Maratonul pentru Bruxelles, la start. Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc pe 7 iunie. Biroul Electoral Central (BEC) a incheiat procedura de inregistrare a candidatilor la alegerile europene. In cursa electorala au intrat opt formatiuni politice dintre care patru – PDL, alianta PSD-PC, PNL si UDMR - sunt deja reprezentate in Legislativul de la Bruxelles. Pentru un fotoliu de eurodeputat se lupta si doi candidati independenti: Elena Basescu si Pavel Abraham, scrie Adevarul.

Boc si Geoana - „duelul lalelelor“. Seful PSD: Mariti salariile, domnule Premier! Premierul: Nu vor scadea, va asigur! Boc si Geoana s-au duelat, vineri, pentru simpatia profesorilor printre florile omagiate de pitesteni, in cadrul Festivalului anual al Lalelelor. Liderul PSD i-a cerut premierului sa majoreze salariile profesorilor, iar cel din urma sa aibe grija ce legi mai adopta Parlamentul. „Dumnezeu sa se uite cu lumina pentru tot ce inseamna suflet de argesean, (le urez – n.r.). Fetelelor la anu’ (sa fie – n.r.) si mai frumoase, baietilor – si mai zdraveni si dascalilor nostri – salarii mai mari, domnule prim ministru. Strangem cureaua, dar nici chiar asa. Doamne, ajuta”, a spus Mircea Geoana, citat de Gandul.

Principele Radu al Romaniei crede ca va deveni presedintele statului. Principele Radu al Romaniei a declarat, ieri, ca sansele de a deveni presedinte al Romaniei sunt foarte mari. “Cred ca am sanse foarte mari si sunt in fiecare zi fericit si increzator pentru fiecare clipa pe care o petrec”, a completat principele Radu. Principele s-a plans ca, in general, sunt preocupati de toate aspectele picante ale vietii, iar inteligenta este folosita pentru cinism. Pe de alta parte, Principele a explicat faptul ca pe buletinul de vot numele sau va aparea asa cum este trecut si pe cartea de identitate: Radu al Romaniei Duda, scrie Gardianul.

Patriciu, sponsorul lui Crin. Magnatii Romaniei incep deja sa se pronunte pentru sustinerea unui candidat sau a altuia, pozitionandu-se pe scena politica intr-o batalie impotriva lui Traian Basescu. Omul de afaceri Dinu Patriciu a anuntat ieri, pentru prima data oficial, ca il va sustine pe Crin Antonescu "cu toate fortele". Astfel, Patriciu redevine principalul finantator al PNL, dupa o perioada in care a lucrat la doua capete: sponsorizarea liberalilor, dar si a social-democratilor, scrie Romania Libera.

In editorialul "Ai, dar furi!", Daniel Oanta afirma ca "dintre multele pacate ale forfetarului impus de Guvernul roman se detaseaza prezumtia de vinovatie a intregului antreprenoriat autohton. Piatra filozofala a dijmei fiscale se rezuma la trei cuvinte. Ai, dar furi! Cand ministrul Finantelor a avansat pentru prima data posibilitatea introducerii impozitului forfetar, argumentul privind pierderile inregistrate de prea multe firme mi-a parut unul relativ solid. Nu neg ca este posibil, desi nu neaparat adevarat, ca multe companii sa raporteze intentionat pierderi pentru a nu plati impozit pe profit. Pentru ca, initial, dl Pogea indica printre victimele forfetarului domeniile hotelier, restaurante, jocuri de noroc si imobiliar, gandeam din motive indeobste cunoscute ca poate n-ar fi o idee rea". Integral in Cotidianul.

Ioana Lupea, in editorialul "Radu Duda, adevaratul Obama?", afirma ca "Obamamania a atins Romania ca ticneala a politicii. La ora la care, in America, mitul este scuturat de pene si sclipici, consultanti bastinasi modeleaza pastise ale presedintelui american. In colectia de obami mioritici avem, deocamdata, un Obama numit de un alt admirator al lui Obama „prostanac”. Un Obama - Crin, caruia i-a fost plasmuita o clona, un Obama avant-la-lettre cu o trecere scurta si glorioasa prin Cartea Recordurilor la carnati. Un Obama „care este” revelat intr-o dupa-amiaza electorala locuitorilor din Ganeasa, judetul Olt. Si un principe Obama, apartinic si antisistem, iesit din laboratorul politic tainic al lui Dinu Patriciu, care nu-si asuma creatia. „Cine este adevaratul Obama” cere o clarificare, asemenea misterului de mica publicitate al „adevaratei mame Omida”. Integral in EvZ.