Eurodeputatii isi ascund veniturile. Chiar daca iau lunar de la PE sume importante, majoritatea celor care isi tin cald scaunul pentru un nou mandat „uita” sa le declare in totalitate. Putini recunosc ca primesc in medie lunar chiar si 15.000-16.000 de euro ca diurna transport si cazare, cei mai multi rezumandu-se la a-si face publica doar indemnizatia de 1.000 de euro. Declaratiile de avere ale eurodeputatilor care candideaza din nou, publicate ieri de BEC, arata ca amnezia in privinta deconturilor de mii de euro a lovit mai ales la PDL si la PSD, scrie Evenimentul Zilei.

Aterizati la Bucuresti, americanii iau PSD de la 33%. Ce spune sondajul lui Geoana. Cei cinci consultanti americani angajati de PSD pentru alegerile europarlamentare si prezidentiale vor ajunge, lunea viitoare, la Bucuresti. La inceputul acestei saptamani, Mircea Geoana a avut o discutie cu primul dintre acestia, venit in Kiseleff „pentru chestiuni preliminare si de logistica”, dupa cum ne-a precizat, ieri, liderul PSD. Potrivit unui sondaj intern comandat de Mircea Geoana la INSOMAR, podiumul este PSD (33%), PD-L (30%), PNL (15%), scrie Gandul.

Romania nu are sanse sa prinda un portofoliu important in CE. Europenii au rezerve mari in a da Romaniei un portofoliu de comisar care sa gestioneze fonduri consistente din cauza coruptiei. Doar agricultura e inca in carti, dar am putea fi scosi din joc din cauza conflictelor ireconciliabile dintre state puternice, scrie Cotidianul.

Anul electoral ascute batalia pentru Registrul Comertului. PSD si-a propus sa preia Registrul Comertului de la Ministerul Justitiei. In afara mizei financiare, exista o alta mult mai importanta in context electoral: controlul asupra bazelor de date ale firmelor. In ultima sedinta de guvern, ministrul pentru IMM, Comert si Mediul de Afaceri, social-democratul Constantin Nita, a prezentat un memorandum prin care a propus preluarea Registrului Comertului de la Ministerul Justitiei. "Trecerea Oficiului National al Registrului Comertului la Ministerul pentru IMM va fi analizata in continuare de Guvern", a declarat Nita. Principalul argument este acela ca Oficiul trebuie sa tina de ministerul care coordoneaza politicile destinate mediului de afaceri, scrie Romania libera.

Iliescu in miez de noapte!Iliescu nu o sa aiba nici acum somnul linistit pentru Revolutie si mineriade! Nu pentru ca ar fi cuprins de eventuale remuscari, ci din cauza faptului ca fostii revolutionari grupati in Asociatia 21 Decembrie vor sa protesteze la el acasa, la ora 2.00 noaptea. In Bucuresti, in jurul orelor 2.00, autocarul revolutionarilor va opri in strada Molière numerele 3-5, la resedinta lui Ion Iliescu, caruia acestia ii vor transmite un document senzational (copie dupa original), de un cinism incredibil, care probeaza una dintre crimele lui Ion Iliescu fata de idealurile anticomuniste ale Revolutiei din Decembrie 1989, scrie Curentul.

Editorial Grigore Cartianu: "Autostrazi indiene" (Adevarul). Vorbim despre criza in fiecare minut si despre autostrazi in fiecare ora. Despre criza care este si despre autostrazile care nu sunt. Politicienii nostri, mari amatori de alibiuri, chiar au gasit o legatura: e greu sa construiesti autostrazi pe timp de criza. Sigur, a fost greu si cand nu era criza, dar atunci ne-au fost livrate alte si alte explicatiuni. Iata insa ca India a inteles taman pe dos relatia dintre criza si autostrazi. Pe timp de criza, s-a apucat sa impanzeasca tara cu benzi de asfalt....

Editorial Radu Paraschivescu: „Bufoni cu pretentii" (Evenimentul Zilei): Bufonul de pe scena publica din Romania e departe de omologul lui shakespearian. Nimeni nu asteapta de la el intelepciune mascata ghidus, talcuri sau sfaturi intre tumbe. Bufonul carpatin inseamna de cele mai multe ori impostura, diletantism galagios, rea-credinta sau prostie de-a dreptul. La televizor sau la intalnirea pe viu cu publicul, pe stadion sau intr-o vizita in alta tara, bufonul roman creeaza perplexitate, priviri circumspecte si replieri precaute. De fapt, il poti descrie prin doua cuvinte care in mod normal nu au ce sa caute impreuna. Bufonul nostru e profesionistul amator, adica o creatura compusa doar din coaja. O crusta sub care nu se afla nimic...

Editorial Tia Serbanescu: Sacul (Curentul): Rectificarea in minus a bugetului si inghetarea salariilor bugetare pe acest an au incins spiritele atat in Parlament cat si pe micile ecrane care-i iau adesea locul. Chiar daca a trecut la vot, diminuarea bugetului a prilejuit oratorului liberal Crin Antonescu un discurs acid la adresa epigonilor: "criza, domnilor, sunteti dumneavoastra". Mai lipsea sa adauge: si gripa porcina sunteti tot voi, care-ati guvernat cu noi. Cu voi viitorul trece. Voi sunteti sacul rupt, noi suntem peticul, anticriza si antigripa. Adica exact ce zicea si dl Boc cand era in opozitie. Tipic!