Basescu, „deconspirat” de Stolojan. Theodor Stolojan i-a luat-o inainte presedintelui Traian Basescu, anuntandu-i ieri, fara echivoc, candidatura la prezidentiale in ciuda indeciziei afisate in ultimele luni de seful statului. La mitingul electoral de la Targoviste, capul listei PDL la euroalegeri a trecut peste formulele precaute sub care colegii sai de partid au tot sugerat o noua candidatura a presedintelui si a anuntat deschis: „Ne asteapta anul acesta doua confruntari electorale, una in 7 iunie si una la sfarsitul toamnei, cand, dupa cum bine stiti, candidatul PDL este presedintele tarii, Traian Basescu”, noteaza EvZ.

Parlamentarii PDL asteapta clarificari de la Traian Basescu. Parlamentarii PDL se arata preocupati de posibilitatea ca Traian Basescu sa nu mai candideze la prezidentialele din toamna. Acestia preseaza pentru o intalnire cu presedintele Basescu, locomotiva partidului. Grupurile parlamentare PDL din Camera Deputatilor si Senat au trimis separat cate o invitatie sefului statului pentru discutii legate de relatia Presedintie-Parlament, criza economica si alegerile prezidentiale din toamna. "Este interesant si important sa avem un schimb de opinii cu presedintele Romaniei. L-am invitat, atunci cand are timp liber, sa vina la o intalnire, fireasca de altfel, cu senatorii nostri. Este un an greu din cauza crizei economice, se apropie si alegerile prezidentiale si noi, senatorii PDL, nu ne ascundem intentia sa-l sprijinim", a declarat liderul grupului senatorial PDL, Traian Igas, scrie Romania Libera.

In editorialul "Toate bune, doamna ministru!", Laurentiu Mihu este de parere ca "dupa experimentele repetate in fruntea educatiei romanesti, ministrul Ecaterina Andronescu ar trebui sa treaca singura in ultima banca. Sa renunte la pretentiile la coronita doar pe motiv ca si-o doreste, dar fara sa fi invatat vreo clipa lectia. si sa nu mai pronunte "vreau" inainte sa-l spuna si sa-l probeze pe "stiu". Intre ce trebuie si ce face, insa, discrepanta va ramane uriasa. La cum s-a comportat pana acum, toate semnele arata ca doamna Andronescu se va agata si mai abitir de scaunul ministerial. Unul pe care il identifica cu implinirea ultima in viata sa profesionala si, probabil, personala. Complice i-a fost, de ani buni, partidul din care provine. Gratie unei imagini benigne, PSD i-a mentinut Ecaterinei Andronescu un abonament absurd la fotoliul de la Educatie". Integral in Romania Libera.

Vadim si-a facut planuri pentru Bruxelles: „O sa se tina dupa mine si dupa Gigi Becali ca dupa urs, ba mai facem si o miuta acolo, ca la Steaua”. In urma cu cateva saptamani, un raport intocmit de institutul „Ovidiu Sincai” recomanda romanilor sa nu-si iroseasca, la proximele alegeri europarlamentare, voturile pe PRM, intrucat formatiunile excesiv nationaliste nu sunt agreate in Parlamentul European, peremistii riscand, deci, sa fie izolati de colegii din celelalte grupuri. Corneliu Vadim Tudor nu pare insa deloc ingrijorat de aceasta posibilitate. Integral in Gandul.

Antonescu: Fostii liberali din PD-L ar putea fi reprimiti in PNL. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri, la Suceava, ca fostii liberali care au parasit partidul si sunt acum in PD-L ar putea fi reprimiti in PNL daca isi exprima aceasta intentie inainte ca Traian Basescu sa piarda alegerile. “Daca cei care au plecat realizeaza acum, cand au venit la guvernare, cat de mincinoase au fost si promisiunile PD si ale lui Traian Basescu, realizeaza in ce eroare si in ce fundatura au intrat prin alianta care le-a fost impusa de catre Traian Basescu, cu PSD, si realizeaza situatia absolut jenanta in care se afla, realizeaza ca aceasta cale pe care au pornit, sa zicem din convingere, e gresita, pot acum sa reactioneze in consecinta”, a declarat Antonescu, citat de Gardianul.

Serban Buscu, in editorialul "Prima casa? Nici o sansa!", considera ca "Printre sutele de necunoscute care insotesc lansarea programului guvernamental de sprijinire a creditului pentru locuinta rasare un adevar cert, cel putin in actualele conditii: numarul bancilor care dau credite si al clientilor care pot accesa un imprumut nu va creste aproape deloc. Uraaa! Statul ne garanteaza creditele de locuinta mai mici sau egale cu 60.000 de euro. Ideea in sine e foarte buna. Dobanzi mai mici, avans redus, activitate pentru banci, chiar “locuri noi de munca create pe orizontala”, cum ii place sa spuna un cunoscut bancher local. Numai ca avem o problema. La creditele astea minunate cu avans 5% si dobanzi mici de nu le vezi vor avea acces fix aceiasi oameni care puteau lua un imprumut si pana acum. E drept ca acesti romani norocosi (destul de putini, ne spune statistica) vor putea lua imprumutul mult visat ceva mai repede, insa binefacerile programului se opresc aici daca nu sunt urmate si de alte masuri". Integral in Cotidianul.