Hrebenciuc muta cu Becali contra lui Basescu. Candidatura „Razboinicului luminii” ar diminua voturile lui Sorin Oprescu si C.V. Tudor, considerati de PSD „pioni” prezidentiali. In spatele candidaturii lui Gigi Becali se afla strategul PSD Viorel Hrebenciuc. Scopul acestei combinatii politice este ca, prin aruncarea „Razboinicului luminii” in competitia prezidentiala, sa se rupa din voturile lui Sorin Oprescu si C.V. Tudor, doi candidati pe care PSD ii suspecteaza ca, in turul al doilea, vor face jocuri pentru Traian Basescu, noteaza EvZ.

In editorialul "Moraru si Ciutacu se cearta, Basescu pierde", Iulian Comanescu afirma ca "un conflict intre doi moderatori de posturi de nisa, Victor Ciutacu si Radu Moraru, a izbucnit acum cateva zile si are sanse bune sa se prelungeasca. S-a lasat cu sanctiuni CNA pentru Radu Moraru, dar acesta a continuat atacurile impotriva lui Ciutacu. Scandalul isi are, de regula, locul in ziarele de scandal, insa de asta data lucrurile au o conotatie mai larga, politica, asa ca merita atentie. Radu Moraru a vorbit de mai multe ori, in studioul de la „Nasul”, despre problemele de la televiziunile grupului Voiculescu. Ca si altii. Acum cateva zile, a venit la rand Victor Ciutacu, unul dintre cei mai vehementi critici ai presedintelui Basescu, la „Sinteza zilei” si pe blogul propriu. Partea proasta, pentru Radu Moraru e ca a folosit pentru diatribe o retorica simetrica cu a „tonomatelor”, dar de semn contrar". Integral in EvZ.

Blaga vede o colaborare la guvernare cu UDMR. Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Sfantu Gheorghe, ca nu exclude o colaborare la guvernare cu UDMR in ipoteza in care coalitia cu PSD se va destrama. "Nu am inceput niciun fel de discutii cu UDMR, noi suntem loiali in momentul in care am semnat un protocol de coalitie, dar eu nu exclud o colaborare cu UDMR la guvernare, daca aceasta coalitie nu va rezista. Eu am lucrat cu UDMR in Guvern, intre 2006-2007, sunt parteneri loiali si extrem de corecti. Mai mult, apreciez felul in care Ministerul Dezvoltarii a fost condus de un ministru UDMR, de catre Borbely Laszlo", a spus Blaga, citat de Gandul.

Boc nu da inapoi de la asumarea raspunderii de pe 15 septembrie. Premierul Emil Boc nu vrea sa amane asumarea raspunderii guvernamentale pe cele trei legi deja anuntate, chiar daca liderii sindicali ar impune o asemenea idee. “Orice zi de intarziere este o zi care afecteaza negativ pe toti romanii, pune in pericol acordul Romaniei cu FMI si CE, deci creste riscul de a nu plati salarii, pensii si alocatii. Vom sta in calendarul stabilit, el a fost anuntat inca de la inceputul lunii august”, a declarat Boc, intr-o emisiune la postul public de radio. El a adaugat ca neadoptarea legii ar pune in pericol acordurile cu finantatorii externi, iar Romania nu ar mai fi credibila pe plan international, ceea ce va conduce printre altele la scaderea ratingului de tara, informeaza Gardianul.

Fostul lider PSD Botosani isi anunta sprijinul pentru candidatura lui Basescu la prezidentiale. Fostul presedinte al Consiliului Judetean Botosani, Constantin Contac, fost lider al Organizatiei judetene a PSD, isi anunta sprijinul pentru candidatura presedintelui Traian Basescu pentru un al doilea mandat la Presedintie, scrie Romania Libera.