Relatia Udrea-BRD, bruiata de „curente impuse de opinia publica”. BRD nu a avut beneficii in urma protocolului semnat cu Ministerul Turismului si a renuntat la promovarea siglei in urma “curentelor impuse de catre opinia publica”, este varianta sustinuta de reprezentantii bancii, ieri, in fata comisiei „Udrea”. Patrick Gelin, presedinte director general al BRD, a sustinut ca banca nu a beneficiat in niciun fel, in mod direct sau indirect, din participarea sa in campania „Romania - Land of Choice”, scrie EvZ.

Basescu promite explicatii. Presedintele Traian Basescu a reclamat, ieri, “campania de discreditare sistematica a unor institutii ale statului”, in spatele careia s-ar afla unii politicieni si “persoane asociate lor”. Acestia ar fi pus la cale “manipularea politico-mediatica”, in centrul careia se afla Mircea Basescu. Fara a face insa referire la fratele sau, presedintele a facut aceste aprecieri intr-un comunicat remis presei ieri, la trei zile de la izbucnirea scandalului privind traficul cu armament, scrie Adevarul.

Crin Antonescu ii curteaza pe consultantii PSD. Oficial, nu este incheiat niciun contract, din lipsa acuta de fonduri. Neoficial, liderii PNL se bazeaza pe o contributie generoasa a lui Dinu Patriciu. Campania prezidentiala a lui Crin Antonescu exista, desi nu se vede. Deocamdata, lucrurile merg la ralanti pentru ca presedintele PNL abia s-a intors din vacanta. Ieri, la partid s-a dat adunarea. Reunirea Grupului Politic Consultativ al PNL, un fel de sfat al inteleptilor, care ii reuneste pe liderii politici liberali importanti. Desi sedinta n-a fost tocmai una de succes – cei mai multi dintre membrii grupului nu se intorsesera inca din vacanta -, Crin Antonescu s-a aratat optimist. „Stiu ce am de facut, stiu ce trebuie sa spun si cred in sansa mea”, le-a transmis el celor prezenti, scrie Gandul.

Flutur sustine ca PSD se opune proiectelor PD-L la Suceava. Vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur a precizat, ieri, ca la Suceava, judet in care democrat-liberalul este presedintele Consiliului Judetean, coalitia de guvernare nu functioneaza. Flutur a mentionat ca in repetate randuri s-a putut remarca faptul ca social-democratii voteaza impotriva proiectelor de hotarare initiate de PD-L. “Nu este pentru prima data. La problemele importante, partenerii din PSD nu sunt alaturi de noi”, a mai spus vicepresedintele PD-L. El a aratat ca membrii PSD din CJ Suceava au votat impotriva rectificarii bugetare prin care se alocau sume de bani pentru inceperea lucrarilor la primul depozit ecologic din judet, scrie Gardianul.

In editorialul "Democratia incompleta", Rodica Culcer afirma ca "o democratie din care lipseste dezbaterea publica relevanta si rationala este o democratie incompleta - poate chiar o pseudo-democratie. Asistam de o saptamana la o lupta dramatica intre ratiune si mecanismele oculte de manipulare. Scandalul pornit de la participarea fratelui presedintelui la o firma in care nu avea ce sa caute a degenerat intr-o operatie absurda de aruncat cu murdarie in ventilator. O buna parte a mass-media si-a pierdut si ultima farama de onorabilitate, aruncand peste bord toate normele deontologice ale profesiei". Integral in EvZ.

Sabina Fati, in editorialul "Elena Udrea si fenomenul Madonna", este de parere ca "Elena Udrea vrea sa devina o jucatoare in politica, nu doar o intretinuta, de aceea incearca sa-si proiecteze un viitor in afara proptelilor actuale. Elena Udrea a urcat cu greu in fotoliul ministerial si vrea sa ramana acolo cat mai mult posibil. Numita in fruntea Turismului la interventia presedintelui Traian Basescu, ea stie ca depinde deocamdata de puterea si influenta lui si isi traseaza drumul mai departe tocmai incercand sa se diferentieze de ceilalti politicieni". Integral in Romania Libera.