Hrebenciuc: „Udrea, sexy-buzoianca”. Incaierare verbala inedita intre Viorel Hrebenciuc si Elena Udrea. Liderul deputatilor PSD a numit-o pe Udrea „Sexy-Buzoianca”, o parafraza dupa „Sexy Braileanca”, numele de scena al unei porno-starlete celebre in tabloide si la OTV. „Ii recomand doamnei Elena Udrea, sexy-buzoianca, o apropiata a domnului presedinte Traian Basescu, sa se ocupe de turismul ecumenic de care PDL va avea nevoie in campanie electorala”, a ironizat-o, ieri, Hrebenciuc intr-o declaratie pentru Mediafax. Iesirea lui Hrebenciuc a venit in urma „intepaturilor” Elenei Udrea. Marti dupa-amiaza, intr-o declaratie la Neptun, ea a comentat ironic proaspata numire a lui Hrebenciuc in functia de sef al campaniei electorale a lui Mircea Geoana, scrie EvZ.

Politica externa a presedintelui roman: prieten cu Balcanii si tarile arabe, ignorat de SUA si Rusia. In urma unei analize a principalelor vizite pe care le-a efectuat in alte tari, dar si a celor pe care, la randul sau, le-a primit, in decursul celor cinci ani de mandat, constatam ca presedintele a privilegiat indeosebi raporturile cu unele tari din Balcani sau din spatiul arab. Cu tarile din Europa Occidentala, relatiile sunt mai mult formale, iar SUA si Rusia aproape ne ignora, scrie Gandul.

Ponta: Vreau sa fiu ministru al Justitiei, iar ulterior, judecator la Curtea Constitutionala. Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Victor Ponta, a declarat la videochat-ul realitatea.net ca isi doreste functia de ministru al Justitiei, dar ca Justitia este facuta de judecatori si de catre procurori, nu de catre ministrul Justitiei, scrie Cotidianul.

PDL arde mocnit in filiale-cheie. Infrangerea PDL in alegerile pentru Parlamentul European, precum si numeroasele scandaluri in care au fost implicati liderii de la varf ai acestui partid au creat falii in interiorul organizatiilor. Tot mai multi lideri locali si parlamentari din linia a doua sunt nemultumiti ca trebuie sa deconteze in fata electoratului ispravile Monicai Iacob-Ridzi, ale Elenei Udrea sau ale Elenei Basescu. In plus, aroganta altor lideri ai partidului starneste tot mai multe nemultumiri, scrie Romania libera.

Ludovic Orban ar vrea s-o ancheteze pe sefa Turismului. Numarul 2 in PNL, Ludovic Orban, este propunerea liberalilor pentru sefia unei eventuale comisii de ancheta parlamentare in cazul „Elena Udrea”. Nominalizarea lui Orban a fost facuta ieri de presedintele PNL, Crin Antonescu, la finalul sedintei in care conducerea partidului a decis inceperea demersurilor pentru formarea comisiei de ancheta, scrie EvZ.

Geoana si Antonescu: Basescu e vinovat pentru raportul CE. Liderii PSD si PNL au declarat ca situatia din justitie este mult mai proasta decat cea prezentata in raportul CE, iar vinovat pentru acest fapt este seful statului. Pedelista Monica Macovei arata insa cu degetul spre social democrati. Principalii contracandidati ai presedintelui Traian Basescu in cursa pentru Cotroceni, Mircea Geoana (PSD) si Crin Antonescu (PNL), au profitat ieri de neregulile semnalate de Raportul Comisiei Europene pe justitie pentru a-l ataca pe seful statului, scrie Cotidianul.

Sabina Fati, in "Basescu, restantier la Spiru Haret", sustine ca Traian Basescu pare mandru de faptul ca pe teritoriul Romaniei se afla cea mai mare universitate europeana si spera probabil ca in scurt timp "Spiru Haret" ar putea ajunge pe locul intai in lume. Daca-si mentine ritmul de crestere, aceasta institutie ar putea surclasa in urmatorii zece ani cea mai mare universitate pe plan mondial, Islamic Azad University din Iran, inregistrata cu 1,3 milioane de studenti. "Spiru Haret" a evoluat de la 5.700 de absolventi in 2003 la 56.000 in acest an. Presedintelui Basescu nu i se pare suspect ca un profesor de la "Spiru Haret" se ocupa de 9.000 de studenti si nici ca o universitate privata asigura singura aproape 70 la suta din licentiatii Romaniei, de aceea inventeaza "o lupta intre cei care vor sa diminueze invatamantul privat" si o conspiratie, fiindca "s-a luat decizia sa se dea dreptate sindicatelor pentru discreditarea sistemului privat". Integral in Romania libera.

In "Tara lui tov. presedinte Bondrea", Cristian Teodorescu se intreaba "cine controleaza Parlamentul? Aurica Bondrea. Cine controleaza Ministerul Educatiei? Cum cine? Aurica Bondrea. Partidele? Tot Aurica. Justitia? Se rezolva. Presedintia? S-a rezolvat. In timp ce scoala de tinichigii „Spiru Haret” din Popesti-Leordeni se jura pe Internet ca n-are nici o legatura cu universitatea lui Bondrea, ca sa nu-si pateze reputatia, presedintele Romaniei, iubitorul de tinichigii, i-a facut un bine, ca intre presedinti, lui Aurica Bondrea, spalandu-i republica universitara de pe scara avionului. Cu mopul intr-o mana si cu undita electorala in cealalta, Basescu a decis ca scandalul de la „Spiru Haret” e o tentativa de discreditare a invatamantului particular si de impiedicare a reformei, rezultata din complicitatea sindicatelor cu universitatile de stat care nu vor sa piarda painea si cutitul". Integral in Cotidianul.