Voiculescu vrea sa-l bage pe Boc la puscarie Liderul conservator sustine ca premierul l-a dezinformat atunci cand a afirmat ca nu exista bani pentru despagubirea fostilor proprietari si solicita inceperea urmaririi penale a acestuia. Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, cere urmarirea penala a premierului Emil Boc, partener de coalitie al conservatorilor si al PSD. Voiculescu il acuza pe Boc ca i-a furnizat informatii false atunci cand i-a comunicat ca sumele necesare acordarii despagubirilor conform Legii 1/2009, care modifica regimul retrocedarilor, "sunt inexistente", se arata intr-un comunicat de presa, citat de MEDIAFAX. Liderul PC a verificat informatiile furnizate de Guvern intr-un document sub semnatura premierului si, in urma unei interpelari adresate Ministerului Finantelor, a fost informat ca incasarile din fondul constituit pentru retrocedari sunt mai mari decat platile, deci ca bani ar exista, scrie Cotidianul.

Varujan Vosganian nu exclude refacerea Aliantei Prezent ieri la Pitesti, prim-vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian, a declarat ca nu este exclus ca, din toamna, formatiunea sa sa intre la guvernare alaturi de PD-L, bazandu-se atat pe disensiunile existente in sanul actualei coalitii, dar mai ales pe posibilitatea ca, in toamna, Crin Antonescu sa castige alegerile prezidentiale. "Am luat de mult timp in calcul posibilitatea de a reveni la guvernare. Daca Basescu pierde alegerile, PD-L va redeveni PD, un partid care, fara "locomotiva” si cu cadrele pe care le are, va fi unul de 13-14%, nu unul de 30%. La urma urmei, nu din cauza PNL s-a rupt Alianta. Actualul guvern isi mascheaza neputinta, fiind o permanenta sursa de instabilitate politica” a declarat Varujan Vosganian, informeaza EvZ.

PD-L si PSD s-au intalnit, ieri, de doua ori, sa-si puna, dupa algoritm, oamenii in functii, pana la nivelurile cele mai mici cu putinta. Conform unor surse participante la discutii, democrat-liberalii s-au aratat gata sa discute si sa accepte propunerile pesedistilor, ca sa nu mai tensioneze si mai mult relatiile dintre cele doua partide. Numai ca discutiile au luat o alta turnura dupa ce pesedistii si-au pus propunerile pe masa. Sursele citate au relatat ca ministrul Transporturilor Radu Berceanu a fost socat cand a auzit propunerea lui Marian Vanghelie pentru Tarom: pilotul Adrian Iovan, fostul sot al creatoarei de moda Romanita Iovan. Berceanu si restul democrat-liberalilor s-au opus, contestand nu atat competenta cat problemele de imagine ale acestuia din urma cu cativa ani, cand a impuscat mortal un hot care-i intrase in casa si faptul ca a avut conflicte cu pilotii. „Bine, am cate cinci propuneri pentru fiecare! Sa vedem ce o sa mai ai de zis”, i-a replicat Vanghelie. Cand a fost insa sa spuna un nume, s-a blocat. „Stati sa aflu exact cum il cheama”, ar fi spus Vanghelie, care s-a pus pe dat telefoane. A aflat dupa 10 minute cine este omul, dar numele nu-i spunea nimic lui Radu Berceanu, desi primarul Sectorului 5 insista ca este un om din interiorul companiei, un doctorand, scrie Gandul.

Chestiunea dosarelor intime va fi strategie de campanie electorala, crede vicepresedintele PNL Norica Nicolai, facand referire la recentul episod in care a fost implicat colegul sau de partid Paul Pacuraru. In context, Norica Nicolai sustine ca, probabil, fiecare persoana “poate intr-o zi sa fie luata” pe baza de ascultat telefoane. “Daca domnul va da un telefon si spune «Ce faci, iubito?», maine e pe youtube. O presupusa love affair. Deci asa am ajuns”, a adaugat Norica Nicolai. Potrivit vicepresedintelui PNL, in Romania “marile dosare ale coruptiei nationale” s-au facut ascultand telefoane si ca exista judecatori si procurori care “habar nu au sa scrie”. Nicolai s-a declarat impotriva ideii “de a face totul” si a spus ca important ar fi sa fie stabilite trei prioritati la nivel de tara, care sa fie finalizate, cea mai mare prioritate fiind, in opinia sa, cea legata de resursa umana, scrie Gardianul.

Stolojan explica de ce a respins functia de premier Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, a declarat luni seara la Realitatea TV ca, dupa ce a fost desemnat premier, la sfarsitul anului 2008, a propus intocmirea unui moratoriu cu propunerile electorale ale PSD si PD-L, dar ca ideea nu a fost agreata de coalitie. Acesta ar fi unul dintre motivele pentru care Stolojan a respins functia de sef al actualei guvernari. "Din primele clipe in care am fost desemnat prim-ministru de catre presedintele Traian Basescu, le-am spus celor doi presedinti de partide (PSD si PD-L, n.red.) si presedintelui tarii ca singura solutie a Romaniei la momentul respectiv este declararea unui moratoriu cu tot ce au insemnat propuneri electorale, cu tot ce au insemnat masuri luate de lacustele liberale in ultimele luni si care aveau termen de aplicare incepand cu 1 ianuarie 2009", a declarat Theodor Stolojan, precizand ca aceasta idee nu a fost insa agreata de coalitie. In plus, Stolojan a lasat sa se inteleaga ca acesta ar fi fost unul dintre motivele pentru care a ales sa nu ramana in fruntea Guvernului, scrie Romania Libera.

ANI cere confiscarea a 90.000 de euro de la senatorul PD-L Dumitru Oprea ANI a cerut confiscarea unei sume de 90.000 de euro din averea senatorului PD-L Dumitru Oprea. E drept, zecile astea de mii de euro nu inseamna prea mult pe partea economica, dar arata cel putin ca lupta anticoruptie, pe care ne indeamna aia de la Uniunea Europeana s-o purtam, mai misca din cind in cind. Documentele depuse la Curtea de Apel Iasi (instanta care ar trebui sa decida daca banii ii vor fi confiscati lui Oprea sau nu) de catre ANI arata ca senatorul pedelist nu poate justifica modul in care a obtinut vreo 90.000 de euro, motiv pentru care, in baza prevederilor Legii 144/2007, ANI cere confiscarea banilor, scrie Academia Catavencu.

Adrian Nastase, pus sub invinuire de DNApentru luare de mita In luna ianuarie a acestui an, Adrian Nastase a fost trimis in judecata de procurorii DNA si in dosarul "Trofeul calitatii in constructii". In acest dosar, fostul premier PSD este acuzat de folosirea influentei sau autoritatii functiei de presedinte al unui partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase. Potrivit rechizitoriului, in cursul anului electoral 2004, Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), sub conducerea inculpatei Irina Jianu, „a initiat organizarea unui simpozion intitulat «Trofeul calitatii in constructii». In realitate, simpozionul reprezenta un cadru in care, prin instituirea unor taxe de participare, se masca strangerea unor sume de bani pentru campania electorala prezidentiala a inculpatului Adrian Nastase“, scrie Adevarul.