Catalin Tolontan a publicat joi, pe blogul sau, interviul pe care candidatul PSD la presedintie, Mircea Geoana, l-a acordat publicului Gazetei Sporturilor si cititorilor tolo.ro. Liderul social-democrat anunta cu aceasta ocazie ca este posibil ca dosarele lui Adrian Nastase sa fie politice, ca nu il va schimba pe Daniel Morar de la DNA, dar ca procurorul general Laura Codruta Kovesi nu va ramane in functie, daca el va castiga alegerile.

Iata cateva fragmente din interviul acordat de Mircea Geoana celor de la Gazeta Sporturilor si cititorilor blogului tolo.ro.:

- Revenim la Adrian Nastase si la dosarele lui de la DNA. Credeti ca au fost dosare politice, asa cum sustine colegul dumneavoastra de partid?

- Posibil ca da. Dar au ajuns in justitie si nu e treaba mea sa ma pronunt. A gresit Nastase, plateste in justitie. Nu e treaba mea sa urgentez dosarele. Nu este jobul meu. O tara in care legea este capricioasa este o tara nesigura, nedemocratica si neatractiva economic.

- Seful DNA, Daniel Morar, e contestat puternic din interiorul PSD. Il veti schimba daca ajungeti presedinte?

- Nu il schimb. Morar are un mandat. Nu am nici un fel de treaba cu Directia Nationala Anticoruptie. In schimb, procurorul general al Republicii este alta conversatie. Doamna Kovessi a fost contestata de CSM. A fost pusa acolo cu fortarea regulii de desemnare a unui inalt demnitar.

- O veti schimba?!

- (Ramine cu privirea fixata in cea a jurnalistului) Probabil ca da. Da. Insa Daniel Morar este numit in regula, nu m-am opus cind a fost instalat. Institutiile trebuie sa functioneze si politizarea justitiei nu este buna pentru Romania. De asta a esuat Basescu in lupta impotriva coruptiei. Pentru ca a numit el de trei ori mai multi procurori decit Iliescu si Constantinescu la un loc. Eu o sa cer resurse pentru justitie. Dar nu ma amestec.

Citeste mai multe fragmente pe tolo.ro.