Popularitatea lui Basescu, stirbita de afacerile fratelui. Afacerile in care este implicat fratele presedintelui Traian Basescu ating imaginea celui mai popular om din Romania, considera cotidianul Le Monde, citat de EvZ. Prezenta fratelui presedintelui intr-o astfel de societate a provocat un scandal pe care Traian Basescu il gestioneaza greu", considera cotidianul francez, in conditiile in care seful statului conduce Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, care decide achizitionarea de echipamente militare, iar Romania se pregateste sa cheltuiasca miliarde de euro pentru inzestrarea armatei.

Geoana: „Tare mi-e ca Basescu e in conflict de interese“. La o zi dupa dezvaluirile referitoare la posibilele afaceri ale lui Mircea Basescu cu trafic de armament, presedintele PSD, Mircea Geoana, a reactionat, apreciind ca seful statului este, in prezent, in conflict de interese in cadrul CSAT. „Eu pot sa va spun ce voi face cand voi ajunge cu voia lui Dumnezeu si a romanilor presedintele Romaniei. Ce face actualul CSAT cu actualul presedinte, tare mi-e ca este un usor conflict de interese acolo si tare mi-e ca aceasta structura nu poate fi folosita in acest mod”, a declarat Geoana, potrivit Gandul.

PSD il fenteaza pe Traian Basescu si il numeste ambasador pe sest pe protejatul lui Ion Iliescu. Mihai Bujor Sion, „fiul“ adoptiv al lui Ion Iliescu, a fost trimis, intr-o discretie totala, pe post de sef al misiunii diplomatice a Romaniei in superbul si exoticul Regat al Thailandei. Dupa ce a anuntat drastice restructurari de personal diplomatic si consular precum si inchideri de misiuni diplomatice ale Romaniei, Ministerul Afacerilor Externe nu a operat insa vreo reducere de personal la ambasada tarii noastre de la Bangkok, unde a fost trimis controversatul Mihai Bujor Sion, scrie Cotidianul.

Razboiul rece din coalitie blocheaza remanierea Guvernului. In aceste zile premierul Emil Boc urmeaza sa faca o analiza asupra fiecarui ministru PDL. PSD isi face insa propria evaluare "saptamanala" prin vicepremierul Nica. Desi s-au atacat unii pe altii, liderii celor doua partide evita sa vorbeasca despre remaniere guvernamentala. Pentru ca nu pot. Schimbarile din Executiv nu se fac decat in baza consensului politic, scrie Romania libera.

Atletism politic pentru presedintia Romaniei: candidatii au parcurs 18.000 de kilometri in doua luni. Cu o suta de zile ramase pana la alegerile prezidentiale din toamna acestui an, principalii doi actori ai bataliei pentru Cotroceni, Traian Basescu si Mircea Geoana, inghit kilometru dupa kilometru prin tara pentru a strange cat mai multe maini si voturi. Nici pe perioada verii cei doi nu au batut pasul pe loc, asta in timp ce liberalul Crin Antonescu - fruntas in campania electorala pentru europarlamentare - pare sa fi pierdut ritmul si pe sosea, nu doar in sondaje, scrie Cotidianul.

Silviu Sergiu, in "Basescu, dormi linistit, SRS lucreaza pentru tine!", considera ca "in lipsa unor probe concludente, acuzatiile lui Sorin Rosca Stanescu il victimizeaza pe Traian Basescu. Nu m-am lamurit daca Mircea Basescu, fratele presedintelui, a facut trafic cu armament. De la izbucnirea scandalului nu a aparut nicio dovada concludenta care sa-l incrimineze. Sorin Rosca Stanescu (SRS), acuzatorul sau, a postat ieri pe blogul personal un prim document menit sa-i sustina public acuzatiile. El nu limpezeste nicidecum apele. Nici reporterii „Evenimentului zilei” nu au gasit, pana in acest moment, nicio dovada care sa demonstreze, fara vreo urma de indoiala, acuzatiile de trafic cu armament. De aceea, EVZ nu a publicat pana acum nimic in legatura cu acest subiect". Integral in EvZ.

In "Au strigat ca vine lupu’ si s-au ales cu Basescu", Cristian Ghinea afirma ca "tocmai cand risca Traian Basescu sa se discute serios despre afacerile chestionabile ale fratelui si despre incercarea de a deschide usi pentru contracte comerciale prin relatii de rudenie, Sorin Rosca Stanescu i-a sarit in ajutor lansand o gogoasa cu servicii secrete, terorism, trafic de arme. Nimic probat, doar suspiciuni, asa crede S.R. Stanescu ca se face presa: arunci baliverne, spui ca astepti probe si intre timp discutam despre ce crede Stanescu ca ar putea fi acolo. Nu e de mirare ca inca mai asteptam probele ca Ion Iliescu a fost agent KGB, singura mirare reala e ca Rosca Stanescu mai este inca luat in serios". Integral in Romania libera.