Prigoana jr. si Oreste isi paseaza reciproc datoriile la stat. Nu mai putin de opt din cele 34 de firme la care este actionar Honorius Prigoana, candidat la alegerile din Colegiul 1 – sectorul 1 al Capitalei, au datorii la stat, potrivit ANAF. Suma totala a datoriilor se ridica la 271.765 de lei (65.000 de euro) si reprezinta restante la bugetele de sanatate, somaj si asigurari sociale. Cea mai mare datorie o inregistreaza firma 2 Palaghia&O Production SRL, detinuta de Prigoana junior impreuna cu realizatorul TV Oreste Teodorescu. Cele opt firme ale lui Honorius Prigoana care au datorii la stat sunt: 2 Palaghia&O Production (productie de emisiuni TV), Cofetarie – Patiserie Unic, Romblock Group (constructii), Netsec (telecomunicatii), Aerosal (comert), Taifasuri Media (editare reviste), Rosal HI-Tech si Rosal Import-Export. Intrebat cum se face ca firmele sale au acumulat aceste datorii la bugetul de stat, Honorius a evitat sa raspunda timp de cateva zile, scrie Romania libera.

Crin amana congresul ca sa-l tina pe Calin in opozitie. Conducerea PNL vrea sa-si puna la bataie posturile in septembrie, cand va fi expirat oferta de intrare la guvernare facuta „aripii Tariceanu”. Conducerea PNL ia in calcul organizarea congresului in luna septembrie si nu in mai asa cum se discuta initial, amanarea echivaland practic cu ramanerea in opozitie a liberalilor. Potrivit unor surse din partid, cooptarea PNL la putere ar avea ca dead-line luna mai, iar eventuale schimbari la varf dupa acest termen nu ar mai avea efect, scrie EvZ.

Geoana neaga ca a fost in vacanta pe insula din Caraibe a lui Dinu Patriciu. Mircea Geoana a declarat, ieri, ca si-a petrecut vacanta de iarna "in sudul Americii", precizand ca nu a fost la proprietatea lui Dinu Patriciu de pe insula Saint Martin din arhipelagul Caraibe. Despre o posibila destinatie a lui Mircea Geoana catre vila lui Dinu Patriciu din insula Saint Martin scrisese, in urma cu o zi, site-ul impactnews.ro. "Nu va mai luati dupa toate prostiile care apar pe bloguri!" a indemnat Geoana. Oficial, liderul PSD, si-a petrecut vacanta de iarna in insula Aruba din arhipelagul Caraibe, scrie Gandul.

PSD-istii lui Mitrea se codesc sa-l sustina. Liderii PSD din teritoriu pe care Miron Mitrea declara la Bucuresti ca se bazeaza in tentativa de rasturnare a actualei conduceri de partid nu se inghesuie sa se ralieze acestei initiative. „Am decis sa-l sprijin pe Cristian Diaconescu, daca va candida. Daca nu candideaza el, candidez eu”, a anuntat ieri Mitrea, enumerand si cateva filiale PSD pe care conteaza la viitorul Congres: Botosani, Bihor, Satu Mare, Covasna. Contactati de Mediafax, sefii organizatiilor judetene respective declara insa la unison ca nu i-au promis sprijin lui Mitrea. „Nu am promis nimanui niciun fel de sprijin, nici lui Miron Mitrea si nici altcuiva”, spune presedintele PSD Satu-Mare, Gheorghe Ciocan, scrie EvZ.

Honorius Prigoana il acuza pe Radu Stroe de mita electorala cu un filmulet in care liberalul imparte ghiozdane intr-o scoala din Bucuresti. Honorius Prigoana, candidatul PD-L pentru locul de deputat in Colegiul 1 al Capitalei, l-a acuzat de mita electorala pe contracandidatul sau, liberalul Radu Stroe, si a prezentat drept proba imagini video in care acesta, insotit de primarul PNL al Sectorului 1, Andrei Chiliman, sunt filmati in timp ce distribuie pachete cu ghiozdane si rechizite unor elevi dintr-o scoala din colegiul electoral. Prigoana a afirmat, potrivit Mediafax, ca filmarea ar fi fost fost facuta in 5 ianuarie, la scoala 13 din Sectorul 1, iar in imagini se pot vedea si echipaje ale Politiei Comunitare care supravegheaza actiunea in care sunt implicati cei doi reprezentanti ai PNL, scrie Gandul.

Silviu Sergiu, in "Haiducului Vladescu ii plac menestrelii", afirma ca "„Sebastian Vladescu va fi «haiducul» care va lua, de-a valma, bani de la saraci si de la bogati, pentru a carpi bugetul de stat. Masurile nepopulare sunt livrate populatiei intr-o atmosfera vesela”. Dan Bittman, solistul trupei Holograf, si Andrei Gheorghe, jurnalist, sunt doua persoane publice notorii, care vor munci asiduu pentru a evita erodarea imaginii publice a actualei puteri. Cu siguranta, vor fi implicate in acest proiect si alte personalitati, pentru ca 2010 se anunta un an foarte complicat pentru PDL". Integral in EvZ.

In "Bejinaru, bilantul slabiciunilor", Sabina Fati sustine ca "elita juridica autohtona este reprezentata la varf de turnatori voluntari, infractori acoperiti, mediocri titrati si blonde artagoase. Institutia care, potrivit Constitutiei, ar trebui sa asigure independenta si buna functionare a justitiei, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), este condusa de judecatoarea Florica Bejinaru, selectionata inainte de 1989 de Securitate ca informatoare. Cei 19 procurori si judecatori din care este format Consiliul Superior al Magistraturii si care au ales-o pe Bejinaru in fruntea lor s-au straduit in acest fel sa duca mai departe imaginea dubioasa a acestei institutii care-si apara inca traditiile antireformiste. Integral in Romania libera.