Este nevoie de un alt Guvern dupa alegerile prezidentiale din toamna Presedintele PNL, Crin Antonescu, considera ca este nevoie de un nou Guvern dupa alegerile prezidentiale din noiembrie, el vazandu-i intr-un eventual Executiv pe rectorul UBB, Andrei Marga, primarul Sibiului, Klaus Johannis, si pe guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Antonescu a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca actualul Executiv s-a dovedit "incapabil" sa guverneze in conditii de criza. "Vad cu necesitate un nou Guvern pentru ca actualul Guvern s-a dovedit, la toate capitolele, incapabil sa guverneze, in conditii normale, nu numai in conditii de criza. S-au batut toate recordurile nefaste din ultimii 20 de ani in aceste opt luni ale Guvernului PDL-PSD. (...) Cred ca un asemenea Guvern, in care fiecare sa fuga de raspundere, nu am mai avut, la fel cum nu am mai avut un presedinte care, in exercitiu fiind, ne anunta ca Romania moare si e ingropata. E nevoie in Romania de un alt Guvern", a spus Antonescu, scrie Romania Libera.

Geoana decoleaza spre Cotroceni de pe Baneasa, intr-un show tip Obama O scena de dimenisiuni impresionante, amplasata in mijlocul celor cateva zeci de mii de participanti, confetti si multe baloane. Sala? Una dintre cele mai mari din Bucuresti, la Romaero. Acesta este cadrul pe care il pregatesc, in aceste zile, membrii echipei de campanie a PSD pentru lansarea la presedintie a liderului lor, Mircea Geoana, programata sa aiba loc la Congresul din 11-13 septembrie. „Se doreste o lansare tip Obama. Totul va fi grandios”, ne-au declarat surse din interiorul partidului. Potrivit acestora, strategii formatiunii, dar si cei straini, angajati de PSD in primavara, lucreaza deja atat la oferta electorala pe care o va prezenta Geoana, cat si la discursul acestuia, care ar urma sa fie axat pe expunerea unor solutii pentru criza economica pe care o traversam. Mircea Geoana si-a mai lansat pana acum candidatura la alegerile prezidentiale, scrie Gandul.

Ridzi prinde curaj in spatele Elenei Udrea: „Si la mine a fost lucratura politica”. Fostul ministrul al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi, prezenta la sedinta BPN, a simtit nevoia sa isi apere cauza, spunand, spre stupoarea liderilor PD-L, ca stenograma dovedeste ca si ea este nevinovata si ca in cazul sau a fost, ca si in ceea ce o priveste pe Elena Udrea, o lucratura politica. Fostul ministru a invocat in sprijinul sau un pasaj din stenograma in care parlamentarii vorbeau despre faptul ca ar trebui procedat „ca la Ridzi”. Monica Iacob Ridzi avea pregatit si un material scris, in care isi informa colegii ca procurorii anticoruptie i-au schimbat, pe 11 august, o parte dintre incadrarile penale cu unele mai usoare, fapt care ar dovedi ca DNA nu a avut probe suficiente si ca a actionat in pripa. Conform lui Ridzi, in cererea de ridicare a imunitatii, trimisa pe 27 iulie Camerei Deputatilor, se solicita aprobarea parlamentarilor pentru instigare la infractiunea de acces fara drept la un sistem informatic si instigare la stergerea de date informatice. Pe 11 august, procurorii anticoruptie ar fi propus inceperea urmaririi penale pentru „participare improprie” la cele doua infractiuni, noua incadrare juridica fiind mai putin grava decat cea initiala, relateaza Gandul.

Scandalurile Ridzi si Nemirschi schimba intentia de vot a electoratului Conform ultimului sondaj realizat de Metro Media Transilvania (MMT), scandalurile care au declansat comisii de ancheta in parlament au influentat electoratul, schimbånd decisiv intentia de vot. Astfel, pentru perioada 20 iulie -10 august a.c., cel mai popular caz (57%) a fost scandalul care o implica pe Monica Iacob-Ridzi, fost ministru al tineretului si sportului. Dintre acestia, 44% au declarat ca in urma acestui scandal si-au schimbat parerea in rau despre PD-L, iar 43% si-au schimbat parerea in bine despre acest partid. 54% dintre cei chestionati si-au schimbat parerea in bine despre PSD, iar 25% in rau. Cu privire la Mircea Geoana, liderul PSD, si-au schimbat parerea in bine 58% dintre respondenti, iar in rau, 20%. Presedintele Traian Basescu a castigat mai putin, 46% si-au schimbat parerea in bine, iar in rau, 36%, scrie Gardianul.

Nicu Banicioiu: Udrea, Baseasca, Ridzi sint dragute, nu zic, dar sa stai cu o mobila o viata?

Academia Catavencu.: Udrea. Ce-aveti cu ea? Are sini, cum n-au Ridzi si Baseasca. Trup, cam maruntica, dar merge, mai perna asa, geanta are, calareste la nevoie, tricoteaza neasemuit. Ce-aveti cu ea?

Nicu Banicioiu.: Ca tot faceam comparatii cu alte prezente feminine din istorie, Udrea este cu o treapta peste, ca exprimare. Aduce insa mult prea mult cu Elena Ceausescu, cu ambitia ei de-a ajunge tot mai sus. Mi-amintesc de Udrea cind era consilier PNL, acida la adresa lui Basescu; apoi, uite-o urcind fulminant, pe ce baza? Nu diplomele conteaza, obtinute unde? In Rominia, pe undeva. Unde-i mapa profesionala a lui Udrea? V-amintiti cum s-a opintit Basescu in mapa profesionala a Noricai Nicolai? Unde-i mapa Udrei? Eu daca-s nominalizat azi ministru al economiei, nu ma duc. De ce? Nu-s pregatit. Sa fac figuratie? Nu, merci.

Rep.: Mintea lui Udrea din ce se hraneste?

N.B.: Vorbele presedintelui. Ea este un bun piar. Ia de la Basescu si spune lumii. Nu prea vad insa ca e un bun ministru. Parerea mea, nu a partidului. Ce-a facut decit piar? Imnul, lumina la malul marii, calul. Putin. Udrea promoveaza tara in engleza in Franta? E tipic. (Academia Catavencu)

Eventuala intrare a lui Sorin Oprescu in cursa prezidentiala i-ar putea fi fatala liderului PNL Crin Antonescu, care s-a prabusit pe locul 5, arata datele unui sondaj de opinie realizat de Metro Media Transilvania in perioada 20 iulie - 10 august. Potrivit MMT, Antonescu ar obtine doar 9% din voturi, fiind devansat de presedintele Traian Basescu, creditat cu 31%, candidatul PSD Mircea Geoana cu 21%, dar si de Oprescu si de Gigi Becali, ajunsi la 12 procente. In urma lui Antonescu se afla presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor - 7%, Kelemen Hunor (UDMR) si Principele Radu Duda, cu cate doua procente. Seful statului ar castiga finala prezidentiala indiferent de adversar: pe Geoana l-ar invinge cu 59-41, pe Antonescu si mai clar: 62-38, scrie Cotidianul.