Berceanu „ii rade” pe directorii PSD de la Transporturi. Radu Berceanu i-a anuntat pe democrat-liberali ca „a ras deja cinci directori”. Primul pe lista - seful Aeroportului „Henri Coanda”, Sorinel Ciobanu. Impinsi de partid sa nu riposteze public fata de insultele venite dinspre PSD, ministrii PDL au inceput sa-si ia revansa pe cont propriu. In Colegiul Director de ieri, conducerea democrat-liberalilor a numarat deja primii directori PSD din Ministerul Transporturilor pe care Radu Berceanu „i-a executat” dupa ce vicepresedintele social-democrat Liviu Dragnea l-a facut „tampit”, scrie EvZ.

Criza economica inchide mai multe misiuni diplomatice romanesti. Ministerul de Externe a decis sa propuna presedintelui Traian Basescu si premierului Emil Boc inchiderea a 14 oficii consulare si misiuni diplomatice din Africa, America de Sud si Orientul Indepartat, cat si reducerea cheltuielilor de personal si de capital la opt dintre misiunile cu cele mai mari bugete, au declarat surse diplomatice. Printre ambasadele propuse pentru inchidere se numara cele din Etiopia, Peru si Malaiezia, precum si consulatul general de la Capetown, Africa de Sud, scrie Cotidianul.

Videanu: Cei de la PSD se inregistreaza si apoi se dau pe "surse" la televizor. Ministrul Economiei, Adriean Videanu, este sigur ca PSD a orchestrat inregistrarea de la Turnu-Magurele, in care liderii PD-L sunt jigniti. "Inregistrarile (cele difuzate de postul de televiziune Realitatea TV – n.red.) au fost aruncate intentionat pe piata. Nu este prima data cand cei din PSD se inregistreaza si se dau apoi "pe surse" in presa", a sustinut Adriean Videanu. Ministrul democrat-liberal crede ca nu trebuie sa se dea curs "provocarilor politice" venite din partea PSD, scrie Romania libera.

PDL a pus batista pe tambal dupa europarlamentare. Democrat-liberalii au renuntat la sanctiuni in masa pentru sefii de organizatii care au scos un scor slab, sub media partidului la alegerile europarlamentare din 7 iunie. Singurul care “a facut pasul inapoi”, potrivit secretarului general Vasile Blaga, a fost presedintele PDL Valcea, senatorul Dorel Jurcan, numit prim-vicepresedinte interimar, functia sa anterioara fiind preluata de Mircia Gutau, primarul municipiului Ramnicu Valcea. Masura a fost luata ca urmare a rezultatelor slabe obtinute de PDL la alegerile europarlamentare in Valcea, de doar 25,27%, in timp ce Alianta PSD+PC a obtinut 39,56% din voturile valabil exprimate, scrie Cotidianul.

In "PSD vrea sa-i arda pe coruptii din PDL", Silviu Sergiu se intreaba "Unde se mai pomeneste ca un partid sa-si faca albie de porci partenerii de guvernare, sa pretinda ca sunt hoti, betivi si tampiti, fara sa paraseasca guvernarea in secunda urmatoare? Audiogramele PSD nu au fost altceva decat teatru radiofonic ieftin. Intonatia baronilor rosii (centrali si locali), taieturile de montaj profesioniste, vehementa mimata, indemnurile ipocrite la revolta social-democrata sunt tot atatea dovezi ca am avut de-a face cu o sceneta electorala care ar fi comica, daca nu ar fi tragica. O piesa ieftina, cu actorasi de mana a doua, dar cu pretentii de fini manipulatori ai opiniei publice". Integral in EvZ.

Cristian Patrasconiu, in "Ridtzi, Piti de PDL!", afirma ca "daca PDL va continua sa faca scut uman in jurul doamnei Monica Iacob-Ridzi vom putea contabiliza inca o mare greseala a acestui partid care s-a straduit sa convinga ca “gandeste altfel”. Oricum ar sta lucrurile in cazul banilor imprastiat manelistic si iresponsabil de catre ministerul condus de dna Ridzi, ele sunt in defavoarea tinerei pedeliste. Daca a stiut, e groasa! Suma cheltuita pentru serbarile din 2 mai e mare, iar cheltuieile defalcate sunt socante; prin urmare, omul care a dispus cheltuirea lor, iresponsabil! Daca nu a stiut, e la fel de groasa fiindca o asemenea stare de fapt ar vorbi, fara ocolisuri, despre incompetenta". Integral in Cotidianul.