Pe Geoana nu-l ajuta capul, da-l ajuta PDL-ul. Groaznic! Nu stiu daca ati urmarit a treia lansare a lui Geoana la presedintie de anul acesta, din hangarul de la Romaero. Surse din cadrul PDL-ului ne-au povestit ca Blaga era negru, lui Videanu i s-a facut rau, iar Ridzi era sa nasca de suparare. Geoana a fost atit de fals si de neconvingator, incit planul despre care vorbeste toata lumea, ca lui Basescu ii convine sa mearga cu Geoana in turul doi, devine inaplicabil. Si atunci, ca sa vedeti ce diabolici, au pus la punct o schema cu adevarat demonica, ce arata cu adevarat disperarea lor: ca sa ii pastreze intacte sansele pentru turul doi, 150.000 de pedelisti, aceiasi care au votat cu EBA, vor primi ordin sa voteze cu Geoana, scrie Academia Catavencu.

Iliescu e dezamagit si suspecteaza un blat Oprescu-Basescu. Presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu este dezamagit de Sorin Oprescu, pe care il suspecteaza de blat cu actualul sef al statului. Liderul social-democrat a mai spus ca discursul primarului a fost construit pe o "falsa detasare" a acestuia de clasa politica si de partide, adaugand ca Sorin Oprescu nu are niciun fel de credibilitate din aceasta perspectiva. "M-a dezamagit", a insistat el, potrivit EvZ.

Nicolaescu: Un guvern demis prin motiune nu-si poate asuma raspunderea pe nicio lege. Deputatul PNL, Eugen Nicolaescu a declarat ca o lege a pensiilor era foarte necesara, dar si-a aratat dezacordul pentru ca acest proiect trebuia dezbatut si verificat, nu facut in graba cu care actioneaza Guvernul Boc. "O lege noua a pensiilor era necesara. Dar ea trebuie discutata si aprofundata, nu facuta in graba asa cum este acum. Orice masura care se va lua pentru pensii se face pentru viitor. Pensiile speciale nu vor disparea decat in viitor, cei care beneficiaza azi de pensie speciala vor beneficia de ele pana vor muri", a declarat deputaul PNL, Eugen Nicolaescu, potrivit Cotidianul.

Au primit liberalii bani pentru a trece la PDL? Deputatii PNL care au plecat la PDL sunt acuzati de fostii colegi de partid ca au semnat "transferul" in schimbul unor avantaje financiare consistente. Proaspetii democrat-liberali neaga aceasta ipoteza si o califica drept "speculatie". Liderii liberali sustin ca pedelistii i-au "cumparat" pe cei trei parlamentari PNL care au parasit partidul la inceputul saptamanii. "Toti parlamentarii PNL, ca de altfel toti primarii PNL, sunt supusi unei presiuni fara precedent si li se fac oferte financiare generoase. Exista nenumarati parlamentari care ne-au povestit de sumele de bani ce le sunt oferite de lideri ai PDL pentru a trece la ei", a declarat ieri prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, potrivit Romania libera.

Geoana da case la tot cartieru’ Primaverii. Cum programul pedelist „Prima casa“ se previzioneaza a fi un alt glorios esec fabricat, evident, in Romania, PSD nu se lasa nici el mai prejos, astfel ca, prin vocea prezidentiabilului Mircea Geoana, anunta ca va pune mistria la construirea a 50.000 de locuinte. Ieftine, deci sociale. Onorabililor concetateni cu statut locativ homeless le sugeram sa nu dea navala. Intr-adevar, sint sanse ca acele 50.000 de locuinte sa se transforme din baliverne in fapte, dar se va intimpla exact ca-n bancul ala sovietic. Apartamentele nu vor fi construite de PSD, ci de firmele apropiatilor PSD; nu din bani social-democrati, ci din banii contribuabililor; si, in fine, ca si in cazul blocurilor ANL, locuintele nu vor fi destinate contribuabililor de rind, ci unor functionari din varii primarii, directii, deconcentrate ori ministere, politai si alte bresle carora criza le-a afectat spaga in asa hal incit au ajuns adevarate cazuri sociale, dar democrate, scrie Academia Catavencu.

Gandire de presedinte in 12 luni: De la profet la speriat de bombe. Presedintele Basescu s-a jucat in ultimul an - de cand recesiunea economica a migrat dinspre America spre Europa- de-a „uite criza, nu e criza”. S-a razgandit si a revenit de mai multe ori. A acceptat si a respins ideea de criza. Acum sugereaza ca trebuie sa fim ajutati de strainatate sa iesim din recesiune, desi alte tari, precum Polonia, s-au ajutat singure, scrie Cotidianul.

In "Democratia minimalista", Mircea Kivu afirma ca "in arta, minimalismul este incercarea de a reduce obiectul la elementele sale fundamentale, prin eliminarea a tot ce este superfluu. "Mai putin este mai mult" – este deviza arhitectului Van der Rohe, unul dintre stralucitii reprezentanti ai curentului. Un curent asemanator bantuie politica romaneasca. Un Parlament cu o singura Camera, cu mai putini deputati. Un sistem dominat de doua mari partide – rezultatul previzibil al impunerii votului majoritar, promovat de catre actualul presedinte. Mai putine discutii in Parlament – legile fiind promovate prin ordonante de urgenta sau asumarea raspunderii guvernamentale. Consultarea cu partenerii, redusa la informarea acestora (ma refer nu doar la recenta demitere a ministrului de Interne, ci si la practica presedintelui, care, obligat de lege sa consulte Parlamentul inainte de initierea unui referendum, se multumeste sa trimita o depesa presedintilor Camerelor)". Integral in Romania libera.