Nastase: Gasca Geoana transforma congresul in Vanghelion. Fostul premier avertizeaza asupra riscului ca viitorul congres sa se transforme intr-un Vanghelion. Nastase a criticat actuala conducere a PSD, in frunte cu Mircea Geoana, pentru ca se grupeaza in "gasti care aranjeaza scaunele" pentru viitoarele functii. "Altii merg noaptea si se intalnesc prin restaurante in diferite forme si aranjeaza scaunele pentru conducerea partidului. (...) Ceea ce nu-mi place in momentul de fata in partid - si vreau sa spun lucrul acesta foarte direct pentru colegii mei de partid - am sentimentul ca ne intoarcem la perioada 2005-2006: intalniri care se fac in gasti, in diferite locuri, se ascund, ii alearga televiziunile prin diferite locuri", a declarat presedintele Consiliului National al PSD, citeaza evz.ro.

UDMR a reorganizat tacit Romania. Plenul senatului a adoptat tacit o initiativa legislativa a UDMR, care prevede modificarea Legii de organizare a regiunilor de dezvoltare. Din lipsa de cvorum, senatorii nu au putut dezbate acest proiect, ceea ce a dus la aprobarea tacita. PSD a acuzat PDL ca a folosit diverse tertipuri si manevre pentru ca aceasta initiativa sa treaca de Senat, multi democrat-liberali absentand. Proiectul legislativ are in vedere reorganizarea regiunilor de dezvoltare, marind numarul acestora de la 8 la 16, care sunt grupate in cinci macroregiuni, scrie Romania libera.

Boc executa dorinta lui Basescu: 100 de milioane de euro pentru a scoate Chisinaul din criza. In timp ce Cabinetul Boc se lupta sa taie pensiile de lux pentru a avea cu ce sa-i plateasca pe romani in anii urmatori si ministrul Transporturilor se plange ca nu va avea cu ce sa acopere gropile din drumuri la vara, Guvernul este foarte darnic cu vecinii de peste Prut: va investi timp de patru ani atat in infrastructura, cat si in dezvoltarea sau educatia din Republica Moldova. Suma pe care Romania o va acorda Chisinaului ca ajutor nerambursabil este de 100 de milioane de euro, scrie Gandul.

Baconschi: Proiectul antiracheta va presupune costuri minimale pentru Romania. Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat la finalul audierilor din comisiile reunite de aparare si politica externa, ca proiectul antiracheta nu va presupune decat costuri minimale pentru Romania, legate de asigurarea securitatii perimetrului infrastructurii militare. "Noi vom primi de la partenerii nostri o lista de criterii care ne vor ajuta sa identificam locatia optima. In rest, costurile nu tin nici de interceptoare, nici de infrastructura militara care va fi construita, ci practic de asigurarea securitatii ei in jurul perimetrului. Deci, costuri minimale, care nu au niciun impact macroeconomic si care vor fi in orice caz minimale", a spus Baconschi la RFI. Ministrul a enumerat si avantajele pe care implementarea elementelor scutului le va avea pentru Romania.

Mircea Marian, in "Este PDL mai corupt decat PSD?" afirma ca "au trecut două săptămâni de când Mircea Gutău a fost încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, dar, oficial, el continuă să fie primar al municipiului Râmnicu-Vâlcea şi să conducă filiala judeţeană a PDL. Partidul din care face parte refuză să-l excludă, deşi există o prevedere statutară potrivit căreia cei care au fost condamnaţi la o pedeapsă privativă de libertate sunt daţi afară. Prefectul judeţului Vâlcea, Petre Ungureanu, amână semnarea ordinului de încetare a mandatului până la judecarea recursului în anulare". Integral in EvZ.

In "Scutul care ne muta din Orient in Occident", Sabina Fati sustine ca "Scutul antiracheta finantat de americani pentru apararea tarii si a sud-estului Europei ii deranjaza pe toti cei care preferau sa ramana departe de umbrela NATO. Scutul antiracheta pe care americanii il vor instala in Romania pana in 2015 ii irita pe toti cei care dispretuiesc civilizatia occidentala si ii isterizeaza pe toti cei care, ca Ion Iliescu, s-au opus ani de zile iesirii tarii din sfera de influenta a Moscovei". Integral in Romania libera.