Trei capete de acuzare pentru Elena Udrea. Comisia de ancheta ii reproseaza schimbarea destinatiei fondurilor bugetare, impiedicarea liberei concurente si refuzul de a oferi informatii parlamentului. Comisia parlamentara de ancheta ar putea propune urmarirea penala a ministrului Elena Udrea pe baza a trei capete de acuzare, potrivit proiectului de raport. Este vorba despre impiedicarea liberei concurente in licitatiile publice, schimbarea destinatiei unor fonduri bugetare si refuzul de a oferi informatii comisiei parlamentare de ancheta. Acest ultim cap de acuzare a fost deja votat de membrii comisiei, iar celelalte doua vor fi discutate in cursul acestei saptamani, noteaza EvZ.

Masuri impotriva actiunilor tip „autobuzul“ la alegeri. Persoanele care se vor afla in alte localitati decat cele de domiciliu vor vota in sectii speciale. Intrarea in sectiile speciale va fi monitorizata cu camere video pentru recunoasterea ulterioara a celor care voteaza de mai multe ori. Ministerul Administratiei si Internelor vrea ca, din cele aproximativ 18.000 de sectii de votare, peste 3.300 sa aiba stampile personalizate si sa dispuna de monitorizare video, noteaza Adevarul.

PNL depune marti sesizarile catre CCR. Deputatul PNL Tudor Chiuariu a declarat, ieri, ca sesizarile catre Curtea Constitutionala privind legile educatiei si reorganizarea unor institutii publice vor fi depuse cel mai probabil maine. Chiuariu a mai spus ca, pana la acest moment, aspectele care vor aparea sigur in sesizarea catre CCR referitoare la Legea reorganizarii unor autoritati si institutii publice si rationalizarea cheltuielilior publice sunt cele privind “cele 10 zile de concediu neplatit pentru bugetari” si criteriile de concediere de la articolul 6, care, in opinia liberalilor, introduc discriminari de varsta si de venituri, noteaza Gardianul.

Razboiul PDL-PSD, faza Andronescu. Premierul Emil Boc isi mentine intentia de a o remania pe Ecaterina Andronescu, daca aceasta nu renunta la ordinul prin care se duce "de rapa" planul de reformare a sistemului educational. Seful Guvernului sustine ca nu trebuie sa se consulte cu social-democratii in situatia unei remanieri, contrazicandu-l deschis pe liderul PSD, Mircea Geoana. Intre timp, pedelistii cauta aspectele penale din "faptele" sefei Ministerului Educatiei, scrie Romania Libera.

In editorialul "Ce-i trebuie Romaniei? O imagine!", Ioana Lupea afirma ca "Traian Basescu a castigat mandatul de presedinte promitand o evolutie cat o revolutie. Si il incheie stabilind ca o prioritate este imaginea Romaniei: „Sa declansam o politica de promovare a Romaniei”, in interior si in exterior. Presedintele ne cere sa ne punem haine de vizon peste imbracamintea ponosita. Poate ca seful statului a umflat in piept inimile catorva patrioti de duzina care fac declaratii publice de dragoste pentru tara, dar isi bat joc de ea prin fapte mici si cotidiene, cu cliseul ridicol „strainii trebuie sa ne afle bunatatea” Integral in EvZ.

Dan Cristian Turturica, in editorialul "De ce seamana viitorul cu Vanghelie", este de parere ca "isteria politizarii invatamantului, care a atins apogeul in aceste zile, o sa ne coste scump. Obsesia partidelor de a transforma inspectorii scolari, directorii si profesorii in agenti electorali isi va propaga efectele mult dupa ce Vanghelie si ceilalti semianalfabeti care controleaza Romania vor fi ramas doar o amintire urata. Permutarea sefilor din sistemul de invatamant dupa cum dicteaza algoritmul politic al Guvernului isi pune in mod direct amprenta pe modul in care se face scoala in aceasta tara. si, implicit, asupra bagajului de cunostinte pe care il vor avea la dispozitie viitoarele generatii" Integral in Romania Libera.