Crin vrea sa „scape” de Geoana, Patriciu nu-l ajuta. Seful PNL vrea sa se delimiteze, in planul imaginii, de liderul PSD. Dinu Patriciu ii incurca planurile, propunandu-l premier pe Geoana. Coalitia PNL-PSD, potrivnica presedintelui Traian Basescu, merge ca unsa, insa, in planul imaginii, prezidentiabilul PNL, Crin Antonescu, vrea sa puna in aplicare o strategie prin care sa decupleze imaginea partidului de cea a social-democratilor si, implicit, imaginea lui de cea a contracandidatului sau, Mircea Geoana. Din aceeasi strategie face parte si intentia de a nu semna vreun protocol cu PSD, pana la primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale. Omul de afaceri Dinu Patriciu l-a indemnat pe Crin Antonescu sa-l puna premier pe Mircea Geoana, daca ajunge presedinte. Prezidentiabilul PNL a respins insa aceasta idee, scrie EvZ.

Guvernul Croitoru asteapta audierile din Parlament. Birourile Permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor urmeaza sa hotarasca astazi data votului in plen si programul audierilor pentru membrii cabinetului propus de Lucian Croitoru. PSD, PNL si UDMR au anuntat ca nu vor vota pentru Guvernul Croitoru si ca isi mentin preferinta pentru Klaus Johannis in functia de premier. PDL insista ca Guvernul Croitoru ar avea sanse in Parlament, dar ambele tabere par sa se fi impacat cu ideea ca guvernul demis al lui Emil Boc va ramane in functie pana dupa alegeri, scrie Romania Libera.

Traian Basescu, la vanatoare de voturi cu armata de avansati in grad. Presedintele Romaniei, Traian Basescu, si-a facut debutul in campania electorala avansandu-si generalii care au parasit PSD pentru a i se alatura, dar si facand declaratii cu iz politic de la tribuna Cercului Militar National, institutie care apartine de Ministerul Apararii Nationale condus de reprezentantul PDL, Mihai Stanisoara. In cei cinci ani ai mandatului sau, Traian Basescu a avansat in grad sute de generali, desi promitea solemn ca va reda „demnitatea gradului de general“, scrie Cotidianul.

Oprescu spune ca alearga, deocamdata, "pe langa" ceilalti candidati. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, unul dintre independentii care aspira la functia suprema in stat, si-a rezervat finalul de saptamana, asemenea contracandidatilor sai, vizitelor de campanie electorala. Astfel, „maratonul” oficial de o luna de zile a inceput printre bucuresteni, cei care i-au acordat in urma cu un an si jumatate increderea pentru functia de edil al Capitalei. Cu acest prilej, Oprescu a fost intrebat daca nu este deranjat de faptul ca Basescu a declarat ca, in competitia pentru Cotroceni, alearga cu Ion Iliescu, si nu cu Mircea Geoana. „Am senzatia ca fiecare dintre ei isi alege cate un alergator. Eu, deocamdata, alerg pe langa, uitandu-ma la ei”, scrie Gardianul.

In editorialul "Paradoxul Geoana", Ioana Lupea scrie: "Mircea Geoana poate fi sfarsitul presedintiei lui Traian Basescu, dar si sansa acestuia de a obtine un al doilea mandat. Iesirea PSD de la guvernare si evenimentele ce i-au urmat l-au consacrat pe Mircea Geoana ca pe contracandidatul lui Traian Basescu, mobilizand in favoarea lui cele mai multe dintre voturile de antipatie la adresa sefului statului. In acelasi timp, liderul PSD nu pare destul de credibil incat sa colecteze, in al doilea tur de scrutin, toate voturile candidatilor scosi din competitia electorala, alegatorii liberali fiind cei mai reticenti in a pune stampila pe Mircea Geoana." Integral in EvZ.

Cristian Tudor Popescu, in editorialul "Start cu spatele" scrie: "De ce le e frica, nu scapa!", "Marimea conteaza! Daca nu-i putem face mai buni, macar sa-i imputinam!", "Votati pentru Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari de la 471 la 300". Toate aceste sloganuri de campanie sunt lipite de figura ranjitoare a d-lui Basescu, uneori si cu bratele larg deschise catre popor. Carevasazica, dl. presedinte foloseste pe fata, fara umbra de bun-simt (de fapt, nu cred ca l-a traversat vreodata asa ceva), referendumul in scop electoral personal. Integral in Gandul.