PDL are doua guverne de sertar pana la alegeri. Guvernul pe jumatate interimar instalat ieri oficial, prin preluarea portofoliilor de la demisionarii PSD, nu linisteste decat temporar apele la Palatul Victoria. Pana pe 15 noiembrie, cand expira interimatele la cele noua ministere, premierul Emil Boc trebuie sa vina in parlament, potrivit Constitutiei, fie cu inlocuitori definitivi, fie cu un guvern restructurat. Cum partidele sunt insa reticente sa formeze o coalitie pe fata inainte de 22 noiembrie, pentru a nu-si incurca prezidentiabilii, PDL face planuri sa traga de timp pana dupa alegeri, cand s-ar putea afisa oficial cu UDMR, noteaza EvZ.

Ion Iliescu: Mircea Geoana nu este perfect, dar il sustin fara rezerve. Liderul onorific al PSD, Ion Iliescu, a declarat ca il sustine fara rezerve pe Mircea Geoana la Presedintie, pentru ca a acumulat experienta politica necesara, fostul presedinte marturisind ca alegerea sa nu este una in numele sentimentelor si a inimii, ci a ratiunii si a interesului tarii, noteaza Cotidianul.

In editorialul "Lacomia PDL il ingroapa pe Basescu", Mircea Marian afirma ca "Basescu n-a anticipat ca foamea si balbaielile tovarasilor sai din PDL l-ar putea face sa piarda mai mult decat va castiga prin preluarea Internelor. Joi dimineata, la vreo 20 de minute dupa ce se anuntase ca presedintele Basescu l-a revocat pe ministrul Dan Nica, cine apare grabit la poarta Ministerului de Interne? Vasile Blaga. M-am gandit: precis a dormit pe presul din fata institutiei, pentru ca altfel nu avea cum sa ajunga acolo intr-un timp atat de scurt. Nici personajele din reclama la Red Bull nu s-ar fi miscat mai repede". Integral in EvZ.

Lansarea din hangar. Geoana a decolat in cursa prezidentiala cu gandul la Traian Basescu. 12.000 de delegati au participat la Congresul Extraordinar al PSD. Liderii social-democrati si-au axat discursurile pe atacuri dure la adresa lui Traian Basescu. Mircea Geoana si-a lansat pentru a treia oara, vineri dupa-amiaza, candidatura la prezidentiale. Ultima lansare inaintea alegerilor si cea mai mare dintre toate. Daca precedentele au avut loc la Romexpo, pe domeniul lui Marian Vanghelie, staff-ul de campanie al PSD s-a gandit acum la ceva si mai grandios. Un hangar de la Romaero! Aici au incaput, cu ocazia Congresului Extraordinar al partidului, aproape 12.000 de delegati, adusi cu autocarele din judete. Toti au fost echipati corespunzator momentului festivist, cu sepci si esarfe rosii, steaguri si pancarde inscriptionate "Geoana presedinte". In ciuda eforturilor de a mai cosmetiza interiorul hangarului cu panze rosii si albe, inscriptionate si ele, decorul era destul de dezolant, noteaza Gandul.

EBA a intrat in campanie. Elena Basescu si-a inaugurat, ieri, la Timisoara, primul sau cabinet de europarlamentar. “Va multumesc pentru oferta pe care mi-ati facut-o inca din timpul campaniei electorale, si anume de a-mi deschide cabinet de europarlamentar aici. Am tinut in mod special ca Timisoara sa fie primul oras unde imi deschid acest cabinet. Pentru ca am fost tot timpul primita foarte bine de timisoreni. Am obtinut un scor foarte bun”, a spus Elena Basescu. Ea a sustinut ca, in timpul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, a avut o colaborare “extraordinar de buna” cu organizatia de tineret a PDL Timis, noteaza Gardianul.

Cristian Campeanu, in editorialul "In sfarsit", scrie: "Am argumentat in mai multe randuri in ultimele 11 luni atat impotriva formarii, cat si pentru necesitatea desfiintarii coalitiei PDL-PSD. L-am criticat pe presedintele Basescu, in primul rand, pe temeiuri morale, pentru ca a patronat formarea ei: PDL se prezentase in alegeri ca reprezentant al electoratului urban, educat, dispus sa isi asume riscuri intr-o economie capitalista eliberata de coruptie, adica exact opusul a ceea ce reprezenta PSD – un partid nereformat, care nu s-a rupt niciodata de trecutul comunist, macinat de lupte interne si ros pe dinauntru de coruptie. Prin girarea acestui Guvern, presedintele a sacrificat importantul ascendent moral pe care il capatase in timpul episodului "Monica Macovei" si al suspendarii". Integral in Romania Libera.