Postacii lui Crin s-au transferat in echipa postacilor lui Geoana. Isi spune Bebelusa. Alteori se prezinta Ella sau Ingeras. In fapt, o cheama Elena, e studenta si intre timp lucreaza si la Fundatia DinuPatriciu. De o luna de zile, Bebelusa are un job part-time nou: postac. Postacioaica, cum ar veni. Sta acasa si scrie textulete pe internet. De genul: “eu votez cu Antonescu…..si cred ca o sa intre in turul 2….voteaza-l si tu!!!!!!!!!”. Pentru genul asta de activitate, unii postaci primesc o suma de bani, nu mare, citeva milioane de lei. Altii o fac pe gratis, dintr-un straniu spirit de voluntariat, caci banii pentru cola ii primeste oricum de la mami. Citeste mai multe in Academia Catavencu.

Marko Bela a semnat cu PNL, asteptand rasplata de la PSD. Radicalii maghiari asteapta sa vada "care ofera mai multa autonomie". UDMR s-a hotarat mai repede decat in alte ocazii electorale cu cine vrea sa ajunga la guvernare. Forurile de conducere ale Uniunii au decis, ieri, doar dupa cateva telefoane cu liderii liberali, ca doresc o colaborare cu acestia pentru formarea unui Guvern PSD-PNL, condus de Klaus Johannis. Marko Bela si Crin Antonescu au semnat apoi un protocol de sapte puncte prin care se angajeaza sa actioneze impreuna pentru "asigurarea unei guvernari stabile, sustinute de o majoritate parlamentara transparenta, sustinerea unui candidat la functia de presedinte care sa garanteze o buna colaborare intre institutiile statului si pentru sustinerea desemnarii lui Klaus Johannis in functia de prim-ministru", scrie Gandul.

Sectiile speciale de vot, cosmarul "flotantilor". Guvernul a pregatit prea putine sectii de vot speciale in orasele unde numarul locuitorilor flotanti sau aflati in tranzit este mare. Cele 34 de sectii speciale ale Capitalei ar fi trebuit sa acopere, teoretic, un flux impresionant de 100.000 de persoane. Adica 3.000 de oameni pe sectie si 210 votanti pe ora. In realitate, aceste sectii nu ar fi reusit sa deserveasca nici macar numarul oficial de flotanti din Capitala, care este ridicol de mic fata de numarul real de locuitori fara acte de Bucuresti, scrie Romania libera.

Noul liberal Basescu, gata sa se bata cu vechiul 322. Boc da cu "basca" de pamant iar Paleologu are dureri "ingrozitoare" de inima. Votul le apartine romanilor si ei vor decide in turul II, asa cum au facut si in 2007, la referendumul privind suspendarea presedintelui". Aceasta este principala axa de contraatac a lui Traian Basescu si, implicit, a PD-L pentru a para miscarile rapide ale PNL, PSD si UDMR in vederea semnarii unui acord politic. "Pe mine ma bucura ca s-a realizat aceasta mare alianta impotriva presedintelui- PSD, PNL, UDMR- si astept si Romania Mare, ca sa se formeze exact alianta de la referendumul de suspendare, actiune care a fost generata exact de lucrurile pe care le-am facut si chiar tineau de o abordare de dreapta", a spus, ieri, cu jumatate de gura, Traian Basescu, aflat la o dezbatere despre viitorul liberalismului in cadrul dreptei romanesti, scrie Gandul.

Incep pedepsele pentru filialele PDL neperformante. PDL a inceput deja decapitarile in filiale din judetele unde candidatul partidului, Traian Basescu, a obtinut un rezultat slab in turul doi, predand stafeta PSD. Primul judet in care democrat-liberalii au dat sanctiuni este Botosani. Aici filiala PDL condusa de Catalin Flutur nu a obtinut decat 23,83% din voturi, in timp ce PSD a luat 41,22 de procente pentru Mircea Geoana. Victoria social-democrata este cu atat mai curioasa cu cat filiala PSD din acest judet are numai o conducere interimara, iar fostul lider Constantin Contac, dat afara din partid, l-a sustinut pe Traian Basescu, scrie Romania libera.

In "Johannis va fi un premier liber", Silviu Sergiu afirma ca "PSD si PNL ii vor da mana libera lui Klaus Johannis, in special in ce priveste masurile dure de reforma impuse de FMI”. PNL il sprijina pe Mircea Geoana in turul doi al alegerilor prezidentiale. Daca acesta va castiga in fata lui Traian Basescu, PNL si PSD vor guverna impreuna, iar premier va fi Klaus Johannis. Primarul Sibiului este genul de oferta care ar putea sa mobilizeze electoratul lui Crin Antonescu la vot. Nu ma refer la alegatorii care formeaza nucleul dur al partidului. Acesta se va prezenta cu siguranta la urne si se va imparti intre Mircea Geoana si Traian Basescu". Integral in EvZ.

Cristian Ghinea, in "Nici Basescu dictator, nici Geoana comunist", sustine ca "Dupa isteria din aceste zile, s-ar zice ca ne paste o alegere istorica intre Pinochet si Allende. Cu Geoana care apara democratia de mana cu Crin Antonescu si cu Basescu aparand tara de comunism de mana cu Emil Boc. Simpatizantii celor doi de prin presa si bloguri sunt mai maniacali decat politicienii insisi, si cum iar scriu raportul meu anual pe libertatea presei la CJI, nici nu stiu daca acesta e un semn ca libertatea presei merge spre bine sau spre rau. Eu zic sa ne calmam si sa nu ardem toate puntile, pentru ca dupa 6 decembrie o sa impartim cu totii aceeasi tara. Ii inteleg pe liberali ca au nevoie sa ne convinga ca Basescu e dictator in devenire, altfel electoratul lor nu ar inghiti galusca aliantei cu PSD. Dar asta nu inseamna si ca noi, oameni seriosi, trebuie sa credem asta. Intreaga teorie Basescu-dictator e construita pe conspirativita si judecati de intentie". Integral in Romania libera.