Palavragiii de la talk show, muti in Parlament. Ii vedem la televizor cat e ziua de lunga. Comenteaza cu orele despre orice. In Parlament insa sunt muti. Unii dintre cei mai prezenti pe sticla televizoarelor nu au reusit decat sa rosteasca juramantul de credinta in plenul Camerei. Campioni sunt doi deputati alesi pe listele PSD, arata site-ul institutiei: magnatul imobiliarelor Robert Negoita si muzicologul Madalin Voicu, scrie Cotidianul.

Mircea Geoana isi face campanie la Festivalul Callatis. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a fost prezent luni-seara la deschiderea Festivalului Callatis. Evenimentul, organizat la Mangalia din fondurile Primariei si Consiliului Judetean, a beneficiat de prezenta mai multor politicieni social-democrati precum Radu si Alexandru Mazare, senatorul Nicolae Moga si Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean. Mircea Geoana ar urma sa faca parte si din juriul “Miss Diaspora”, competitie care se va desfasura sambata. Prezenta liderului PSD la aceasta manifestare a fost criticata de adversarii sai politici, scrie Gardianul.

Geoana si-a pus baronii la munca de jos. Liderul PSD le-a reprosat marti seara lui Dragnea, Vanghelie si Oprisan ca nu pun osul la treaba pentru campania lui prezidentiala. In cadrul unei intalniri informale convocate seara la sediul central al partidului, Mircea Geoana si Adrian Nastase, Viorel Hrebenciuc, Liviu Dragnea, Marian Vanghelie si Marian Oprisan au analizat strategia electorala si sansele presedintelui PSD de a ajunge in turul al doilea la prezidentiale. In acest context, Geoana le-a spus colegilor sai ca trebuie sa profite de scandalul generat in jurul Elenei Udrea, pe care ar trebui sa-l speculeze la maximum in interesul electoral al PSD, scrie Cotidianul.

In "Cine-i cel mai nesimtit ministru?", aminteste ca "abia intors din vacanta petrecuta la Tokio, departe de plictisitoarele negocieri cu FMI, ministrul muncii, Marian Sarbu, le-a declarat celor de la RFI: „Ar urma (...) ca unii din colegii nostri sa solicite acest concediu de zece zile neplatite sa fie luat (...) pe cale amiabila, adica fara sa mai fie nevoie neaparat de un act normativ”. Pe intelesul tuturor: ministrul muncii spera ca bugetarii sa ceara din proprie initiativa sa intre in concediu fara plata, pierzand astfel salariul pe circa o jumatate de luna. Nu mi-a placut niciodata sa folosesc cuvinte violente, dar parca de mult nu am mai vazut atat de multa nesimtire, prostie si lasitate ca la acest ministru". Integral in EvZ.

Alina Mungiu-Pippidi, in "Coalitia, instructiuni de folosire", afirma ca " o singura data in viata am asistat la nasterea unei coalitii, dar la moartea sa, de trei ori. Si de aproape, cu sentimentul zadarniciei pe care il are orice doctor chemat la patul unui bolnav incurabil. Povestea cu Alianta D.A. e mai recenta – dar mai ales ce se intampla azi imi aminteste de coalitia de guvernare CDR-PD-UDMR, pentru ca a fost tot o coalitie de vreme rea, cu criza, FMI si tot tacamul. Sa ne intelegem: eu nu cred ca situatia de azi e mai grea decat cea lasata mostenire de dl Vacaroiu in 1996. Si nici nu e criza de azi din vina coalitiei de azi". Integral in Romania libera.