Coalitia functioneaza, in principiu, in regula Din punct de vedere al actului de guvernare, Coalitia functioneaza, in principiu, in regula, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu. "Din punct de vedere al actului de guvernare lucrurile, in principiu, sunt in regula. Faptul ca unii politicieni sunt si in opozitie si la guvernare, dat fiind perioada de campanie electorala, acest lucru il puteti analiza dumneavoastra foarte serios", a completat Videanu. El a prezentat in cadrul conferintei 37 de masuri de crestere a economiei, precum instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru intreprinderile mici si mijlocii, numit ajutor de minimis, vanzarea participatiilor minoritare detinute de AVAS, acordarea de credite fiscale pentru modernizarea locuintelor, sustinand ca acestea vor fi discutate in sedinta Coalitiei de luni, scrie Romania Libera.

Boc i-a facut pe romani datornici Liderul PNL Bogdan Olteanu sustine ca fiecare roman va plati cate 2.400 de euro pentru a acoperi imprumuturile angajate de guvernul Boc. „Evident, nu Ministerul Finantelor va plati, ci tot noi si, daca e sa calculam la aceiasi 5 milioane care au loc de munca, fiecare dintre ei vor trebui sa suporte in acest an 2.400 de euro pentru a plati inapoi imprumuturile luate de guvernul Boc”, a declarat ieri Olteanu, citat EvZ.

Strategia Basescu pentru guvernul Boc: eu te-am facut, eu te omor Traian Basescu si oamenii sai din PDL se distanteaza public de guvernul Boc, alimentand zvonurile despre o candidatura ca independent a sefului statului pentru al doilea mandat. Dupa atacul prezidential la adresa propriului guvern, in acest weekend, inca alti doi membri de marca ai aripii Basescu din PDL, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica, au iesit in public cu mesaje de distantare neta fata de guvernul Boc. Valeriu Stoica a recunoscut, in cadrul unei emisiuni a postului Realitatea TV, ca nu s-au facut reformele promise, dar a spus ca in al doilea mandat al lui Traian Basescu acestea vor fi implinite. In conditiile in care Traian Basescu, de a carui noua candidatura este convins, va indeplini un nou mandat, a apreciat Stoica, noul climat politic ii va permite acestuia sa faca reformele structurale asteptate de romani. Insa cel mai vehement a fost cel care a fost prima optiune a lui Traian Basescu pentru functia de prim-ministru, inainte de a-l numi pe Emil Boc. Theodor Stolojan a criticat dur guvernul condus de seful sau de partid pentru masurile proaste luate in criza si pentru absenta reformelor, scrie Cotidianul.

Protest impotriva sistemului electoral romanesc Vineri seara a avut loc un protest marginal fata de prevederile restrictive ale sistemului electoral romanesc „monopolizat de partide corupte, ineficiente si lipsite de credibilitate”. Varianta corecta jurnalistic, obiectiva si gata sa treaca neobservata este: Asociatia Umanista Romana (AUR) a organizat un protest in fata Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti. Istoria este asa: Secretariatul General al Guvernului a propus un proiect de lege prin care orice candidat la presedinite ar trebui sa depuna o „garantie” de 300.000 de euro (care se recupereaza doar daca este obtinut un anumit numar de voturi) si sa stranga 500.000 de semnaturi. Romania are, deja, cele mai restrictive prevederi electorale din Uniunea Europeana, care intra in dezacord cu „Ghidul bunelor practici electorale” elaborat de Comisia Europeana pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia). Ei au cerut, in mod simbolic, azil politic in SUA. Remus Cernea, presedintele AUR, „in nume personal si fara a implica Asociatia”, si-a anuntat candidatura pentru Cotroceni si demararea unei „gherile civice impotriva actualei clase politice”, afirma EvZ.

Fondurile europene, asul din maneca lui Mircea Geoana Presedintele PSD, Mircea Geoana, a explicat, prin intermediul blogului personal, modalitatea de atribuire a celor 25.000 de euro pe care i-a promis tinerilor care vor investi in agricultura. Saptamana trecuta, liderul a declarat, la Ramnicu Valcea, ca romanii care se intorc acasa din strainatate si se stabilesc in mediul rural pot primi 25.000 de euro pentru lansarea unei afaceri in agricultura, reluand promisiunea din campania pentru alegerile europarlamentare din 2008. “Este vorba de Masura 112 a Ministerului Agriculturii, prin care se urmareste instalarea tinerilor fermieri in mediul rural. Acestia trebuie sa aiba sub 40 de ani, sa preia ca sef o exploatatie agricola intre 6 si 40 de UDE (n.r., UDE reprezinta unitatea prin care se exprima dimensiunea economica a unei exploatatii agricole. Valoarea unei unitati este de 1.200 de euro). Cu alte cuvinte, este vorba de exploatatii cu valori intre 7.200 de euro si 48.000 de euro. Mecanismul de preluare poate fi arenda, transfer de proprietate sau infiintarea de la zero. (…) Acesta este adevarul despre cei 25.000 de euro – bani gheata, la dispozitia oricui indeplineste conditiile cerute, nu o simpla inchipuire a unui politician”, precizeaza Mircea Geoana, relateaza Gardianul.