Un deputat PSD si-a umflat decontul.In luna mai, Angel Talvar a decontat 5.000 de lei pentru chiria biroului parlamentar. In aprilie, chiria a fost de doar 800 de lei. Deputatul PSD de Vrancea, Angel Talvar, a decontat in luna mai, din bugetul Parlamentului Romaniei, o chirie uriasa pentru biroul sau parlamentar din judet: 4.939 de lei. La aceasta suma se adauga 3.494 lei pentru materiale de intretinere si 3.163 de lei „salarii personal”. Cu doar o luna inainte, suma decontata pentru chirie a fost de doar 800 de lei, scrie EvZ.

In editorialul "Curaj, Boc, ca te tai!", Mircea Marian afirma ca "Basescu pare ca s-a saturat de logoreea lui Boc, pe care-l indeamna sa treaca peste opozitia PSD-ului si sa si faca ceva. Presedintele Basescu pare ca s-a cam saturat de ezitarile premierului Boc. „Eu i-am admirat rabdarea de a le da termene, sa analizeze exact, pentru a nu brusca lucrurile in interiorul coalitiei, dar se apropie funia de pat”, a spus Basescu, joi, la Radio Romania. Presedintele stie de ce-l ciupeste, pe sub masa, pe (aparent) fidelul sau invatacel: de cateva luni, Boc anunta ca peste statul roman vine revolutia. Si nu se intampla nimic. Reducerea celor circa 200 de agentii guvernamentale (nimeni nu pare ca stie numarul exact) trebuia finalizata inca din primavara. Personalul supradimensionat din ministere a ramas neatins de vreo schimbare. Mai mult, cheltuielile cu salariile au crescut cu 16%. Descentralizarea bate pasul pe loc. Tacere deplina despre modul in care se deruleaza investitiile in infrastructura, care se pare ca sunt cu mult sub valoarea anuntata la inceputul anului". Integral in EvZ.

Desi au mai multa incredere in Oprescu, romanii il prefera tot pe Basescu. Potrivit unui sondaj realizat in perioada 23–27 iulie 2009, de catre Compania de Cercetare Sociologica si Branding (CCSB), pe un esantion de 1.009 respondenti, la comanda candidatului independent pentru Cotroceni, Nati Meir. Potrivit rezultatelor date astazi publicitatii, actualul presedinte ar castiga alegerile, indiferent pe cine ar intalni in turul al doilea al prezidentialelor din aceasta toamna. Astfel, Traian Basescu ar obtine 53 de procente in confruntarea directa cu Mircea Geoana, care ar beneficia doar de 47 la suta din preferintele electoratului, scrie Gandul.

Corneliu Vadim Tudor crede ca o sa ajunga presedinte din primul tur. Presedintele Partidului Romania Mare, Corneliu Vadim Tudor, a strans deja 100.000 de semnaturi, dintr-un total de 200.000 care sa-i sustina candidatura la functia suprema in stat. “In aceste zile se afla in plina desfasurare campania de strangere a semnaturilor pentru sustinerea candidaturii mele la presedintia republicii. Toata lumea zdravana la cap si iubitoare de tara abia asteapta sa vin eu la putere, sa opresc haosul, anarhia si dezastrul si sa readuc tara la viata. In cateva zile au fost stranse circa 100.000 de semnaturi, adica jumatate din cate sunt necesare”, a declarat, ieri, in cadrul conferintei saptamanale de presa, liderul PRM, noteaza Gardianul.

Deputatii chiulangii ar putea fi demisi din comisiile parlamentare. In perioada 27-30 iulie, Comisia pentru regulament a Camerei Deputatilor a elaborat un proiect de modificare a regulilor institutiei. cotidianul.ro a aflat ce vor pati deputatii care vor chiuli de la lucrarile comisiilor parlamentare de specialitate. Concret, in Comisia pentru regulament s-a decis ca, in cazul in care un deputat inregistreaza doua sau trei absente nemotivate, atunci acesta sa fie considerat automat demis din comisie pentru sesiunea aflata in curs de desfasurare. Inca se mai discuta daca sanctiunea sa fie limitata pentru o singura sesiune sau sa opereze pentru tot restul mandatului. “In foarte multe situatii, lucrarile in comisii sunt blocate din cauza absentelor. Masura de sanctionare a celor care lipsesc are drept scop principal asigurarea desfasurarii sedintelor fara sincope, scrie Cotidianul.

Daniel Oanta, in editorialul "Basescu, un Patriciu mai mititel", este de parere ca "cei 20% din bugetarii zburati afara nu reprezinta o idee originala. Cererea lui Basescu este o copie palida a ultraliberalului si dusmanului sau de moarte Dinu Patriciu, care vorbea de 85%. Mai pe scurt, petrolistul considera ca 4 din 5 functionari freaca menta cheltuind aiurea banii ce ar putea fi investiti cu folos in alte scopuri. Spre deosebire insa de Traian Basescu, mogulul nu e presedinte si nici nu a infiintat doua ministere-ventuza intru satisfactia clientelei politice. Cu alte cuvinte, el poate deschide gura si chiar sa bata campii cu singurul risc de a fi considerat excentric asa cum ii sade bine unui miliardar. Adept pana-n panzele albe devizei liberale autohtone, prin noi insine!, domn’ Patriciu ar da cu flit si expertilor FMI si tinde sa uite ca in aranjamentul extern de imprumut sunt implicati aproape toti creditorii institutionali universali". Integral in Cotidianul.