Interviu cu Geoana: Nu cred ca trebuie sa ma ascund ca il cunosc pe Patriciu de peste 30 de ani. Presedintele PSD, Mircea Geoana, vorbeste, intr-un interviu acordat agentiei Mediafax, despre necesitatea organizarii cat mai rapide a Congresului PSD si apreciaza ca propunerea ca Ion Iliescu sa asigure conducerea partidului, interimar, pentru un an de zile, este neoportuna si nefunctionala. Presedintele PSD reconfirma faptul ca va candida, la Congres, pentru inca un mandat, considerand ca a castigat alegerile prezidentiale, acestea fiind insa fraudate. Geoana lanseaza si ipoteza probabila a unei noi candidaturi la prezidentiale, in 2014, argumentand ca nici Ronald Reagan, nici Francois Mitterand, nici Jacques Chirac nu au castigat Presedintia la prima incercare, scrie Romania libera.

Prima sedinta de Guvern a Cabinetului Boc IV.Premierul avertizeaza ministri ca trebuie sa se apuce de treaba. Proaspat investit, Cabinetul Boc si-a inceput, miercuri, activitatea in forta la Palatul Victoria.Prima sedinta a Guvernului in noua formula, convocata de urgenta pentru a aproba proiectul legii bugetului de stat pe 2010, a inceput intr-o atmosfera destinsa. Mai intai, seful Executivului i-a felicitat pe ministri pentru modul in care au reusit sa treaca cu brio de comisiile parlamentare, dar si pentru obtinererea votului de incredere al Legislativului, scrie Gandul.

Viorel Catarama, pregatit pentru presedintia PNL. Viorel Catarama a declarat marti seara, la Realitatea TV, ca ar putea candida la presedintia PNL la viitorul congres daca va avea sustinere din partea mai multor organizatii. "Am fost intrebat in mod clar daca as fi de acord sa candidez pentru functia de presedinte al PNL. Daca mi se va propune, voi accepta pe aceasta platforma de participare a partidului la guvernare alaturi de PD-L. Orice membru al partidului poate candida, conform statului, la presedintie. Daca mi se va propune si voi fi sustinut, voi face acest lucru. Am mai facut odata acest lucru, in 1993. Am preluat PNL la 0,8% si l-am dus in 1996 in Parlament cu 8%", a spus Catarama, potrivit Romania libera.

In "Ce poate face Basescu pentru presa", Vlad Stoicescu sustine ca "Presedintele incearca sa dea impresia ca e un mecena al presei libere, un om preocupat chiar si de soarta celor care il critica”.„Mai, omule, pot sa fac ceva?” Cuvintele se napustesc cu lacomie spre microfonul prins discret in sacoul presedintelui, traverseaza firul lung al lavalierei si se raspandesc cu forta in eter. Intunericul e proaspat deasupra Bucurestiului, masinile torc sfaraitor pe carosabilul sticlos de pe Calea Victoriei, iar, intr-o redactie de ziar central, jurnalismul se pregateste sa moara". Integral in EvZ.

In "Cine vrea sa profite de aurul de la Rosia Montana", Sabina Fati afirma ca "graba ministrului industriilor, Adriean Videanu, de a anunta interesul noului guvern pentru o afacere privata controversata de anvergura cum e cea de la Rosia Montana, sugereaza ca ar avea obligatii fata de patronii companiei care vrea sa transforme Muntii Apuseni intr-un El Dorado. Prin punerea in aplicare a acestui proiect miner, Gabriel Resources, inregistrata in Canada, vrea sa extraga peste 300 de tone de aur si peste 1.500 de tone de argint, care la voloarea actuala ar insemna in jur de 12 miliarde de dolari. Principala problema este ca statul roman detine doar 20 la suta din acest proiect, in vreme ce canadienii au 80 la suta din afacere". Integral in Romania libera.