Pesedistii s-au lasat ieri umiliti in sedinta Coalitiei, incasand „rasplata“ pentru cuvintele de ocara aruncate in capul liderilor PDL la Turnu Magurele acum doua saptamani. Lasand la o parte mesajele de lupta impotriva PDL si a lui Traian Basescu, date in sedinta CEx-ului, social-democratii si-au dat seama ca sunt pusi in incurcatura de faptul ca ministrii PDL au inceput sa le concedieze oamenii de prin ministere, puterea exemplului dat de Berceanu care a operat scurt cinci demiteri de pesedisti de la Transporturi fiind de natura sa impresioneze zdravan pe oamenii lui Geoana. De altfel, Liviu Dragnea, altfel extrem de vocal in fata camerelor de filmat, a pus capul in pamant si l-a rugat „frumos“ pe Berceanu sa ii puna omul inapoi in functie, la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania. Potrivit unor surse din cadrul Coalitiei, Dragnea i-a reprosat lui Berceanu demiterea lui Duica, scrie Cotidianul.

Dan Voiculescu despre Traian Basescu: La mine e o chestiune de convingere ca Romania a pierdut in acesti cinci ani enorm pentru ca Traian Basescu a fost ales. In relatiile externe, unde izolarea noastra este evidenta si nu o sa uit usor momentul in care Silvio Berlusconi l-a dat la o parte ca sa treaca cu primul-ministru nu stiu care, modul in care, la o intalnire de sefi de stat, nimeni nu vorbea cu presedintele meu, eu ma pun in situatia care are un presedinte care pleaca la Bruxelles si nimeni nu discuta cu el. Sa nu mai discut despre modul in care a administrat relatiile cu Rusia si care ne-a costat si o sa ne coste in continuare, pana la politica interna. Eu, daca m-as intalni cu Basescu si ar incerca sa ma jigneasca in stilul lui de maidanez, cum ii spun eu, raspunsul meu ar fi intotdeauna acelasi, l-as intreba ce a facut concret pentru romani in acesti ani, la modul concret, in afara de show, de atacuri sub centura la foarte multa lume, in afara de lupta lui permanenta pentru imagine. (Cotidianul)

Deputatul PSD Ioan Munteanu a declarat, ieri ca are informatii din surse sigure ca Traian Basescu sta foarte prost in sondaje si vrea sa devanseze data alegerilor prezidentiale, primul tur urmand sa aiba loc in luna octombrie, iar cel de-al doilea in noiembrie. “Nu sunt zvonuri, e ceva ce am auzit din surse sigure”, ne-a declarat deputatul PSD. Data alegerilor prezidentiale va fi stabilita de guvern si va fi anuntata cu cel putin 45 de zile inainte de scrutin. Ipoteza vine in contextul in care, pentru a-si conserva pozitia de lider al prezidentiabililor, numai in ultima luna, presedintele Traian Basescu a participat la o serie de manifestari alaturi de reprezentanti ai Bisericii si Armatei, adica a institutiilor in care romanii au cea mai mare incredere, scrie Gardianul.

Comisia de ancheta parlamentara in cazul Monicai Ridzi isi continua activitatea. Ministrul va fi obligat sa trimita Camerei Deputatilor actele controversatelor contracte de 630.000 euro legate de ziua de 2 Mai. Ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, a solicitat ieri conducerii Camerei Deputatilor incetarea activitatii comisiei parlamentare de ancheta in ceea ce priveste contractele derulate pentru "Ziua Tineretului", pe motiv ca DNA cerceteaza deja cauza. Conducerea Camerei Deputatilor a luat act de scrisoarea inaintata de ministru, dar a decis ca Parlamentul comunica doar cu procurorul general in acest caz, astfel ca, pana la o informare venita din partea Laurei Codruta Kovesi, comisia va continua sa lucreze. Potrivit Regulamentului Camerei Deputatilor, anchetele parlamentare nu pot avea ca obiect investigarea unor fapte sau activitati care fac obiectul unor anchete judiciare sau care se afla pe rolul unor instante de judecata, iar o ancheta parlamentara inceteaza de drept in momentul deschiderii unor proceduri judiciare. Urmatoarea mutare in dosarul Ridzi este asteptata de la Cotroceni, scrie Romania Libera.

Parlamentul a amanat pentru sesiunea din toamna dezbaterea raportului privind activitatea Societatii Romane de Televiziune. In acest fel, s-a amanat si schimbarea lui Alexandru Sassu din functia de director al TVR, pozitie revendicata de PDL. Sassu a fost numit pe vremea guvernului Tariceanu 2, la propunerea PSD, in urma acordului tacit de sustinere a guvernului de catre social-democrati. De asemeni, parlamentul a decis ieri ca mandatul directorului radioului public, Maria Toghina, sa fie prelungit cu sase luni. Directorul radioului a fost numit in functie de PNL in 2005 si mandatul sau expira ieri, scrie EvZ.