18 deputati ai puterii au tradat ”din greseala”. Parlamentul a respins, ieri, motiunea de cenzura PNL-UDMR impotriva guvernului Boc, cu 272 de voturi „impotriva” si 130 „pentru”. Motiunea de cenzura, intitulata “Marea pacaleala PDL-PSD” a fost, insa, votata si de 18 parlamentari ai partidelor aflate la guvernare. PNL si UDMR au 124 de senatori si deputati, din care au fost prezenti 112, iar diferenta pana la 130 de voturi a provenit din cadrul coalitiei, scrie EvZ.

Boc acuza guvernul liberal ca a cheltuit 4,5 miliarde euro in toamna anului trecut. In raspunsul sau la acuzatiile din motiunea depusa de PNL si UDMR, premierul Emil Boc a afirmat ca „adevarata motiune de cenzura” o reprezinta declansarea „astazi” a procedurilor Comisiei Europene de sanctionare a Romaniei pentru deficitul bugetar inregistrat de guvernul liberal. „Romania va fi sanctionata si se vor taia fonduri europene, din cauza iresponsabilitatii guvernului liberal. Romanii au dat bani la buget, si guvernul liberal i-a jucat la cazinou. Iresponsabilul guvern liberal trebuie sa explice romanilor de ce si pe ce a cheltuit 4,5 miliarde de euro in ultimele trei luni a anului trecut”, a spus printre altele, Emil Boc, potrivit Cotidianul.

Lansarea lui Geoana, alt moment de glorie pentru agenda Vanghelie. Conferinta Nationala a PSD de astazi se anunta a fi una de reglare a conturilor in partid, desi se doreste una festivista, de lansare a lui Mircea Geoana drept candidat la presedintia Romaniei. Marian Vanghelie, maestrul de ceremonii, i-a pregatit lui Mircea Geoana o manifestare grandioasa la Romexpo. 70.000 de oameni adunati de prin tara si din Bucuresti il vor aclama pe candidatul PSD la Cotroceni. Se pare insa ca spectacolul mediatic si baia de multime vor fi boicotate de disidentii partidului, Ion Iliescu si Adrian Nastase, scrie Romania libera.

Presedintele isi arata biroul poporului. Ca sa atraga mai multi vizitatori duminica la Cotroceni, Presedintia a decis sa arate publicului larg biroul de lucru al presedintelui Traian Basescu, elicopterul folosit de seful statului in deplasarile interne si sala de sedinte a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. Cele trei noi puncte de atractie vor fi incluse in traseul gradinii – Muzeul Cotroceni – sali de receptie oficiale deschis publicului pe 17 mai, scrie EvZ.

Antonescu a cerut PSD sa scoata PDL de la guvernare. Dupa atacul dur la adresa PNL al premierului Boc si a deputatilor Cezar Preda (PDL) si Aura Vasile (PSD), seful liberalilor Crin Antonescu a acuzat guvernantii de minciuna. “Zilnic va faceti schizofrenici, zilnic va acuzati reciproc ca sunteti expirati, zilnic va acuzati reciproc ca sunteti un obstacol in calea Romaniei. Aveti o solutie sa nu va mai certati. Dumneavoastra cei din PSD sunteti in situatia noastra in relatia pe care am avut-o cu PD. Noi am avut o solutie. O puteti prelua si dumneavoastra. Trimiteti PDL in opozitie. V-am dat ocazia prin aceasta motiune de cenzura.” Acesta a fost indemnul presedintelui PNL, Crin Antonescu, adresat parlamentarilor PSD in luarea sa de cuvant din cadrul dezbaterilor la motiunea de cenzura, scrie Cotidianul.

Procesul Sterling, Tariceanu-Boc, amanat din nou. Procesul intentat de Calin Popescu Tariceanu premierului Emil Boc in afacerea Sterling/Insula serpilor a fost amanat din nou din motive de procedura. Nici fostul si nici actualul premier nu au fost prezenti in sala de judecata si nici nu par interesati ca procesul sa fie transat prea curand. La prima infatisare, procesul a fost amanat pentru ca Emil Boc a cerut timp sa-si pregateasca apararea. Avocatul fostului premier a cerut apoi stramutarea procesului de la Judecatoria Sectorului 6 la Judecatoria Sectorului 5 pe motiv ca declaratiile politice pentru care Tariceanu l-a dat in judecata pe Boc au fost facute in Parlament, scrie Romania libera.

In "Castigator… Mareeaaan Vanghelieeee", Corina Dragotescu afirma ca "sunt oameni in partid care spun ca Geoana isi face iluzii, dupa cum le avea si pe vremea cand se credea prim-ministru, in locul lui Nastase. Sunt si pesedisti care cred ca Geoana il va bate pe Basescu. Totul e o chestiune de generatii si de viziune politica. Primii sunt scepticii, cei care au mai trecut cu PSD prin diverse etape istorice. Acestia vad numai semnele rele: Geoana e permanent ridiculizat de adversari, nu stapaneste decat o parte a partidului, este prea plin de el, e surclasat de Vanghelie, nu poate face fata atacului basescian, este sub procentul partidului". Integral in Cotidianul.

Sabina Fati, in "Cine se teme de Monica Macovei", sustine ca "multi barbati din politica autohtona sunt inca speriati de Monica Macovei si o ataca fara scrupule, pe la spate, cu gandul sa-i strice imaginea, sa o intimideze, sa o marginalizeze. Revenirea ei in prim-plan ii indispune pe multi, indiferent de culoarea lor politica. Sunt destui colegi de partid care au crampe cand o vad sau o aud, suparati ca apare pe lista europarlamentarilor PDL, enervati ca subiectul coruptiei la nivel inalt este pus din nou cu inversunare. Adversarii declarati ai Monicai Macovei sunt in schimb de-a dreptul furiosi si ar vrea sa-i plateasca in fiecare zi cate o polita, sa scrie un manual comun de tortura dedicat ei sau macar sa o declare proscrisa. Monica Macovei le da fiori politicienilor care au facut slalom printre legi si ii arunca in depresie pe cei care sperau la glorie in Parlamentul European". Integral in Romania libera.