PDL-istii ieseni se cearta intre ei. Deputatul PDL, Daniel Oajdea, l-a acuzat, ieri, pe liderul democrat-liberalilor ieseni, Dan Carlan, ca recurge la „blat” cu seful filialei PSD, Gheorghe Nichita. Oajdea a afirmat ca in Consiliul Local Iasi sunt votate doar proiectele propuse de PSD, in timp ce initiativele PDL nici macar nu ajung pe ordinea de zi. „Dan Carlan are un blat cu Gheorghe Nichita. In consiliul local, unde PDL si PSD au format majoritatea, au trecut doar proiectele propuse de PSD, unele fiind la limita legalitatii. Proiectele PDL nici nu au fost introduse pe ordinea de zi. Daca nu ar fi fost acest blat, Carlan s-ar fi dus la Nichita si ar fi spus sa lase proiectele PDL sa treaca, amenintandu-l ca altfel rupe coalitia”, a declarat deputatul PDL, scrie EvZ.

Criza pentru guvernanti: Udrea declara pentru Gandul ca si-a rescadentat creditul de 3 milioane de euro, Berceanu strange milionul, Boc e sarac, Ministrul Muncii a muncit pentru tutun. Sefa de la Turism avea de rambursat un credit de 3,29 milioane de euro in 2009, a cerut insa rescadentarea, declarand pentru „Gandul” ca „in contextul economic actual, nu sunt sigura ca as fi putut rambursa imprumutul in conditiile ce fusesera stabilite initial”. Ea s-a imprumutat si cu 48.000 de euro de la Dinu Pescariu. Premierul Boc pune „la ciorap”: ce castiga pune in cont, mai ales ca mai are de dat bani la leasing-ul pentru un Peugeot. La sase luni de la inceputul mandatelor in Cabinetul „bicolor”, unii dintre ministrii PD-L si PSD se confrunta cu criza economica pe propria piele. Altii prospera si in curand ajung milionari in euro. Chibzuit, premierul Boc strange ban pe ban pentru zile mai grele, cel putin asa reiese din cele mai recente declaratii de avere a cativa dintre guvernanti, postate pe site-ul Guvernului. Integral in Gandul.

PSD spune ca nu mai voteaza ordonantele de urgenta. Mircea Geoana considera ca Guvernul a ajuns intr-o „cavalcada a erorilor“. Recenta ordonanta de urgenta a Guvernului, care se refera la completarea sau abrogarea actelor normative, chiar si inainte de intrarea in vigoare, a starnit critici aspre. Liderul PSD, Mircea Geoana, a criticat, ieri, ordonanta, spunand ca actul normativ risca sa dezechilibreze intreg sistemul de legiferare. El a mentionat ca ordonanta nu a avut niciun aviz de la ministrii social-democrati si l-a criticat pe ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, care, fara a avea avizele necesare, a introdus actul normativ in sedinta Executivului de saptamana trecuta, noteaza Adevarul.

Paleologu, mandru ca PSD nu are ministrii atat de frumosi ca PD-L. Ministrul culturii, Teodor Paleologu, a profitat, ieri, de ocazia de a se afla in preajma ministrului turismului, Elena Udrea, in timpul unor fotografii alaturi de turisti, si i-a marturisit ca PSD-ul “nu are ministri atat de frumosi”. Afirmatia “a smuls” un zambet Elenei Udrea. “Acum ce o sa zica Victor (Victor Ponta, n.r.) si d-na Andronescu (Ecaterina Andronescu, n.r.)?”, a replicat Udrea. Paleologu a mai spus ca daca Elena Udrea a gasit turisti pe terase, el nu a gasit oameni de cultura. “Daca tu ai gasit la terase turisti, eu nu am gasit oameni de cultura”, a declarat ministrul culturii. Ministrul Turismului, Elena Udrea si ministrul Culturii, Theodor Paleologu, s-au intalnit, ieri la Sulina, unde s-au plimbat desculti pe plaja si au discutat cu autoritatile locale si cu localnicii, relateaza Gardianul.

Codurile se rostogolesc haotic spre linia de sosire. Parlamentul a primit ieri scrisoarea prin care Guvernul anunta ca intentioneaza sa isi asume raspunderea asupra Codurilor Civil si Penal. Procedurile parlamentare au intrat in linie dreapta. Votul celor doua Camere nu se va petrece insa sub cele mai bune auspicii, chiar daca e de presupus ca Guvernul va ramane in picioare. Cabinetul Boc a incercat sa pregateasca terenul din punct de vedere procedural pentru asumarea raspunderii, dar rezultatul a fost controversata Ordonanta de Urgenta 61. Ea spune ca Guvernul poate modifica o lege votata de Parlament inainte de intrarea ei in vigoare si elimina obligatia unui studiu de impact pentru orice lege importanta, scrie Romania Libera.

In editorialul "Taci si-nghite!", Toni Grecu afirma ca dupa alegerile din 7 iunie a ramas "la fel de confuz ca inainte in ceea ce priveste locul nostru in peisajul politic european. In primul rand, la acest scrutin au venit mai multi tarani decat oraseni. Mult mai multi. De ce? Sa intelegem ca in satele si comunele patriei este un interes mai mare fata de Uniunea Europeana si Bruxelles decat in orase? Cetatenii din Teleorman au un spirit european mult mai dezvoltat decat bucurestenii, codasi in clasamentul participarii la vot? Eu cred ca nu. Raspunsul este foarte simplu: votarea s-a desfasurat, ca in toti anii din urma, pe baza manipularii oamenilor, in primul rand, a celor de la sate. Rolul principal in acest sens l-au avut primarii si primariile. Ele au fost fermentul electoral, cu grija dozat de la judet de cate un baron local, indiferent de culoarea lui politica". Integral in Romania Libera.