PSD Bucureşti se rupe de centru în campania electorală PSD Bucureşti intră în campanie cu o strategie electorală diferită de cea de la centru. Vanghelie a comandat separat sondaje, slogan şi afişe diferite pe care le-a prezentat în weekend celor 1.000 de responsabili cu campania PSD în Bucureşti. Marian Vanghelie se răzvrăteşte şi va face campanie electorală separat de strategia partidului. PSD Bucureşti, sub comanda lui Vanghelie, a realizat propria concepţie strategică despre cum trebuie să se desfăşoare campania pentru alegerile europarlamentare. Această strategie a fost făcută publică vineri, sâmbătă şi duminică la Braşov, în cadrul unei reuniuni de partid la care au participat peste 1.000 de activişti din PSD Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu - organizaţiile pe care le conduce Marian Vanghelie. PSD Bucureşti va avea propriul slogan de campanie - “Importanţi sunteţi voi!” - şi propria strategie electorală în campania care va debuta oficial pe 8 mai. Surse din cadrul filialei susţin că Vanghelie a ordonat celor peste 1.000 de activişti din organizaţiile sale, în majoritate responsabili cu campania electorală, să nu ţină cont de strategia de la centru, realizată de consultanţii străini şi coordonată de Valeriu Zgonea. “Am înţeles că în Bucureşti nu vom merge cu «Alege bine!» (sloganul oficial al PSD - n.r.), ci cu «Importanţi sunteţi voi!»“, ne-a declarat duminică unul dintre cei prezenţi la reuniunea de la Braşov, scrie Cotidianul.

„La începutul anilor ’90, Iliescu era mult mai decent decât este Băsescu” Dinu Patriciu crede că modelul „Băsescu” nu mai are succes pentru că românii au nevoie de ieşirea politicii din viaţa lor. „În ultimii patru ani s-a consumat multă energie într-un conflict creat şi întreţinut de preşedinte din motive de imagine. Iar guvernul PNL, ca şi altele dinaintea lui, nu a avut forţa de a schimba complet sistemul administrativ. Cheltuim 6,7 miliarde de euro în plus faţă de cât ar fi normal în administraţie şi avem de cinci ori mai mulţi birocraţi faţă de nevoi. Soluţia nu este reducerea cu 5%-10% a personalului, ci descentralizarea, dereglementarea, debirocratizarea", este de părere liberalul, scrie EvZ.

Geoana promite pensii si salarii mai mari pe bani europeni Liderul PSD, Mircea Geoana, a anuntat ca va ridica in coalitie problema ca o parte din cele 5 miliarde de euro pe care ii primeste Romania de la Comisia Europeana sa fie folosita pentru cresterea pensiilor si salariilor. "Trebuie sa gasim un minim de resurse pentru cresterea pensiilor si salariilor mici. O parte din banii veniti de la Comisia Europeana ar putea fi orientati catre acest lucru. Este un lucru important pe care trebuie sa il discutam cu partenerii nostri europeni, daca vom conveni la nivel de coalitie si la nivel de Guvern ca este un lucru important", a declarat Geoana, relateaza Romania Libera.

PSD a comandat cinci sondaje de opinie Presedintele social-democratilor bucuresteni, Marian Vanghelie, a dezvaluit, ieri, la Brasov, ca PSD a comandat pana in prezent nu mai putin de cinci sondaje de opinie. Marian Vanghelie sustine ca, potrivit rezultatelor celor cinci sondaje interne efectuate la comanda PSD Bucuresti si dezbatute de social-democrati intr-o reuniune tehnica de campanie a organizatiei, presedintele Traian Basescu se confrunta cu o scadere foarte dura in preferintele electoratului. Potrivit lui Marian Vanghelie, Basescu înregistreaza în Bucuresti 31%, liderul PSD, Mircea Geoana - 27%, Crin Antonescu - 21%, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor - 10% si Principele Radu - 9%, iar la nivelul partidelor, PD-L are 33%, PSD - 29%, PNL - 19%, PRM - 9% si Elena Basescu - 5%. “Pentru prima data se vede ca Traian Basescu si partidele de dreapta au scazut foarte abrupt”, a precizat Marian Vanghelie, care a adaugat ca apropiata campanie pentru alegerile din 7 iunie va fi continuarea celei pentru alegerile prezidentiale “în care social-democratii sunt interesati sa schimbe tot ceea ce a facut presedintele Traian Basescu”, afirma Gardianul.

Europarlamentarul Tokes Laszlo a declarat ieri la Miercurea Ciuc că, de 90 de ani încoace, în România se petrece un genocid paşnic, fără vărsare de sânge, în regiunile în care locuiesc maghiari. El a mai spus că de 90 de ani, în Transilvania se lucrează la schimbarea raportului etnic, pe asumarea de către români a unei strategii naţionale de succes. Potrivit acestuia, românizarea este cea mai vizibilă în municipiile Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc, în pofida faptului că Uniunea interzice schimbarea artificială a componenţei etnice, scrie Curentul.