Basescu ataca TVR cu OTV. Dupa ce a anuntat ca nu mai pune piciorul la TVR cata vreme e condusa de Alexandru Sassu, presedintele Traian Basescu isi da intalnire cu romanii la OTV, autointitulata „televiziunea poporului”. Seful statului va fi prezent in aceasta seara la postul condus de Dan Diaconescu, aceasta fiind prima aparitie din seria prezidentiala de intalniri lunare pe care OTV o anunta de o buna bucata de timp. Momentul va fi marcat festiv prin desemnarea de Basescu a castigatorului concursului Murtfatlar „Sticla de un milion de lei”, scrie EvZ.ro

Alegeri in colegiul 1. Vanghelie, pentru Gandul: „Crin a fost extraordinar de fair-play. Sustinem candidatul PNL”. Meci greu la PD-L intre finul lui Becali si fiul lui Prigoana. "Scaunul" de deputat al lui Bogdan Olteanu - o poveste cu scantei. Afla, in continuare, cum s-au imbulzit finul lui Becali si fiul lui Prigoana sa candideze pentru Parlament din partea PD-L si cine va fi contracandidatul din partea PNL sustinut de PSD+PC. Vanghelie pentru Gandul : "Crin a fost extraordinar de fair-play cu noi. Este bine sa ne gandim sa facem politica si in alt fel. Sa mai scapam de demagogie si sa pastram in functiune aceasta constructie serioasa care este intre noi". Integral in Gandul.

Tariceanu ramane singur in PNL. Apelul lansat de Calin Popescu Tariceanu in PNL pe blogul sau de a intra la guvernare alaturi de PDL si de a renunta la politica romantica promovata de Crin Antonescu nu pare sa fi avut ecou in randul liberalilor. Ei s-au aratat la fel de rezervati si in privinta declaratei disponibilitati a lui Traian Basescu de a coopta PNL la guvernare, noteaza Romania Libera.

In editorialul "PDL Honorius causa" Calin Hera noteaza: "Partidul lui Traian Basescu e gol pe dinauntru si zdranganeste pe dinafara. Golul a fost umplut de fiul lui Prigoana. Partidul lui Traian Basescu e gol pe dinauntru si zdranganeste pe dinafara. Desemnarea scandaloasa a fiului lui Silviu Prigoana drept candidat pentru Colegiul 1 din Bucuresti nici macar nu e primul exemplu. E doar o dovada a unei lipse (de cadre, de idei, de respect pentru activistii onesti ai partidului). La cei 22 de ani, Honorius Prigoana are CV. Are o diploma la Universitatea din Chicago, un filmulet pe youtube in care citeste un discurs in fata Senatului statului Illionis, un Lamborghini Gallardo si o amenda administrativa pentru conducere fara permis, prezente in reviste de scandal si o foarte buna parere de sine. Si inca ceva: e fiul lui Silviu Prigoana si a adunat, personal, semnaturi pentru candidatura Elenei Basescu, fiica, pentru Parlamentul European. Avea vreo sansa Virgil Tudorache in fata lui?". Integral in EvZ.ro

Guvernul a aprobat proiectul de buget pentru 2010. Guvernul a aprobat miercuri seara proiectul de buget pentru 2010 care va fi transmis Parlamentului spre dezbatere in regim de urgenta. Premierul Emil Boc a declarat la finalul sedintei de guvern ca proiectul de buget ia in calcul o crestere economica de 1,3% si o rata a inflatiei de 3,7%, scrie Adevarul.

Elena Vijulie, in editorialul "Imparatul e dezbracat!", noteaza: "In timp ce Palatul Cotroceni se pregatea, in urma cu aproape doua saptamani, de atat de formalele consultari cu partidele politice pentru alcatuirea Guvernului, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, adauga felicitarilor adresate presedintelui Basescu o recomandare. "Prima si cea mai urgenta sarcina care sta acum in fata dumneavoastra este formarea unui nou Guvern, capabil sa reuneasca un larg sprijin in Parlament", transmitea el presedintelui reales in Romania. Mai aplicat, ambasadorul american la Bucuresti, Mark Gittenstein, a spus de-a dreptul: "Este timpul sa faceti, nu numai sa va certati". Integral in Romania Libera.