Senatorii juristi l-au declarat nevinovat pe Micky Spaga. Senatorii juristi motiveaza in raportul asupra solicitarii Parchetului General de incepere a urmaririi penale in cazul senatorului PSD Serban Mihailescu faptul ca probele din dosarul DNA sunt in mare parte nule. In raport se precizeaza ca, "supusa la vot, propunerea de incepere a urmaririi penale nu a intrunit numarul necesar de voturi (patru senatori fiind pentru, iar patru impotriva), fapt pentru care Comisia nu poate recomanda plenului Senatului un vot in favoarea avizarii inceperii urmaririi penale", scrie Romania libera.

Baronii PSD si PDL, pace pe bani publici. Linistea coalitiei PSD-PDL este „cumparata” de guvern cu bani publici. Castigatoare ale repartizarii sumelor defalcate din TVA pentru infrastructura, decise prin hotarare de guvern pe 8 aprilie, sunt primariile PSD din judetele in care colaborarea cu PDL e „in aer”. Alocarile par direct proportionale cu starea de conflict. Astfel, in Olt, unde la alegerile partiale dintr-o comuna tensiunea dintre cele doua tabere a ajuns pana la impuscaturi, primarii PSD au primit 71% din banii alocati intregului judet, 13,1 din cele 18,2 milioane de lei, scrie EvZ.

Basescu, intampinat in Liban cu „Traiasca marinarul!“. Presedintele Romaniei s-a intalnit cu romanii din Liban si cu omologul sau libanez. Primilor le-a povestit despre scrumiera cumparata din bazarul din Beirut pe vremea cand era student la Marina, iar cu cel de-al doilea a discutat despre pacea in Orient si cooperarea politieneasca si relatiile comerciale dintre cele doua tari, scrie Cotidianul.

Sedinta de bancuri la tribuna Parlamentului. S-au spus bancuri, s-au facut urari pascale ironice. Cu alte cuvinte, deputatii au aruncat ieri in derizoriu activitatea legislativa. Liberalii au fost ridiculizati pentru ca au prezentat doua texte diferite privind o motiune simpla pe tema Educatiei. Motiunea liberalilor pe Educatie s-a trasformat in mar al discordiei, deputatii schimband replici acide. Cerandu-si politicos scuze in avans de la reprezentantul minoritatii evreiesti, Aurel Vainer, deputatul PSD Anghel Stanciu si-a intarit opinia cu o butada care a starnit zambete, scrie Romania libera.

Costi Rogozanu, in "Dati drumu’ la baeti!", afirma ca "A inceput sa se normalizeze atitudinea fata de Moldova. Discursul lui Traian Basescu tinut in Parlament a fost unul dintre semnele de raportare corecta asupra situatiei de peste Prut. Evident, normalizarea a venit dupa ce au scazut audientele, dar tot e ceva. Si evident, Traian Basescu nu se putea lipsi de toate elementele populiste in discursul sau (chiar si asa, si i-a pus in cap pe mudakii - moldovenii stiu ce inseamna - care pretindeau „unire cu tara“). Dar a cerut ferm atentia Vestului pentru situatia din Moldova". Integral in Cotidianul.

In "Singuratatea Romaniei", Sabina Fati sustine ca "Romania nu reuseste sa aiba prieteni si nici sa-si convinga aliatii sa-i sara in ajutor atunci cand are nevoie. Desi a fost primita in Alianta Nord-Atlantica si in Uniunea Europeana, Romania continua sa se poarte acolo ca ruda saraca si tematoare, care prefera sa astepte la usa decat sa fie certata ca murdareste covoarele scumpe. Presedintele Traian Basescu s-a temut sa puna pe axa Bucuresti-Londra-Washington dramele de la Chisinau si nu a mai vorbit la telefon nici cu omologul sau rus, Dmitri Medvedev, nici cu vechiul sau amic Vladimir Putin. Cererile democratice ale tinerilor moldoveni, convertite in diversiuni securistice de profesionistii de la Chisinau, au primit din Romania doar discursuri retorice. Fratele mai mare de peste Prut nu a putut face nimic pentru elevii, studentii si profesorii moldoveni care au avut curajul sa se revolte impotriva unui regim represiv". Integral in Romania libera.