PSD a pus ochii pe capul lui Berceanu. Radu Berceanu sustine ca nu a cerut clementa de la PSD pentru a nu se infiinta comisia de ancheta parlamentara impotriva sa. Geoana spune ca nu vrea ancheta anti-Berceanu, dar PSD cere demiterea acestuia de la Transporturi. Radu Berceanu sustine ca nu a cerut clementa de la PSD pentru a nu se infiinta comisia de ancheta parlamentara impotriva sa. Geoana spune ca nu vrea ancheta anti-Berceanu, dar PSD cere demiterea acestuia de la Transporturi, scrie Cotidianul.

De ce rezista coalitia PDL-PSD. Ratiuni electorale si financiare impiedica cele doua partide sa recurga la o ruptura. Cine ar initia „divortul” ar suferi costuride imagine prea mari pentru prezidentiabilul sau. Coalitia PDL-PSD rezista, desi nu mai poate fi de mult numita o coalitie. Ori cat de mari ar fi divergentele, oricate jigniri si-ar arunca reciproc si oricat umilinte inghit unii de la altii, PDL si PSD nu se despart de fotoliile puterii. Partidul condus de Mircea Geoana nu pleaca de la guvernare, iar Traian Basescu si PDL nu-i elimina din executiv, scrie EvZ.

Elena Udrea, banuita ca a dat mita jurnalistilor. Comisia Udrea va incepe cu audierile ziaristilor care au semnalat nereguli privind cheltuielile de la Ministerul Turismului. Comisia Udrea a debutat ieri la Parlament cu o decizie de pastrare sub discretie a numelor de jurnalisti care sunt mentionati in ancheta de la Ministerul Turismului. Astfel, problemele legate de plata transportului, a cazarii si a mesei pentru ziaristi, din diferite deplasari (interne si externe) ale ministerului condus de Elena Udrea vor fi discutate in comisia parlamentara cu usile inchise, scrie Cotidianul.

Legile Educatiei, urmatorul scandal in coalitie. Coalitia de guvernamant risca sa fie zguduita de un nou scandal. De aceasta data, marul discordiei este pachetul de legi pentru reformarea invatamantului.In aceasta saptamana, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu (PSD), este asteptat sa prezinte un Cod al Educatiei dupa negocierea cu sindicatele, cod care s-ar putea sa nu fie insa agreat de partenerii de guvernare. In plus, PDL a anuntat deja ca sustine in continuare asumarea raspunderii Guvernului pe legile Educatiei, in vreme ce PSD se opune vehement, scrie Romania libera.

Cum sa pierzi 15.000 de euro pe luna. 15.000 de euro pe luna a pierdut la salariu ex-managerul din cadrul Unilever, Corina Alexandrina Gatej, acceptand postul de consilier prezidential pentru mediul de afaceri intern si international al lui Traian Basescu. Daca la Unilever Corina Alexandrina Gatej avea un venit mediu lunar de aproximativ 16.000 de euro, conform declaratiei de avere postate luni pe pagina de Internet a Administratiei Prezidentiale, odata cu venirea la Palatul Cotroceni a fost nevoita sa accepte o indemnizatie care sare cu putin de 1.200 de euro pe luna, adica vreo 5.100 de lei, scrie Cotidianul.

In "Cateva enervari privind restructurarea birocratiei", Cristian Ghinea aminteste ca "anul trecut prin toamna se facea mare tam-tam pentru ca guvernul Tariceanu dorea sa reduca numarul de agentii guvernamentale. Premierul de atunci si ministrul Finantelor promiteau cu fete serioase debirocratizarea. Nu s-a intamplat nimic. Totul a fost ingropat in mult bla-bla si opozitie din sistem. si totul a devenit haios cand chiar in zilele cand promitea taierea lor, Tariceanu a mai infiintat o agentie: Centrul National Unic de Personalizare a Pasapoartelor Electronice. Deci schimbam pasapoartele, ne alegem cu o agentie noua". Integral in Romania libera.

Horia Ghibutiu, in "La o adica, merge si Boc", afirma ca "la o adica, Boc poate candida la presedintie exact in masura in care si Blaga a fost un candidat cu sanse in fata lui Oprescu la alegerile pentru Primaria Bucurestiului. Nostima expresie i-a mai scapat ieri lui Vasile Blaga intr-o conferinta de presa! PDL-istul se re ferea la locul pe unde va scoate camasa partidul sau in cazul in care analiza presedintelui Traian Basescu ii varecomanda acestuia - nu oricum, ci in mod deosebit - sa renunte la o noua cursa pentru Cotroceni". Integral in EvZ.