Basescu „i-a suflat” lui Geoana satele. Mircea Geoana nu are mare trecere la electoratul din mediul rural, pana acum fief traditional al social-democratilor. Cu 28% in intentiile de vot, liderul PSD se claseaza pe locul al doilea in topul prezidentiabililor, dupa Traian Basescu, care are in rural o cota electorala de 37%, potrivit unui sondaj CSOP, realizat la comanda PDL. Integral in EvZ.

Motiunea, negociata pana in ultima clipa. PDL si tabara PSD-PNL au curtat ieri intens UDMR, ale carei voturi ar putea decide soarta guvernului Boc. Soarta guvernului Boc era pe muchie de cutit in preziua motiunii de cenzura. PSD si PNL aveau, pe hartie, 40 de parlamentari peste numarul necesar demiterii guvernul Boc. UDMR era insa pe cale sa schimbe tabara, relateaza EvZ.

Sorin Oprescu incepe cu stangul cursa electorala. Abia intrat in cursa cu pretentia de a ajunge in turul al doilea, candidatul Sorin Oprescu este creditat cu numai 10% din voturi. Traian Basescu si Mircea Geoana se detaseaza de restul competitorilor in cursa electorala pentru prezidentiale, la mai putin de doua luni pana la data alegerilor, potrivit unui sondaj de opinie realizat de CSOP si comandat de PDL

Udrea acuza opozitia ca vrea sa duca raportul "Orban" cat mai aproape de campanie. Ministrul turismului, Elena Udrea, i-a acuzat, ieri, pe parlamentarii PSD si PNL ca amana dezbaterea raportului Orban pana in campania electorala si a aratat ca doreste ca aceasta “mascarada” sa se incheie si sa se apere in fata institutiilor abilitate, scrie Gardianul.

In editorialul "Bine ar fi sa avem Guvern", Elena Vijulie scrie: "De doua saptamani, Romania se cufunda in instabilitate. Ministrii PDL, de la 1 octombrie titulari a cate doua ministere, incearca sa dea impresia ca guverneaza. Practic insa, cei mai influenti dintre ei, Vasile Blaga, Adriean Videanu si Radu Berceanu, in frunte cu premierul Emil Boc, nu pot fi altfel decat foarte preocupati de soarta echipei de la Palatul Victoria. Si cu siguranta acest lucru se intampla in dauna misiunii pentru care au fost investiti, aceea de a guverna, de a administra si de a reforma domeniile de care se ocupa." Integral in Romania Libera.

Mai multi udemeristi vor vota impotriva propriei motiuni. Votul parlamentarilor UDMR ar putea decide soarta Guvernului Boc II, oficial, ei fiind lasati sa se pronunte conform propriei constiinte. Desi au semnat textul motiunii de cenzura, mai multi parlamentari ai Uniunii sunt hotarati sa voteze impotriva acesteia. Chestiunea a fost discutata, din nou, ieri, in sedinta grupurilor parlamentare ale formatiunii, deputatii coborand la lucrarile plenului cu aproape o ora intarziere. Dupa discutii, se pare ca numarul celor care se vor pronunta pentru motiune era ceva mai mare decat al celor care nu vor ca Guvernul Boc II sa pice la vot, scrie Gandul