Videanu despre PNL-isti: „Eu speram ca ei sa vina cu principii… nu cu solicitarea de a avea premierul”. PD-L nici nu se gandeste sa ia in calcul varianta desemnarii unui premier din partea PNL, in cazul atragerii acestei formatiuni politice la guvernare: "Care ar fi argumentele pentru care sa ceara functia de prim-ministru, au un numar mult mai limitat de mandate. Eu speram ca ei sa vina cu principii, cu propuneri legate de programul de guvernare, nu solicitarea de a avea premierul. De ce?", a declarat prim-vicepresedintele PD-L AdrieanVideanu. In opinia liderului PD-L, singura garantie pe care le-o poate oferi liberalilor este respectarea unui program de guvernare aprobat de ambele parti, noteaza Gandul.

PDL negociaza la foc continuu aliante de guvernare. Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat, ieri, dupa intalnirea cu liderii UDMR, ca majoritatea politica pentru formarea Guvernului este ori formula PDL-PNL-UDMR, ori PDL-UDMR. Boc a spus ca a adresat PNL, inca de anul trecut, invitatia pentru formarea Guvernului, iar aceasta ramane valabila. “Dorim in acest context constituirea unei asemenea majoritati politice. Nucleul PDL-UDMR are avantajul de a avea apartenenta la aceeasi familie politica, PPE, si credem ca in jurul acestei majoritati politice, PDL-PNL-UDMR sau PDL-UDMR, trebuie constituita viitoarea majoritate politica si viitorul guvern”, a spus Boc, citat de Gardianul.

Revolutia din PSD a inceput cu un pranz politic. Intalnirea intre Miron Mitrea, Cristian Diaconescu si Sorin Oprescu este preambulul luptei din PSD, care s-ar putea incheia cu crearea unui nou partid de stanga. Liderii PSD Miron Mitrea si Cristian Diaconescu s-au intalnit, ieri dupa-amiaza, cu fostul coleg de partid Sorin Oprescu, primarul independent al Capitalei, intr-un restaurant din zona Aviatorilor. La finalul unui pranz prelungit, doctorul Oprescu a declarat ca scopul intalnirii n-a avut nimic de-a face cu venirea sa la sefia social-democratilor, in locul perdantului Mircea Geoana, scrie EvZ.ro

Intalnirea PD-L cu minoritatile. Pambuccian: formula guvernamentala este deschisa, luni vom lua o decizie, probabil vom merge pe directia stabilitatii. Presedintele democrat-liberal Emil Boc si liderul grupului minoritatilor nationale Varujan Pambuccian au initiat, vineri, primele tatonari in vederea formarii unei majoritati guvernamentale. Reprezentantul minoritatilor a exclus sustinerea unui guvern minoritar. "Noi, in orice caz, nu am avansa in directia aceasta. Un guvern minoritar este un guvern slab si intr-un moment de criza economica un guvern minoritar nu poate lua masurile care se impun", a spus Pambuccian. El a explicat ca, momentan, formula guvernamentala este deschisa. "Inseamna ca se poate merge de la o formula de guvern de uniune nationala, pana la o formula mult mai restransa in jurul unui partid, de exemplu al PD-L", a spus Varujan Pambuccian, citat de Gandul.

Saptamana viitoare vine in Romania o delegatie a FMI si CE. O delegatie a Fondului Monetar International si Comisiei Europene va sosi in Romania la inceputul saptamanii viitoare, pentru a discuta cu Guvernul in exercitiu despre proiectul de buget pentru 2010. “Ne vom intalni la inceputul saptamanii viitoare cu reprezentantii FMI si ai CE, pentru o discutie generala legata de proiectul de buget pentru 2010, de veniturile si cheltuielile prognozate pentru anul viitor. Unii membri ai delegatiei vor sosi luni, iar altii marti”, a declarat, ieri, Pogea, citat de Mediafax. El a precizat ca, dupa discutia cu delegatia FMI si CE, va prezenta proiectul de buget intr-o reuniune informala a Guvernului, in care se va discuta si pe tema politicilor publice care trebuie incluse in document, scrie Gardianul.

In editorialul "Toti oamenii generalului", Silviu Sergiu noteaza: "Dumitru Iliescu a fost ofiter in Ministerul Apararii Nationale, ocupand, la un moment dat, pozitia de secretar UTC la Comitetul Politic Superior al Armatei. Dumitru Iliescu a fost ofiter in Ministerul Apararii Nationale, ocupand, la un moment dat, pozitia de secretar UTC la Comitetul Politic Superior al Armatei. Revolutia din '89, l-a prins cu gradul de maior de TAB-uri (Transportoare Blindate). Pe 26 decembrie 1989, Dumitru Iliescu a infiintat o grupare militara de patru ofiteri MApN, care avea drept misiune sa-i protejeze pe membrii im por tanti din conducerea Frontului Salvarii Nationale, inclusiv pe Ion Iliescu". Integral in EvZ.ro