Oprescu nu revine in PSD, dar vrea reformarea partidului. Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a declarat astazi ca nu intentioneaza sa se intoarca in PSD. Edilul a adaugat ca spera ca in PSD sa fie o reforma reala, cu ocazia congresului partidului. Sorin Oprescu raspunde astfel invitatiei lui Miron Mitrea de a face parte din viitoarea echipa de conducere a social-democratilor, scrie EvZ.ro

Alesii care si-au lasat banca goala. Noua parlamentari au reusit performanta ca, in sesiunea parlamentara septembrie-decembrie 2009, sa inregistreze o prezenta de 0(zero)% la votul final din plen. Printre alesii chiulangii se numara Viorel Hrebenciuc (PSD), Ioan Ghise (PNL) si mai multi ministri PDL, precum Radu Berceanu sau Vasile Blaga. Trei deputati au reusit sa stranga in sesiunea parlamentara care s-a incheiat in decembrie 168 de absente in cele tot atatea sedinte de plen ale Camerei Deputatilor, scrie Adevarul.

Reportaj: Aripa pro-Geoana a fugit in munti. Cine sunt haiducii din Coliba lui Geoana. Plus o dedicatie pentru Nastase: „Unde ar vrea sa ne strangem, la el la Cornu?!” In vreme ce, la Bucuresti, Miron Mitrea, Adrian Nastase si Ion Iliescu dezbateau "starea stangii" sub cupola Institutului social-democrat al lui Adrian Severin, Mircea Geoana descindea la munte, in Poiana Brasov, unde convocase trupa sefilor de filiale, la o "intalnire informala" inaintea sedintelor Biroului Permanent National si Comitetului Executiv National de lunea viitoare. "E un week-end asa, mai relaxat, la invitatia colegului nostru Costica Nita" (seful PSD Brasov, n.n), a fost singura explicatie aruncata din mers de Geoana ziaristilor la iesirea de la "Coliba Haiducilor", unde poposise la o "ciuguleala" inaintea primei runde a intalnirii, programata la ora 18. Integral in Gandul.

Hrebenciuc, banii de la Parlament inapoi! Alesi pe baza votului uninominal in toamna lui 2008 pentru a reprezenta cat mai bine interesele cetatenilor din colegii, unii parlamentari s-au dovedit lipsiti de scrupule in acesti ani de criza si au incasat salariile cuvenite fara a fi prezenti in plenul de sedinta pentru a-si aduce aportul in actul legislativ. Pe de alta parte, de la an la an, aceste deficiente se adancesc, in timp ce clivajele socioeconomice rup legatura fireasca dintre alesi si electori, pe fondul sporirii privilegiilor primilor. In acest context, raportul prezentat ieri de catre reprezentantii IPP (n.r. - Institutul de Politici Publice) a punctat faptul ca Viorel Hrebenciuc (n.r. - liderul grupului deputatilor social-democrati de la Camera) si fostul liberal Dan Pasat, afiliat grupului democrat-liberal, sunt alesii care nu au avut nicio prezenta la cele 168 de sedinte de plen ale Camerei Deputatilor in sesiunea parlamentara septembrie-decembrie 2009. Integral in Curentul.

Ioan Rus: Adrian Nastase e mai bun decat Miron Mitrea. Fostul vicepresedinte PSD Ioan Rus a declarat vineri ca Adrian Nastase este mai bun din punct de vedere politic decat Miron Mitrea, refuzand insa sa spuna pe cine vor sustine fostii membri ai grupului de la Cluj pentru sefia PSD, precizand ca in curand vor avea o pozitie publica pe acest subiect, noteaza Romania Libera.

In editorialul "Sansa lui Geoana de a fi Basescu", Horia Ghibutiu scrie: "Miza e soarta politica a lui Mircea Geoana, ajuns acum in situatia lui Basescu, de a-si pune titlul in joc. Liderul pesedist poate sa-si schimbe postura de om aflat la podea doar cu o conditie: sa fi invatat ceva din infrangerea usturatoare suferita la prezidentiale. Retras intr-o nisa confortabila, cea sportiva, ziaristul Daniel Nanu isi ingaduie, intr-o convorbire telefonica intrata in prelungiri, sa puna gatul presei „generaliste” - de la ziare la audiovizual - sub ghilotina ironiei: „Daca nu aparea flacara violeta, dezbateati zapada si gerul!”. Integral in EvZ.ro