Inspirata din ”sensibilitatea” tatalui pentru ape, Elena Basescu isi va axa campania pe Dunare. Elena Basescu si-a anuntat, marti, la B1Tv, temele in campania pentru parlamentare: energia, Dunarea si soarta copiilor cu parinti plecati la munca in strainatate. Primele doua prioritati reprezinta si preocupari ale sefului statului. Cat priveste Dunarea, EBA s-a referit in mod particular la posibilitatea unui tranzit de marfuri direct intre Constanta si Rotterdam, scrie Gandul.

Sarbu l-a facut betiv pe Orban la dezbaterea motiunii pe agricultura. Scandal in toata regula luni seara in Camera Deputatilor la dezbaterea motiunii PNL pe agricultura. Protagonisti: ministrul PSD al Agriculturii, Ilie Sarbu, si prim-vicepresedintele liberal Ludovic Orban. Dupa ce liberalul i-a spus ministrului Agriculturii ca mai bine s-ar intoarce la profesia sa initiala de preot, Ilie Sarbu i-a transmis lui Ludovic Orban ca este coplesit de vin, iar Bachus este zeul sau preferat, scrie Cotidianul.

Observatorii la euroalegeri vor sta in tarcuri. Jurnalistii si observatorii vor avea acces limitat la procesul electoral al europarlamentarelor. O ordonanta le ingradeste libertatea de miscare in sectiile de vot si, prin urmare, si posibilitatea de a semnala eventuale fraude. Mai multe organizatii civice si asociatii de jurnalisti, printre care Pro Democratia si Active Watch, solicita Guvernului si Parlamentului modificarea Ordonantei 11/2009, scrie Romania libera.

Baronii PSD si PDL fac presiuni pentru modificarea Legii achizitiilor. Liderii Coalitiei au decis luni modificarea Legii achizitiilor publice, pana in 18 mai, o comisie formata din ministrii Blaga, Berceanu, Ilie Sarbu, Constantin Nita si presedintii de CJ Liviu Dragnea si Gheorghe Flutur urmand sa redacteze textul de modificare a actului normativ. Guvernul modifica impreuna cu baronii locali Legea achizitiilor publice astfel incat firmele „de casa” sa aiba acces preferential la contractele cu bani de la UE, scrie Cotidianul.

In "Geoana s-a predat lui Vintu", Ioana Lupea sustine ca "Mircea Geoana este in stare de orice pentru a-si muta familia la Cotroceni. Inclusiv sa puna statul la dispozitia unor grupuri de putere din interiorul si din afara PSD care, spera el, ii vor netezi drumul spre presedintie. Geoana are, teoretic, prima sansa sa intre in turul al doilea, potentialul PSD de a colecta voturile nehotaratilor fiind cel mai mare. Asta daca prezenta PSD in executiv va ramane la fel de discreta datorita bunei strategii de a-l transforma pe Emil Boc in tapul ispasitor al guvernarii. Plan la a carui reusita contribuie insusi premierul". Integral in EvZ.

Cristian Patrasconiu, in "Sorin Oprescu pentru prosti", afirma ca "Pana si omul de mare incredere al actualului primar de Bucuresti afirma cu subiect si predicat ceea ce, orbi, orbiti sau infantili, au refuzat zeci de mii de bucuresteni: ca „Sorin Oprescu traieste in alta lume“! „Creierul“ lui Sorin Oprescu - Adrian Thiess - vrea sa plece de langa actualul edil-sef al Capitalei. Sec, din cei sapte consilieri cu care „Doctorul“ a venit la PMGB, acum, odata cu aceasta anuntata despartire, mai raman doar trei. Plecarea lui Adrian Thiess, cel mai important dintre cei sapte consilieri, suporta mai multe scenarii de interpretare". Integral in Cotidianul.