Nemtii de la Spiegel Online fac misto de EBA si Becali Sub titlul “Buze groase, latex si sange albastru”, ziaristul Hans-Jurgen Schlamp a studiat candidaturile din mai multe tari pentru Parlamentul European si a gasit o serie de personaje inedite: fotomodele, miliardari, vedete de televiziune si din sport, un fiu de rege si un pirat Internet. Romania este mentionata cu doua personaje: Elena Basescu si Gigi Becali. Spiegel Online o compara pe Elena Basescu, ca frumusete, cu o prezentatoare tv din Italia, Barbara Matera, pusa pe lista de Silvio Berlusconi, insa noteaza ca, spre deosebire de italianca, EBA are ceva experienta politica, intrucat a facut un stagiu la Bruxelles, pe langa un europarlamentar din partidul condus de “papa Traian Basescu”. Despre Gigi Becali, publicatia enumera preocuparile sale - om de afaceri, politician, proprietar al clubului de fotbal Steaua Bucuresti -, dar si ultimele sale necazuri: doua saptamani de puscarie pentru ca cinci dintre bodyguarzii sai i-au identificat si i-au sechestrat pe cei trei hoti care i-au furat masina de lux. Despre originile sale, se mentioneaza faptul ca a fost cioban, dar care acum se simte in stare sa conduca. Acum, el “lupta cu sloganuri de extrema dreapta pentru un loc de europarlamentar” si, dupa cum a declarat unui reporter, daca va suferi o infrangere, se va intoarce la oile lui, afirma Cotidianul.

Eurocandidatul PSD Marius Oprescu ademeneste cu bani tinere votante Campanie cu promisiune de bani, interzisa de lege, in curtea PSD. 13 adolescente, unele minore, s-au inscris la un concurs cu premii in bani anuntat de Marius Oprescu, eurocandidat PSD. PSD a intrat in lumea modellingului, organizand un concurs cu premii in bani. Candidatul de pe pozitia 15 a eurolistei de candidati, Marius Oprescu, organizeaza pe pagina proprie de Internet concursul cu premii “Vreau sa fiu model - Campanie sustinuta de Marius Oprescu, candidat la alegerile europarlamentare”. Tot ce trebuie sa faci, daca esti interesat de campania lui Oprescu si nu cunosti legea, e sa trimiti o fotografie personala, “cea mai reusita”. In schimb, ai sansa de a castiga unul dintre cele 10 premii, marele premiu constand “intr-o sedinta foto cu unul dintre cei mai bine cotati fotografi din Romania sau echivalentul in bani”, dupa cum se spunea pe pagina de Internet a candidatului PSD, scrie Cotidianul.

Moni s-a lansat in politica Pentru ca intrarea in politica este mai ieftina decat intrarea in magazinele de posete, in aceste vremuri de criza economica, Monica Columbeanu s-a decis sa se apuce si ea de politica. De altfel, in urma cu o luna, la emisiunea “Happy Hour” de la PRO TV, sotia lui Irinel Columbeanu anuntase ca anul asta isi va face un carnet de partid. Deocamdata a intrat in lumea politica a lui Nati Meir, care a prezentat-o ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca fiind purtatorul sau de cuvant pentru alegerile prezidentiale, relateaza Cotidianul.

Piedone nu stia ca garanteaza pentru PSD Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 4, a aflat cu surprindere ca garanteaza pentru candidatii PSD la alegerile europarlamentare. Imaginea primarului si indemnul sau catre electorat pentru a vota cu candidatii PSD se regasesc pe bannerele cu care Marian Vanghelie a umplut sectorul 4, fara sa-i ceara permisiunea sau autorizatia edilului. „Nu le-am pus eu, ci cei de la PSD sector 4. Am fost informat de cei de la PSD ca apar pe bannere abia dupa ce le-am vazut. Nimeni de la PSD nu mi-a spus ca voi fi folosit in campanie. Dupa cum se vede pe ele, este o poza mai veche de-a mea, din campania de la locale”, a declarat, pentru EVZ, primarul Piedone.

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit, luni, la Palatul Cotroceni, cu reprezentantii mai multor asociatii ale comunitatii romanesti din Spania, seful statului declarand ca perspectiva intoarcerii romanilor emigranti nu este deloc una ingrijoratoare. "Stim sigur ca reluarea cresterii economice este o chestiune de un an, un an si jumatate, doi ani, iar alarma asta - daca se intorc romanii din Spania si Italia -, e o alarma falsa, nu ne ingrijoreaza deloc. Dimpotriva, spun ca vor fi locuri de munca", a afirmat Basescu, citat de Romania Libera.

Traian Basescu va candida cu siguranta, din partea PD-L sau dupa modelul EBa, ca independent Dupa ce pe parcursul saptamanii trecute mai multi lideri democrat-liberali au incercat sa-i forteze mana lui Traian Basescu si au anuntat ca acesta va candida, intalnirea de ieri era menita sa-l determine pe seful statului sa-si anunte si el intentia de a candida la un nou mandat prezidential din partea PDL. Ingrijorarea democrat-liberalilor de a nu avea un “motor” in campania electorala pentru PE i-a bulversat astfel incat invitatia adresata presedintelui Basescu a venit in doua variante - una de la deputati si alta de la senatori. Liderului grupului PDL din Senat, Traian Constantin Igas, a declarat ca senatorii au facut o invitatie catre seful statului, pentru o intalnire pe teme precum actuala criza economica, dar si apropierea alegerilor prezidentiale din toamna. Igas a confirmat ca senatorii PDL doresc sa ii transmita lui Traian Basescu ca il sustin pentru un nou mandat la Palatul Cotroceni si vor sa stie care este punctul de vedere al sefului statului despre viitoarele alegeri prezidentiale, afirma Gardianul.