocampania PSD, mosita de un numar record de strategi. Campania electorala a PSD pentru alegerile europarlamentare va fi coordonata de un numeros grup strategic condus de presedintele partidului, Mircea Geoana, si compus din Ion Iliescu, Adrian Nastase, Viorel Hrebenciuc, Dan Nica si Liviu Dragnea. Mai precis, s-a decis implicarea reprezentantilor tuturor taberelor din PSD. Coordonarea tehnica va fi asigurata de Valeriu Zgonea. Grupul tehnic al lui Zgonea va fi si el numeros. "Am decis constituirea unui grup strategic de campanie al PSD. Lideri importanti ai partidului vor face parte din acest grup. Echipa tehnica de campanie va fi coordonata de Valeriu Zgonea", a precizat Mircea Geoana, potrivit Romania libera.

Geoana, somnifer pentru Basescu. Seful statului a cascat si a ascultat cu ochii inchisi discursul de ieri, din parlament al liderului PSD. Aniversarea aderarii Romaniei la NATO a fost ieri prilej pentru liderul PSD Mircea Geoana sa exerseze de la tribuna Parlamentului postura de virtual contracandidat al lui Traian Basescu la presedintie. Pe langa bani pentru armata si o mai mare influenta a Romaniei in NATO si UE, Geoana a cerut retragerea trupelor din Irak in acest an, contrar opinei presedintelui. Basescu a cascat, urmarindu-l apoi, cateva momente, cu ochii inchisi, scrie EvZ.

In "Vladimir Voronin, persona non grata!", Cristian Teodorescu afirma ca "nerusinarea antiromaneasca a autoritatilor de la Chisinau a capatat toate datele unui caz patologic. Vladimir Voronin ar trebui declarat iresponsabil. Inaintea alegerilor de peste Prut, dementa antiromaneasca a fratelui Voronin a depasit pragul clinic. La ordinul lui, Basarabia isi inchide granitele in nasul romanilor, fara ca basarabenii sa protesteze. Vamesii sai l-au intors de la granita pana si pe Lucian Blaga, sub forma de carte, nu stiu daca in urma confuziei cu ministrul Vasile Blaga, despre care nu stiu sa fi scris carti, dar, indiferent din ce motiv, embargoul pus tipariturilor romanesti e mai grav decat intoarcerea romanilor de la granita". Integral in Cotidianul.

Cristian Campeanu, in "E timpul pentru o strategie post-Basescu", se intreaba "cum poate fi judecat faptul ca Monica Macovei va figura pe pozitia a doua pe lista de candidati la europarlamentare a PDL? Daca ne gandim ca Monica Macovei NU este ministru al Justitiei si ca am ramas sa ne canonim cu acelasi domn Predoiu, omul Codurilor aberante, prezenta Monicai Macovei printre europarlamentarii romani pare un premiu de consolare palid. Daca ne amintim ca Monica Macovei este una dintre putinele personalitati publice din Romania ale carei profesionalism si integritate au starnit admiratie la Bruxelles si ca ar fi acceptata, probabil, cu urale intr-un post de comisar, atunci faptul ca nu va fi decat unul dintre cei 736 de europarlamentari pare, din nou, prea putin". Integral in Romania libera.