Johannis, Geoana si Antonescu sunt "o adevarata echipa". Primarul Sibiului, Klaus Johannis, s-a declarat foarte multumit de discutiile avute cu cei doi lideri politici, Mircea Geoana si Crin Antonescu. Johannis a spus ca va fi maine, marti, la Timisoara, alaturi de Geoana si Antonescu, dar ca nu va participa la mitingul electoral din capitala Banatului. "Este prima intalnire pe care o avem noi trei, dupa primul tur al alegerilor. S-a ajuns la aceasta configuratie dupa discutii foarte serioase. Am avut o discutie foarte buna. Am constatat in tot acest timp, in biroul domnului presedinte al Senatului, nu numai ca suntem compatibili, dar ca suntem o adevarata echipa. Am discutat lucruri de principiu. Nu este nevoie, in aceasta etapa sa intram in prea multe detalii. Lucrurile trebuie rezolvate pe rand, si cred, ca dupa alegeri vom avea echipa care sa preia bugetul", a declarat Johannis, citat de Romania Libera.

Democrat-liberalii se tem de primari tradatori. Scorul foarte strans intre Traian Basescu si Mircea Geoana pentru turul al doilea a bagat in priza conducerea PDL, care a luat ieri la numarat, comuna cu comuna, fiecare primar care ar putea aduce mai multe voturi duminica. Dupa ce in primul tur de scrutin au obtinut mult sub asteptari inclusiv in fiefurile proprii, PDL-istii se tem ca pe ultima suta de metri sa nu-si scape o parte dintre primarii din mediul rural in tabara sustinatorilor lui Geoana. Ca sa previna tradarile, liderii din teritoriu au primit directiva sa nu-i scape din ochi pe primarii si pe consilierii locali din comune. Decizia a fost luata, sustin surse din partid, dupa ce din teritoriu au venit semnale ca, la tara, PSD si-ar negocia neimplicarea in campania lui Basescu a alesilor locali ai PDL pe sume derizorii, pornind si de la 500-1.000 de lei. Integral in EvZ.

Radu Berceanu l-a facut "porc mincinos" pe Mircea Geoana. Ministrul interimar Radu Berceanu l-a numit, luni, pe Mircea Geoana "un porc mincinos" dupa ce presedintele PSD l-a acuzat din nou ca ar fi luat peste un miliard de euro de la Ministerul Agriculturii pentru a echilibra bugetul de la Ministerul Transporturilor. "In trei randuri sa repete aceasta minciuna este prea mult. Geoana este un porc mincinos. Prima data am fost mai atent cu formularile, dar vad ca el nu are nici o problema sa minta cu nonsalanta", a declarat Radu Berceanu, intr-o conferinta de presa sustinuta la Iasi. El a primit o replica din partea liderului PSD Iasi, Gheorghe Nichita, care a afirmat ca Radu Berceanu "isi incheie cariera politica" prin aceasta insulta si ca nu intelege atitudinea ministrului PD-L, pe care il considera pana acum "un om care stie sa comunice". Integral in Gandul.

PDL forteaza revizuirea Constitutiei. PDL a depus, ieri, la secretarul general al Camerei Deputatilor solicitarea de infiintare a comisiei pentru revizuirea Constitutiei, a anuntat liderul grupului parlamentar democrat-liberal Mircea Toader. El a spus ca PDL a elaborat si un proiect de hotarare in acest sens si a stabilit si numarul de parlamentari care vor face parte din comisie. Potrivit liderului PDL, comisia ar urma sa fie formata din 21 de senatori si deputati, cate un reprezentant al Guvernului, Presedintiei si Avocatului Poporului. Integral in Gardianul.

In editorialul "Raul cel mai mic", Elena Vijulie scrie: "De aproape o saptamana asistam neputinciosi la spectacolul jalnic al unor prestatii fantasmagorice. Dupa cinci ani de mandat inceput sub stindardul anti-coruptiei, actualul presedinte ne spune ca mogulii, adica niste indivizi cu puteri discretionare, au mai multa forta ca oricand. Tentaculele lor s-ar fi extins fara opreliste pana la cele mai inalte trepte ale deciziei politice. Ba mai mult, ca puterea lor ar fi devenit atat de mare incat ar exista riscul ca bazele militare americane sa paraseasca Romania lasandu-ne fara aparare in bratele oligarhilor rusi." Integral in Romania Libera.

In editorialul "Domnisoare de pension in politica", Silviu Sergiu scrie: "Campania negativa impotriva lui Basescu este o strategie menita a-l tine captiv unor scandaluri perpetue, in timp ce tripleta Mircea Geoana-Klaus Johannis-Crin Antonescu pozeaza drept solutia pentru iesirea din criza. Miza scandalului „Basescu a lovit un copil” nu este acela de a demonstra ca actualul presedinte este un tip rudimentar, instinctual, agresiv si fara bune maniere. Am aflat ceva nou despre Traian Basescu urmare a scandalului de la Ploiesti? Nu cred ca seful statului este vazut mai nou drept un agresor al celor mici." Integral in EvZ.