In editorialul "Barroso, ia-le banii lui Boc si lui Geoana!", Mircea Marian afirma: "Comisia Europeana se pregateste sa conditioneze adoptarea imprumutului de cinci miliarde de euro pentru Romania de realizarea unor progrese impotriva coruptiei. „O presiune politica inadmisibila”, spune, indignat, Vasile Puscas, seful Departamentului pentru Integrare Europeana. Si are dreptate: cine da in coruptii din Romania da in mai toata clasa politica romaneasca". Integral in EvZ.

Udrea si EBA, contra mititeilor PSD. PDL, de 1 Mai, concureaza mititeii lui Vanghelie pe litoral cu artificii, concerte si prezenta familiei Basescu. In contrapartida la gratarele lui Marian Vanghelie, democrat- liberalii au bagat in priza pentru vacanta de 1 Mai doua ministere. Turismul Elenei Udrea si Tineretul Monicai Iacob Ridzi vor sa ia fata PSD-ului cu concerte, focuri de artificii si excursii la Bruxelles, noteaza EvZ.

PSD trece la dieta de campanie à la americaine. Partidul va beneficia pe durata campaniilor europarlamentare si prezidentiale de serviciile unor consultanti americani. Iliescu nu crede in specialisti adusi din afara. „Alege bine!“ este sloganul electoral al social-democratilor. BPN al PSD a decis ca ministrii, liderii si activistii sai sa fie cooptati in campania electorala. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a aratat sceptic in privinta contractului de consultanta politica, incheiat intre partid si firma Benenson Strategy Group, noteaza Adevarul.

Iliescu, Geoana, Udrea, Voiculescu, Vantu - cu cartile pe masa. Ce relevanta are faptul ca, in adolescenta, Ion Iliescu a invatat “Rascoala” de la Liviu Rebreanu? Sau ca Miron Cozma, alias Luceafarul huilei, a pornit spre Bucuresti in ritmul cadentat, ca niste bubuituri de tun, al versurilor lui Adrian Paunescu? Ce spune despre tanarul Sorin Oprescu, cel care avea mai tarziu sa ridice autostrazi in aer, faptul ca personajul care i-a deschis ochii asupra vietii e un specialist in “sapaturi”, contele de Monte Cristo? Ce a invatat Mircea Geoana din “Principele” lui Machiavelli? Sau Sorin Ovidiu Vantu din drama unui om fara un picior dintr-un roman al lui Joseph Kessel? Sau Elena Udrea din luciditatea personajelor lui Camil Petrescu? Cartile de capatai ale celor care azi ne spun povesti la televizor pot explica, intr-o buna masura, evolutia lor pe scena publica, scrie Gandul.

Geoana: Vreau sa-i batem zdravan pe cei care reprezinta dreapta in Romania. Liderul PSD le-a declarat razboi partenerilor de guvernare pe care vrea sa-i bata in iunie la mai mult de un procent. Liderul PSD e pus pe declaratii razboinice la adresa partenerilor de Coalitie. Prezent la Targoviste la lansarea eurocandidatilor social democrati, Geoana a declarat ca vrea ca PSD sa le administreze o bataie zdravana pe 7 iunie partidelor de dreapta. "In aceasta perioada se duce de fapt o lupta pentru intaietate politica in Romania. Eu va spun ca i-a ajuns si Romaniei vremea in care la alegerile locale si parlamentare PSD a fost doar cu putin inaintea principalilor nostri contracandidati, informeaza Cotidianul.

Mihai Nicut, in editorialul "Mai bine taceati, domnule presedinte!", este de parere ca "Traian Basescu vrea sa ia bugetarii de pe capul Guvernului printr-un discurs de o sinceritate periculoasa. Obiectivul major al Romaniei a ajuns plata la timp a salariilor si a pensiilor. Nasol, pentru ca n-a zis-o oricine, a zis-o insusi presedintele Romaniei. Asta dupa ce premierul sau, Emil Boc, se lamenta, cu o zi inainte, despre ce greu ii e Guvernului care trebuie sa se imprumute ca sa plateasca salariile. Personal, inteleg motivul sinceritatii brutale de care dau dovada presedintele si premierul: marea masa a bugetarilor, prostita pana acum de n legi prin care ba li se dadea, ba li se lua, ba li se dadea, dar mai incolo, ca sa li se ia ulterior si aceasta promisiune, trebuie convinsa sa mearga in continuare la munca, sa n-o puna de vreo greva, sa nu mai ceara bani, ca e criza si statul n-are de unde sa dea, ca a ajuns sa se imprumute chiar si pentru plata salariilor astora, asa mici cum sunt ele". Integral in Cotidianul.