Geoana, candidatul lui Adrian Nastase. In schimbul sustinerii candidaturii lui Mircea Geoana la prezidentiale, Adrian Nastase cere mesaje clare si neechivoce. Adrian Nastase a declarat, la Antena 3, ca a venit momentul ca presedintele social-democrat, Mircea Geoana, sa intre in campania pentru prezidentiale. Fostul prim ministru a declarat ca ia serios in calcul sa nu mai candideze la prezidentiale. Presedintele Consiliului National al PSD este considerat o alternativa la Mircea Geoana, in ce priveste candidatul social democratilor la prezidentiale, scrie Adevarul.

Ionel Georgescu, noul sef al DGA. CSM i-a retras pe procurori. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, in sedinta de ieri, incetarea detasarii pentru cei cinci procurori care lucrau la Directia Generala Anticoruptie. Procurorii Irinel Paun, Lucian Doxan, Mircea Petrescu, Ionel Corbu si Ionel Marian Gherman nu vor mai lucra pentru Ministerul Administratiei si Internelor incepand cu data de 20 aprilie 2009. Cei cinci magistrati au solicitat CSM un ragaz de doua saptamani pentru incheierea raporturilor de serviciu cu Directia Generala Anticoruptie (DGA), informeaza Gardianul.

Motiunea PNL, plimbata prin Camera. Deputatii nu au stabilit inca o data in care vor discuta motiunea PNL impotriva ministrului Educatiei Ecaterina Andronescu. Potrivit stenogramei de miercuri a Biroului Permanent al Camerei, subiectul a fost ridicat de vicepresedintele liberal Bogdan Olteanu. Acesta a cerut ca motiunea sa figureze pe ordinea de zi de martea viitoare, dar nu a avut succes in fata majoritatii PDL-PSD. „Orice discutie legata de aceasta chestiune nu face altceva decat sa ne duca iarasi intr-o zona in care dezbaterile sunt sterile”, i-a replicat pesedistul Valeriu Zgonea, scrie EvZ.

Mitrea se plange ca PSD ii pregateste decapitarea. Mitrea anunta pe blogul sau ca in laboratoarele PSD se pregateste debarcarea sa din partid. Senatorul PSD Miron Mitrea a scris pe blogul sau ca un "grup de interese" din partid cauta solutii sa-l dea afara. "Grupul de interese care isi aroga momentan rolul de presedinte al PSD are o problema cu marimea mea. Vrea sa ma micsoreze si sa ma puna in insectar, asa cum a facut si cu alti lideri ai partidului. De aceea, incearca de saptamani bune sa duca in derizoriu orice discutie lansata de mine despre soarta partidului. Asta numai cand se afla in fata camerelor de filmat. Cand se aduna intre ei prin birouri, cauta solutii sa ma dea afara din partid sau macar sa ma faca sa renunt la lupta pe care am declansat-o impotriva lor", a spus Mitrea, citat de Romania Libera.

In editorialul "Comédii de alegeri", Mircea Cartarescu este de parere ca "anul 2009 a inceput prost, cu criza, cu scandaluri financiare, cu imprumuturi impovaratoare, cu previziuni de restrangere economica si somaj in masa. Atmosfera e intunecata, oamenii sunt deprimati, simtim cu totii mai mult ca oricand uratenia lumii in care traim. Mai chinuitor decat toate ramane gandul ca totul ar fi putut fi altfel, ca ne-am fi putut bucura acum de viata, de prosperitate si tihna, chiar si de primavara asta care si azi, ca si altadata „nu-i decat o copie”. Zarurile au cazut insa prost, incepand de la Revolutie incoace, intr-un sir de aruncari nefericite care ne fac sa ne zbatem azi, neputinciosi, in acelasi cosmar pe care-l traim de doua decenii incoace. S-a perindat la conducerea tarii practic tot spectrul politic, au fost in fruntea tarii tot felul de oameni, mai democrati sau mai autoritari, s-au incercat cele mai diverse variante de guvernare. Integral in EvZ.

Mircea Dinescu, in editorialul "Sa traiesc bine!", vorbeste despre iesirea din scena a lui Basescu comparand-o cu cea a personajului shakespearian Regele Lear. "Cine s-ar fi asteptat ca veselul marinar, care a cucerit Cotroceniul incingand tarafurile pe terasa la Ciresica si care s-a razbunat pe scufundarea Titanicului consumand intr-un mandat patru aisberguri pisate in paharul cu whisky, sa iasa din scena aidoma Regelui Lear? Traian Basescu s-a dovedit insa mult mai generos decat tragicul personaj shakespearian, oferindu-le fiicelor nu doar propriul regat cu soselele, cluburile si discotecile sale, dar si cate ceva din averile unor regi ai asfaltului si ai speculatiilor imobiliare". Integral in Cotidianul.