Basescu, de Paste in Bucovina. Seful statului a ales pentru a-si petrece sarbatorile pascale destinatiile promovate intens in ultima perioada de Elena Udrea: Bucovina si litoralul romanesc. Ieri dupa-amiaza, Basescu impreuna cu sotia a sosit la Voronet, in programul familiei prezidentiale figurand mai multe vizite la manastirile din zona. Seful statului va pleca duminica inspre Constanta, unde va participa la concertul special al lui Goran Bregovici, scrie EvZ.

Rudele politicienilor, aruncate in lupta electorala. Familiile liderilor partidelor au fost adeseori folosite pentru discreditarea acestora. Matusa lui Nastase, fiicele si fratele lui Basescu, nepoata lui Boc si cea a lui Nicolai sau soacra lui Geoana au fost folositi ca arme impotriva politicienilor respectivi. Apropierea perioadelor electorale aduce cu sine si o diversificare a instrumentelor de atac intre adversarii politici. Recursul la rudele liderilor de opinie a devenit o moda in Romania ultimilor ani, relateaza Adevarul.

De unde iau lumina cei de sus: Basescu – la Gura Humorului, Regele Mihai – la Catedrala din Iasi, Iliescu sta acasa. De la seful statului la parlamentari si fosti parlamentari, politicienii par sa-si petreaca, fara exceptie, sarbatorile de Paste pe plaiurile mioritice. Cei mai multi si-au planuit sa mearga in noaptea Invierii la biserica, mai putin presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, din cauza faptului ca „rezista mai greu in picioare”. Familia regala va petrece sarbatorile de Paste la Iasi, urmand sa ia parte la slujba Invierii la Catedrala Mitropolitana. Alaturi de Majestatile lor, vor fi prezenti si Principesa Margareta si Principele Radu, proaspat candidat la presedintie, informeaza Gandul.

Avocatul Poporului, arma politica pentru PNL. Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a anuntat, ieri, ca PNL se va adresa Avocatului Poporului pentru a sesiza Curtea Constitutionala in legatura cu OUG privind conducerile institutiilor deconcentrate si va acorda asistenta juridica celor care vor fi afectati de consecintele actului normativ. Orban a spus ca, din informatiile pe care le are, Guvernul a solicitat “Monitorului Oficial” sa pastreze spatiu pentru publicarea Ordonantei de Urgenta prin care sunt exclusi din Corpul functionarilor publici directorii si directorii adjuncti ai institutiilor publice deconcentrate, noteaza Gardianul.

In editorialul "Incredibil..." Daniel Oanta comenteaza declaratiile presedintelui Traian Basescu si ale premierului Emil Boc. "Din ciclul nici o zi fara soparle, Traian Basescu a transmis via Liban ca nu-i exclus ca banii imprumutati sa fie utilizati la plata salariilor si a pensiilor mici. Boc spera sa nu se-intample, fapt ce ar trebui sa ne ingrozeasca.

Zisele prezidentiale nu pot fi citite de nici un analist economic sau investitor decat intr-o singura cheie - statul roman se pregateste de faliment si urmeaza sa utilizeze banii de imprumut pentru consum si supravietuire. Semnalul este limpede ca buna ziua pentru investitorii ce nu stau sa se gandeasca la obiceiul local al autoritatilor de a afirma azi una si cel tarziu poimaine contrariul ei. Sa fugim repede cu banii ca e groasa!". Integral in Cotidianul

Sulfina Barbu: Geoana sa nu mai atace familia Basescu. Presedintele organizatiei de femei a PDL, Sulfina Barbu, i-a cerut lui Mircea Geoana sa-si asculte sotia, care isi dorea ca familiile politicienilor sa fie tinute in afara campaniei electorale si a atacurilor politice si sa se abtina de la atacuri la adresa familiei lui Basescu. "Acuzatiile si atacurile pe care presedintele PSD i le aduce lui Traian Basescu sunt din ce in ce mai dure", a declarat Sulfina Barbu, noteaza Romania Libera.