„Taberele din PNL s-au amestecat foarte serios”. In PNL, luptele intre lideri nu mai sunt de actualitate, a afirmat, ieri, liderul partidului, Crin Antonescu, sugerand ca la viitorul congres liberalii vor avea de ales intre putere si opozitie si nu intre persoane. “Taberele care existau la Congresul din martie 2009 s-au amestecat foarte serios. In privinta guvernarii, Tariceanu a avut o alta pozitie decat mine, decat noi, dar nu toti partizanii sai de la congres, nici pe departe, nu au fost de aceeasi parere. Au fost unii oameni care m-au sustinut pe mine sau pe Ludovic Orban la congres si care acum au fost pentru intrarea la guvernare”, a marturisit liderul PNL, citat de EvZ.

Geoana expira in martie. Congresul PSD va avea loc cel mai probabil la sfarsitul lunii martie. Printre cei care au refuzat ideea amanarii s-au numarat Ion Iliescu si Adrian Nastase, ultimul posibil candidat la sefia PSD. Intre timp, pare sa capete tot mai multi adepti o alta idee sustinuta de Adrian Nastase: reintroducerea functiei de presedinte executiv al PSD. Initiativa are insa si oponenti influenti, scrie Romania Libera.

Incepe goana dupa Guerrilla ezoterica prezidentiala. Cine este psihologul cu barba de langa Traian Basescu. Aliodor Manolea este, potrivit Realitatea TV, psihologul care nu se desparte, aproape niciodata, de presedintele Traian Basescu. Acesta este inginer, doctor in stiinte complementare si psiholog. Specialitatile sale pe domeniu sunt "Psihoenergetica", "Biosinergetica" si "Programarea neurolingvistica". Manolea a fost prezent la cele doua interventii ale lui Traian Basescu de la Realitatea TV si Realitatea FM, din campania electorala, atunci cand a stat tot timpul, inclusiv in timpul emisiei, alaturi de presedinte. De asemenea, psihologul a fost prezent si la confruntarea finala a prezidentiabililor, gazduita de Palatul Parlamentului, scrie Gandul.

Sulfina Barbu ii cere lui Mircea Geoana sa se retraga din functiile de raspundere in stat. Dupa atacurile colegilor de partid, Mircea Geoana trebuie sa faca fata celor venite din partea democrat-liberalilor. Si asta dupa ce PD-L i-a cerut, astazi, in urma "declaratiilor halucinante", sa se retraga de la conducerea Senatului. In caz contrar, PSD este sfatuit sa-l retraga din fruntea Senatului. "Discursul irational al liderului PSD, Mircea Geoana, devine ingrijorator, iar acesta trebuie sa se retraga din functiile de raspundere in stat", se arata intr-un comunicat de presa, remis, astazi, de Sulfina Barbu, purtatorul de cuvant al PD-L, ce face referire la "insistenta cu care Mircea Geoana inventeaza fenomene paranormale in campania prezidentiala". Potrivit democrat-liberalei, cand al doilea om in stat "explica un esec politic printr-o teorie fundamentata pe traznai medievale, ceva este in neregula in Romania". Integral in Cotidianul.

In editorialul "Flacara violet nu merge de multe ori la apa", Calin Hera scrie: "A da vina pe flacara violet poate deveni noua scuza universala, pentru orice esec, pentru orice ratare. Cuvintele cantaresc mai greu decat isi imagineaza cei care se trezesc vorbind fara sa gandeasca in prealabil. O vorba aruncata la intamplare poate a) incanta, b) aiuri sau c) se poate intoarce impotriva celui care o rosteste. In cazul lui Mircea Geoana se aplica varianta c). Deja i s-a lipit de imagine o definitie intr-un cuvant. Stiti care. N-a putut scapa de el, ba, subconstient, si l-a asumat. Altfel ar fi meditat un pic inainte de a aduce vorba despre atacurile energetice la care ar fi fost supus in campania electorala. Ideea asudata a flacarii violet, lansata in urma cu o luna de Viorel Hrebenciuc, ar fi trebuit privita cu un dram de stupoare si cu multa ingaduinta. Si atat! E inexplicabil de ce Mircea Geoana, care parea un om totusi umblat prin lume, a ales sa o readuca in discutie". Integral in EvZ.

Elena Vijulie, in editorialul "Partidul opozitiei violet", noteaza: "Cand toate gafele lui Mircea Geoana fusesera adunate, asezate pe categorii si erau pe cale sa intre nu numai in analiza Consiliului National al PSD, dar si ca studii de caz in manualele de stiinte politice, domnia sa a fortat limitele discursului public si a plonjat in paranormal. "Eu nu cred. (…) Multa lume crede. Domnul Basescu crede sigur, pentru ca a folosit si foloseste aceste tehnici, inclusiv oameni pe care i-am vazut eu la Palatul Cotroceni, care fac parte din aceasta categorie", adica persoane care nu sunt nici vrajitori, nici ghicitori, ci oameni care "au un CV si sunt foarte cunoscuti. Ii stiu si eu pe vreo doi", a declarat destul de confuz Mircea Geoana la sfarsitul saptamanii trecute. "Cred ca a fost atacat energetic in timpul campaniei foarte mult, erau chiar in sala (la dezbaterea finala – n.r.) oameni care lucrau la acest lucru. Nu stiu daca e o teorie sau alta, dar era, pur si simplu, paralizat, n-a fost tot timpul, au fost anumite bucati, care erau probabil decisive. Cred eu, e o parere personala", a completat mai ferm fosta viitoare prima doamna a tarii". Integral in Romania Libera.