Marian Sarbu: „Nu astept niciun telefon de la Cotroceni”. Fostul ministru al muncii explica, in exclusivitate pentru EVZ, de ce a plecat din PSD pentru a pune umarul, alaturi de Cristian Diaconescu si de Gabriel Oprea, la construirea unui nou partid de stanga. Marian Sarbu, fostul ministru al muncii in guvernele Nastase si Boc I, a plecat din PSD. El s-a alaturat grupului parlamentarilor independenti condus de ministrul apararii, Gabriel Oprea. Va pune umarul alaturi de acesta si de Cristian Diaconescu la infiintarea unui nou partid de stanga, alternativa la PSD, scrie EvZ.ro

Oprea despre prietenul Sarbu: „Va avea un rol foarte important in viitoarea constructie politica”. Liderul coordonator al grupului parlamentarilor independenti, Gabriel Oprea, l-a numit, vineri, pe proaspatul demisionar din PSD Marian Sarbu "prietenul meu", precizand ca va avea un rol important in viitorul partid pe care ar urma sa-l conduca. "Sunt onorat de decizia domnului deputat Marian Sarbu de a se alatura grupului nostru. Cand spun Marian Sarbu spun stanga romaneasca adevarata. Prietenul meu Marian Sarbu va avea un rol foarte important in constructia politica de centru-stanga pe care o avem in vedere", a aratat Oprea, noteaza Gandul.

EBA, discurs pentru un soldat rapit. Fiica cea mica a presedintelui a pledat, in aceasta saptamana, in Parlamentul European cauza unui soldat evreu rapit in 2006, ca urmare a unei recente vizite in Israel. “In cadrul dezbaterii de azi, as dori sa aduc in atentia dumneavoastra cazul soldatului israelian Ghilad Shalit, rapit la Kerem Shalom in luna iunie, anul 2006, un soldat in varsta de numai 19 ani. Saptamana trecuta am facut parte din delegatia oficiala a Parlamentului European in Israel, iar una dintre intalniri a fost cu tatal lui Ghilad Shalit, Noam Shalit”, a povestit Elena Basescu, scrie EvZ.ro

Ponta: „Partidul lui Oprea nu se va mai infiinta”. Iliescu: „manevra lui Basescu”. Oprea: „il astept pe prietenul Sarbu”. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, intr-un interviu pentru Mediafax, ca Marian Sarbu si Cristian Diaconescu fac parte dintr-un scenariu de infiintare a partidului condus de Gabriel Oprea, initiat inainte de Congres, pentru varianta in care Mircea Geoana ramanea seful PSD, scrie Gandul.

Cristian Preda: Viitorul partid al lui Oprea nu poate fi credibil, PDL nu ar castiga din asociere. Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat vineri, pentru NewsIn, ca partidul pe care Gabriel Oprea il va infiinta, alaturi de alti fosti social-democrati, "nu poate fi unul credibil", din cauza caracterului sau eclectic,iar PDL nu ar castiga la capitolul incredere prin alierea cu acest partid. "Personal, nu cred ca Gabriel Oprea poate sa faca, alaturi de Razvan Teodorescu, Cristian Diaconescu, Miki Spaga, un partid credibil. Prin aceasta alaturare, problemele PSD sunt exportate in spatiul public si blocheaza constituirea unei alternative la PSD. Nu sunt credibili. Daca un asemenea partid e constituit ca o anexa a Guvernului, nu cred ca PDL castiga in credibilitate", a comentat democrat-liberalul, scrie Romania Libera.