Oferta PDL: elogiul imprumutului de la FMI. Democrat-liberalii se vor lauda in campanie cu banii de la Fond si cu masurile guvernului Boc, batandu-se oficial nu atat cu PSD, cat cu PNL. De la „ultimul lucru” pe care l-ar fi facut presedintele Traian Basescu, imprumutul luat de la FMI devine brusc in campanie „o reusita” a guvernului condus de Emil Boc. In oferta electorala pentru europarlamentare, pe care PDL urmeaza sa o faca astazi publica, indatorarea la FMI si la UE este cosmetizata intr-un „pas in directia cea buna” pentru a adopta moneda euro in 2014. Pentru viitorul buget al Uniunii pe de alta parte, tot PDL se angajeaza sa sustina tocmai „interzicerea indatorarii UE pentru acoperirea cheltuielilor”, scrie EvZ.

Fostul parlamentar Dan Mihalache si-a dat demisia din PSD. Fostul deputat Dan Mihalache si-a anuntat demisia din PSD, ieri, intr-o postare pe blogul personal, mentionand ca proiectele sale personale “nu mai sunt compatibile” cu calitatea de membru al Partidului Social Democrat. “Am decis (...) sa renunt la calitatea de sef al Departamentului de Sinteza si Comunicare Publica al Partidului Social Democrat. Totodata, am decis sa renunt si la calitatea de membru al Consiliului National si de membru al Organizatiei PSD Maramures, filiala Viseu de Sus”, afirma Mihalache, informeaza Gardianul.

Geoana anunta revolutia rosie, Vanghelie – revolutia gramaticii: „Ajunge 5 ani de minciuni! Ajunge 5 ani de justitie la TV! Ajunge 5 ani de scandal si de circ! Ajunge!” Geoana, inaintea scrutinului pentru Parlamentul European: „Adevarata schimbare din 2009 va fi castigarea alegerilor prezidentiale”. Vanghelie dixit: „Este un pas important aceste alegeri europarlamentare”. Pavilionul 13 de la Romexpo a gazduit, vineri dupa-amiaza, lansarea, in Capitala, a candidatilor PSD la alegerile europarlamentare. Intr-o atmosfera zgomotoasa, intretinuta permanent de cei peste 1.500 de membri ai organizatiei Bucuresti a partidului, chemati la eveniment, au fost prezentati social-democratii inscrisi in cursa pentru Parlamentul European. Alaturi de candidati a fost anuntat si sloganul filialei: „Ne pasa de Romania! Importanti sunteti voi! Geoana presedinte!”, informeaza Gandul.

Verisoara lui Dan Voiculescu intentioneaza sa ii ceara daune morale pentru ca a fost turnata la Securitate. In exclusivitate pentru „Adevarul”, Paraschiva Silaghi, verisoara lui Dan Voiculescu a declarat ca in dosarul ei de urmarit exista informatii date despre ea pe o perioada mult mai mare de timp decat aparea in dosarul de la CNSAS al varului sau. Paraschiva Silaghi intentioneaza sa ii ceara daune morale lui Voiculescu, in cazul in care instanta va da castig de cauza CNSAS, scrie Adevarul.

In editorialul "Incoerente ale politicilor de protectie sociala", Mircea Kivu considera ca "intr-o perioada de profunda criza economica, cum este cea actuala, saracia ameninta mai ales persoanele care isi pierd locul de munca. Din pacate, statisticile ne spun ca sute de mii de salariati si-au pierdut si isi vor mai pierde, in acest an, locurile de munca. Sansele lor de reangajare sunt reduse, iar scaderea veniturilor este dramatica. Strategiile personale construite pe termen mediu (locuinte cumparate pe credit, scoli incepute de copii) se prabusesc si pragul saraciei este atins rapid. Ponderea familiilor care traiesc sub pragul de saracie risca sa atinga cote alarmante". Integral in Romania Libera.

Tatonari pentru comisarul UE al Romaniei. Seful Departamentului Afacerilor Europene, Vasile Puscas, a declarat ca "Romania poate accede la un portofoliu foarte creativ, cu influenta, si, nu in ultimul rand, cu capacitate de inovare in politica europeana", dupa alegerile europene de pe 7 iunie. Atunci urmeaza ca noul presedinte al Uniunii Europene sa propuna portofoliile, dupa care vor urma negocieri intre reprezentantii statelor membre. Rezultatul alegerilor europarlamentare va influenta asadar decisiv desemnarea comisarului roman la Bruxelles, iar candidatii cu cele mai mari sanse par sa fie, din partea PSD, Adrian Severin, iar din partea PDL, Teodor Stolojan sau Monica Macovei. Bine vazut la Bruxelles este si tehnocratul Dacian Ciolos, fost ministru al Agriculturii in guvernul PNL, scrie Romania Libera.