Evenimentul din Parcul Izvor este o mită socială. "Evenimentele precum cel de astăzi din parcul Izvor nu reprezintă decât o mită socială", a spus, la Realitatea FM, europarlametarul PSD Adrian Severin. Social-democratul consideră că astfel de gesturi nu au nicio legatură cu doctrina creştină, fiind, mai degrabă, gesturi ale "miluirii oligarhice". Adrian Severin mai spune că acest gen de evenimente nu demonstrează decât că societatea românescă îşi pierde demnitatea şi că devine o societate de "pomanagii". Cu toate acestea, Severin a ţinut să precizeze că nu face referire la Marian Vanghelie. "Eu nu vorbesc de Marian Vanghelie. În mod concret, eu am vorbit despre un fenomen care apare. Sunt lucruri care arată la fel, dar pot avea intenţii diferite, pot fi animate de un spirit diferit şi acest spirit diferit este cel care dăunează", a spus Adrian Severin, scrie EvZ.

Nostalgicii comunismului l-au omagiat pe Lenin în lipsă. O mână de nostalgici ai comunismului s-au adunat, vineri, cu ocazia zilei de 1 Mai, la soclul fostei statui a lui Lenin de la Piaţa Presei Libere din Bucureşti şi au afişat mesaje împotriva capitalismului. Cele zece persoane adunate în faţa Casei Presei (fostă Scânteii) au lipit pe soclu un afiş pe care scrie "1 Mai, zi de luptă împotriva exploatării capitaliste". "Sărbătorirea, anul acesta, a zilei de 1 Mai găseşte clasa muncitoare dezbinată, dezorientată, manipulată şi fără să-i fie oferită proiecţia unui viitor mai bun şi sigur, întrucât nu există o forţă care să apere şi să promoveze interesele fundamentale ale celor ce muncesc, aşa cum o făcea Partidul Comunist Român. Marea problemă a societăţii este capitalismul, un sistem instabil şi nociv. Unul dintre motive ar fi, de exemplu, liberalizarea necontrolată a comerţului, ceea ce înseamnă creşteri de preţuri nejustificate şi speculă. Mai mult, produsele străine pot pătrunde pe piaţa românească, ceea ce duce la scăderea producţiei interne şi a locurilor de muncă", spune secretarul general al NPCR, Petre Ignat, citat de Cotidianul.

Scheele critică politizarea în teritoriu, PDL şi PSD o întăresc. Fostul şef al Delegaţiei Comisiei Europene (CE) în România, Jonathan Scheele, a reproşat ieri ţării noastre că „pare să facă paşi înapoi faţă de 2006”, intrând într-un „cerc vicios al numirilor politice”. El a calificat „demiterile în masă sau cu preavize de o durată absurdă” drept „situaţii greu de imaginat în alte ţări din UE” şi a sugerat că regresul ar putea fi evitat „dacă recrutarea s-ar face pe principii de competenţă, neutre politic”, scrie EvZ.

Campania UDMR pentru PE incepe cu marsul husarilor. Pentru alegerile europarlamentare din acest an, UDMR si Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania vor avea aceeasi lista de candidati, pe aceasta aflându-se 43 de persoane. Liderii celor doua organizatii, Marko Bela, respectiv Tokes Laszlo, au ales municipiul Sfantu Gheorghe pentru lansarea candidatilor, in virtutea “solidaritatii maghiare”. Adunarea populara este programata luni, de la ora 18:00. Campania va incepe cu un mars pe bulevardul principal din Sfantu Gheorghe, de la Gara si pâna in centrul municipiului. In fruntea coloanei se vor afla fanfara din Reci si grupul pastrator de traditii al husarilor din Ghidfalau, afirma Gardianul.

Muncitorul român n-are nici un soi de consistenţă, scrie Costi Rogozanu in Clasa muncitoare din spatele grătarului. N-are nici măcar aura ţăranului român conservată cu grijă de tot felul de rapsozi naţionalişti inclusiv pe vremea lui Ceaşcă. De 1 Mai se iese la mici şi se face campanie electorală. Nimeni nu simte nevoia urgentă de a vorbi puţin despre ce înseamnă şi ce a însemnat “muncitorul român”. E un personaj atât de şters încât nu merită mai nimic. Şi atunci când iese în stradă să protesteze, pare mai degrabă derutat, nici nu ştie ce cere exact, repetă mai degrabă ce a auzit de la sindicalistul-şef că trebuie să zică. Muncitorul român are o imagine de iobag, a pierdut orice urmă de sens eroic proletar, iar asta s-a întâmplat şi din cauza zecilor de ani de propagandă comunistă. Nu ai cum să-ţi păstrezi demnitatea când eşti scos cu turma de fiecare 1 Mai să cânţi şi să fluturi panglici pentru voievozii comunişti. (Cotidianul)