Antonescu: in Romania, pipitele sunt vedete. Seful PNL a taxat transformarea in modele pentru tineri a unor personaje precum Elena Basescu si Elena Udrea. Romania este o tara care a facut vedete din toate pipitele. Asa crede presedintele PNL, Crin Antonescu. Aflat la o actiune electorala la Targu-Mures, Antonescu nu a nominalizat pe nimeni, dar in fraza precedenta facuse referire la Elena Udrea si Elena Basescu. Crin Antonescu si-a declansat atacul pornind de la afirmatiile Elenei Basescu potrivit carora, daca ar ajunge in Parlamentul European, ar vota legalizarea drogurilor, scrie EvZ.

Presedintele PSE, Poul Nyrup Rasmussen: "Niciodata nu va mai fi o asemenea recesiune". Presedintele Partidului Socialist European (PSE), Poul Nyrup Rasmussen (foto), a afirmat, vineri, la Timisoara, ca nu muncitorii romani sunt de vina pentru criza pe care o traversam, ci lacomia de pe piata financiara. "Nu avem voie sa invinuim muncitorii romani pentru aceasta criza, nu ei au fost lenesi, nu ei au luat salarii mari. Este vorba de lacomia de pe piata financiara, care a dus la aceasta criza si trebuie sa tineti minte ca va trebui sa introducem reguli noi. (...) Revolutia democratica a inceput aici si, intr-un anumit sens, criza economica pe care o avem in momentul de fata a lovit foarte multi oameni nevinovati”, a declarat, vineri, la Timisoara, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele PSE, Poul Nyrup Rasmussen, noteaza Adevarul.

La ultima emisiune TV, CTP catre Hurezeanu: „Pentru Basescu, sunteti perfect identic cu oaia pe care a tuns-o”. In emisiunea Cap si Pajura de la Realitatea TV, editorialistul Gandul, Cristian Tudor Popescu, a condamnat atacul presedintelui Traian Basescu la adresa ziaristului Emil Hurezeanu. Zilele trecute, o strofa pe teme patriotice pe care i-a citit-o o romanca la ambasada din Atena ii starnea sefului statului comentarii acide la adresa ziaristului Emil Hurezeanu. Basescu facea referire la o emisiune care a avut loc marti seara, unde „niste domni asta propovaduiau – sa uitam ca am pierdut milioane de oameni pentru libertate si democratie, sa ne plecam cat putem in fata unei mari puteri”. „Unul dintre ei se facea ca ne da lectii de democratie la Europa Libera”, a fost indiciul dat cu privire la identitatea celor in cauza. Basescu a afirmat ca acestui „mare ziarist” ii va aduce poezia, „poate intelege sufletul romanesc, nu numai placerea de a sta plecat”, scrie Gandul.

Scafandrii din PSD, scosi la curatenie in raul Dambovita. Tinerii social-democrati cu aptitudini de scafandru au participat, ieri, la o actiune de amploare privind curatarea raului Dambovita, in zona Piata Unirii din Capitala, in colaborare cu organizatia de tineret a Partidului Initiativa Nationala (PIN). Potrivit liderului TSD, Nicolae Banicioiu, aceasta este o prima actiune de curatare a raului Dambovita, dintr-o serie care va continua si care se deruleaza cu sprijinul Apelor Romane, dar si cu cel al Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare, al carui vicepresedinte - Ramiro Angelescu - face parte din randurile TSD, el insusi scafandru si coordonator al unei scoli de scafandri, scrie Gardianul.

In editorialul "Consumul de EBA dauneaza grav sanatatii", Ciprian Ranghel este de parere ca "pentru cateva ore ne-a lasat impresia ca, totusi, ii curge prin vene ceva mai mult sange marca Basescu decat oja si ruj made in Dorobanti. Vorbim despre EBA, cea care declara ca va vota pentru legalizarea drogurilor usoare. O declaratie curajoasa, oricum am fi luat-o: strategie electorala sau sinceritate. Din nefericire, nu era vorba de nici una. Ne-a lamurit mezina prezidentiala a doua zi, cand si-a reluat postura de Barbie si s-a declarat ferm impotriva legalizarii oricarui fel de droguri. Sa declari public ca sustii legalizarea drogurilor usoare este un act de curaj din partea unui politician. Si asta nu doar in Romania, ci si in America, si in state mult mai evoluate din Europa. Insa la noi, in tara in care se bate record dupa record la consumul de alcool pe cap de alegator, pare aproape imposibil sa deschizi gura pe aceasta tema". Integral in Cotidianul.

Toni Grecu, in editorialul "Ministrul Muncii Manuale", este de parere ca "exagerarile mediatice desfasurate sub umbrela corectei informari nu fac decat sa ne agite de pomana. Faptul ca s-a luat decizia ca jandarmii sa pazeasca Institutul "Matei Bals", unde au fost internati gripatii, nu rezolva nimic. Ma indoiesc ca virusul H1N1 se va speria de fortele de ordine si nu va mai iesi din cladirea institutului decat cu bilet de voie. Putem feri poporul de boala cu jandarmeria? Ceva mai prostesc si inutil se putea face oare? Toate institutiile statului s-au imbolnavit de senzationalita cronica si fac spectacol pentru a vedea populatia ca este protejata. Treaba este cu atat mai hilara cu cat declaratiile de la minister s-au batut cap in cap cu cele de la Institut. In fine, s-au facut atata zarva si panarama incat insusi virusul porcin a organizat o conferinta de presa si a declarat: "Peste tot pe unde am ajuns, am fost tratat cu seriozitate. Aici sunt luat la misto. Sunt dezamagit de mine. De voi, romanii, nici gripa nu se prinde cum trebuie. Ma duc in Slovenia, poate aia sunt mai seriosi! Va salut!". Integral in Romania Libera.