Geoana bombardeaza electoral Armata. Prezidentiabilul PSD, Mircea Geoana a folosit bazele de date personale al MApN si i-a surprins pe ofiterii in rezerva din Armata Romana cu scrisori electorale personalizate, in care le cerea sa-l voteze pentru functia de Comandant Suprem al Fortelor Armate. Marea „surpriza” a reprezentat-o faptul ca prezidentiabilul PSD le cunostea, cu exactitate si rigoare militara, numele, prenumele, gradul si mai ales adresa, semn ca a avut acces la baza de date a MApN, date cu caracter personal si confidential, scrie EvZ.

Marea dilema a PNL: PDL sau PSD? Traian Basescu incearca din nou sa se apropie de PNL, cel mai probabil, pentru a rupe din electoratul de dreapta al liberalilor. Seful statului profita, de altfel, de noua strategie adoptata de Crin Antonescu, candidatul PNL, care si-a pus "tunurile" in ultimele zile pe adversarul PSD, Mircea Geoana. Basescu a declarat duminica, la mitingul electoral de la Sibiu, ca "Romania ar merita sa aiba doi candidati de dreapta in turul doi". "Nu exclud posibilitatea si poate ca ar fi mai bine ca in turul doi sa intre Crin Antonescu. Poate. Oricum, Romania ar merita sa aiba in turul al doilea doi candidati de dreapta", a spus Basescu. Integral in Romania Libera.

Cum a sabotat traficul de pe DN1 campania lui Crin Antonescu. Primul miting ratat "din cauza blocajelor in trafic de pe DN1", cel de-al doilea expediat in nici zece minute, din cauza de "program dat peste cap", iar al treilea si ultimul "comprimat" si el la doar o jumatate de ora, pe motiv de "televiziune in direct la Bucuresti, deseara la 9". Plus o scurta rabufnire de furie - "Puneti totul pe hartie, punct cu punct, ce naiba, sa stie omul clar ce are de facut!" - la adresa staff-ului sau de campanie, care ii "agatase" in coada conferintei de presa si un interviu pentru un post de televiziune local, fara sa-l intrebe daca e de acord si fara sa fi stabilit unde sa fie filmat! Asa a aratat dupa-amiaza electorala contracronometru pe care Crin Antonescu a "bifat-o" luni, pret de trei ore, la Brasov. Integral in Gandul.

Suspectandu-l pe Geoana ca-i intinde o capcana, Basescu vrea sa-l ia si pe Crin la meciul de miercuri. Spectator la prima dezbatere intre prezidentiabilii Traian Basescu si Crin Antonescu, Mircea Geoana a preluat initiativa si a propus o noua confruntare intre candidatii la functia suprema in stat. Duminica, la Focsani, Geoana a propus ca aceasta noua dezbatere sa fie strict pe probleme economice. Strategii din Kiseleff cred ca acest lucru ar intari impresia publicului ca Geoana este singurul contracandidat al lui Basescu, omul de care presedintele in functie trebuie sa se teama. Este insa lucrul pe care vrea sa-l evite staff-ul lui Traian Basescu, care insista ca la dezbaterea de miercuri sa fie prezent "macar" Crin Antonescu. Integral in Gandul.

In editorialul "Solutiile lui Traian Basescu", Elena Vijulie scrie: "Intr-unul dintre discursurile sale electorale, Traian Basescu a declarat ca el nu a fost infrant de "structuri", asa cum i s-a intamplat in mod nefast lui Emil Constantinescu. "Pe mine nu m-au infrant. Ce-i drept, nici eu nu am reusit sa le infrang pe ele, dar am obligatia sa continui, pentru ca tara asta trebuie data in totalitate inapoi romanilor." "Desi nu mi-a placut, mai vreau o data", a spus el in acelasi celebru discurs de la Craiova, referindu-se, bineinteles, si la atacurile murdare ale presei dominate de moguli". Integral in Romania Libera.

In editorialul "Vatmanul Geona ne lasa fara metrou", Mircea Marian scrie: "Credeti ca exista o legatura intre urmatoarele fapte: greva de la Metrorex, alegerile prezidentiale si afilierea la PSD a liderului sindical Ion Radoi? Sau ar trebui sa adaugam la acestea si difuzarea, in statiile de metrou, a programelor Zoom TV, un post detinut de Sorin Ovidiu Vintu, unde Basescu este portretizat drept amantul Elenei Udrea? Bucurestiul va fi, de azi, complet blocat, iar sute de mii de oameni vor fi pedepsiti pentru ca Mircea Geoana spera ca astfel Basescu va pierde voturi. Revendicari sindicale? In prezent, angajatii de la metrou au un venit mediu brut de 3.600 de lei, spune ministrul Berceanu. Acum, in plina criza, ei vor sa obtina cu 20% mai mult." Integral in EvZ.