Geoana, despre episodul Vintu: „Un mic risc electoral”. Mircea Geoana a admis ieri, a doua zi dupa dezbaterea in care Traian Basescu l-a atacat contondent pe tema relatiei cu Vintu, ca informatiile despre intalnirile sale cu mogulul media au „un mic risc de natura electorala”. „Eu prefer sa fiu un om sincer pana in ultima clipa. Ar fi fost foarte usor pentru mine sa fac o pirueta, sa pivotez, sa neg, dar nu imi place sa mint pentru ca nu am nimic de ascuns si, cand am jurat cu mana pe Biblie ca nu am niciun fel de obligatie fata de Vintu, de Patriciu, de oricare altcineva din lumea economica sau lumea politica, am facut-o pentru ca sunt un om cinstit si un om corect, noteaza EvZ.ro

Ultimul miting al lui Basescu inainte de alegeri: „Mai bine un presedinte-jucator decat un presedinte-jucarie in mana hotilor”. Inconjurat de "varfurile" din PD-L, in fata catorva mii de simpatizanti printre care se iteau si niste steaguri ale PNTCD (majoritatea bucuresteni, dar si cateva sute de oameni adusi cu autocare din comunele din apropierea Capitalei), Traian Basescu si-a incheiat turul electoral, in mod simbolic, in Piata Revolutiei. Apeland la bucurestenii care i-au acordat, acum cativa ani, votul pentru Primaria Capitalei, prezidentiabilul a explicat multimii portocalii ca Romania are nevoie dupa alegeri de o guvernare de dreapta, de o alianta PD-L- PNL, infierand totodata discursul despre "consensul national" al contracandidatului sau Mircea Geoana, noteaza Gandul.

Flutur: Ii invitam pe liberali sa ne intalnim duminica seara pentru formarea unui guvern de dreapta. Vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur, a declarat vineri ca PDL face o invitatie colegilor liberali, asa cum a facut-o si anul trecut, dupa alegerile parlamentare, ca cele doua partide sa se intalneasca duminica, dupa ora 22.00, pentru formarea unui guvern de dreapta in Romania, scrie Romania Libera.

Traian Basescu, cel mai vizibil candidat in emisiunile de stiri la tv. Traian Basescu a fost cel mai vizibil candidat in emisiunile de stiri de pe televiziuni in campania electorala (99 aparitii), dar si cel mai criticat de jurnalisti (19 stiri), postul Antena 3 fiind cel mai critic la adresa acestuia, potrivit unui studiu al Agentiei de Monitorizare a Presei (AMP). Studiul "Campania pentru alegerile prezidentiale in stirile tv" a analizat principalele jurnale ale posturilor de televiziune Antena 1, Antena 3, Prima TV, Pro TV, Realitatea TV si TVR 1, in perioada 7 - 20 noiembrie. Studiul a fost prezentat vineri, intr-o conferinta de presa a Aliantei pentru Alegeri Curate, constituita la inceperea campaniei electorale si creata de Agentia de Monitorizare a Presei - Active Watch, asociatia ProDemocratia si Cartel Alfa, noteaza Gardianul.

In editorialul "Geoana doarme linistit. La Vintu", Mircea Marian scrie: "Daca Geoana ajunge la Cotroceni si nu mai stie ce sa faca, pe cine suna mai intai: pe Vintu sau pe Patriciu? S-ar putea ca relatia prea intima cu Vintu sa-l fi ingropat pe Mircea Geoana. Dar, inainte de seara zilei de joi, eram convins ca Basescu isi va petrece anul 2010 pe mare. Filmul in care parea ca a lovit un copil a lasat impresia ca ar fi lovitura finala aplicata actualului presedinte. Nu ma asteptam ca dezbaterea televizata sa produca surprize majore. Liderul PSD a incasat insa pe aproape intreaga intindere a meciului cu Basescu si, chiar daca nu a suferit un knock-out, episodul intalnirii de taina cu Vintu a fost echivalentul unui knock-down". Integral in EvZ.

Dan Cristian Turturica, in editorialul "Vizita lui Geoana la Vintu - o sinucidere politica", scrie: "Daca v-ati intrebat vreodata cum se poate sinucide politic un candidat la prezidentiale, uitati-va la ce a facut Mircea Geoana in decursul a 24 de ore si veti descoperi reteta perfecta. Miercuri noaptea, omul in care coalitia anti-Basescu si-a pus toate sperantele a lasat deoparte orice urma de prudenta si instinct de conservare politic si a descins la vila lui Sorin Ovidiu Vintu. Daca o astfel de incursiune nocturna s-ar fi petrecut in urma cu citeva luni, sau ani, ar fi trecut la fel de neobservata precum alte citeva sute (mii?) de vizite de curtoazie pe care le-au facut multi alti oameni politici cu discursuri despre moralitate la fel de pompoase ca ale liderului PSD". Integral in Romania Libera..