Cine l-a vrut pe Catalin Voicu ministru de interne. Viorel Hrebenciuc si Marian Vanghelie si-au mobilizat toate efectivele din PSD pentru a-l face pe Catalin Voicu ministru in 2008. Dincolo de cei pe care ii controlau direct, cei doi s-au bazat pentru a-si instala omul la sefia Internelor si pe apropiatii din partid, cum ar fi vicepresedintii Dan Nica, Ion Toma sau liderii de organizatii din Oltenia. Socoteala de acasa nu s-a potrivit insa cu cea din sedinta social-democratilor, in care Catalin Voicu a ratat la mustata intrarea in guvern. Planurile au fost incurcate de Miron Mitrea, care a lucrat intens astfel incat Viorel Hrebenciuc sa nu-si adjudece victoria, scrie EvZ.

Marea reforma a PDL - ramane cum am stabilit. Alegerile interne, programate pentru vara, vor introduce votul pe liste, asigurand lui Emil Boc si locotenentilor sai continuitate la carma formatiunii. Nimeni nu ramane afara. Acesta pare sa fi fost principiul dupa care s-au ghidat democrat-liberalii cand au decis modul in care se va desfasura scrutinul intern din 15-16 iulie. Liderii vizibili ai PDL au avut castig de cauza in sedinta Colegiului Director de duminica seara, cand au impus ca alegerea prim-vicepresedintilor si a secretarului general sa se faca tot pe liste, la fel ca pana acum, acestia fiind desemnati de candidatul la presedintie care va depune motiunea castigatoare la Conventie, scrie Romania libera.

Ponta: „Nu exista Tinutul Secuiesc!“ Marko: „Atatare iresponsabila a unor sentimente antimaghiare“. Ca protest fata de recentele actiuni ale formatiunilor politice maghiare legate de aniversarea din 15 Martie, circa o mie de romani din asa-zisul Tinut Secuiesc au participat sambata, la Toplita, la o adunare a Forumului Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures, consacrata "reafirmarii fiintei noastre nationale" si pastorita de IPS Ioan Selejan, arhiepiscopul Covasnei si Harghitei si presedintele de onoare al Forumului. Politicienii n-au lipsit nici ei: "trupa" PSD, in frunte cu Victor Ponta, Norica Nicolai venita "atat in calitate de europarlamentar, cat si de vicepresedinte al PNL", iar in celalat capat al scenei - Vadim Tudor cu "baietii" lui, scrie Gandul.

Boc baga prefectii paravan pentru a scurge bani la PDL. Pentru a scoate din buget 12 milioane de euro cu dedicatie pentru colegiile democrat-liberalilor, guvernul impinge prefectii ca intermediari care sa ceara banii sub pretextul urgentelor din teritoriu. Banii de la buget au bagat dihonia in PDL. Revoltati ca premierul Emil Boc le-a tras clapa in legatura cu transa de 70.000 de euro pentru scoli, gradinite, biserici si spitale in fiecare colegiu, deputatii PDL au amenintat ieri ca nu se mai mobilizeaza la vot pentru legile guvernului, scrie EvZ.

Motiunile simple - instrument inutil. A inceput in Parlament sezonul motiunilor simple.Primii vizati: Mihai Seitan si Cseke Attila. Din 2007 incoace, motiunile simple nu mai au insa finalitate. Chiar daca opozitia ar reusi astazi sa impuna, la Camera Deputatilor, adoptarea motiunii simple initiate de PNL si intitulate „La Sanatate nimic nu este sanatos", Guvernul Boc nu va fi obligat nici sa dea mai multi bani sistemului de sanatate, nici sa depolitizeze conducerile spitalelor. Asa cum nu ar fi fost obligat nici sa creasca pensia sociala minim garantata de la 350 la 400 de lei, asa cum au cerut social-democratii in motiunea simpla indreptata impotriva ministrului Muncii, Mihai Seitan, scrie Romania libera.

In "Dialogurile lui Catalin Voicu", Calin Hera se intreaba "cat de mult il va afecta scandalul pe noul Voicu, personajul care ii va lua locul celui aflat acum pe faras? Iata, a vorbit Voicu. A fost ascultat. Si dupa? Au fost livrate pasaje din stenograme, cu taraita, ca intr-o telenovela. Unii s-au amuzat. S-au dus cu gandul la Caragiale, latura superficiala. Au ras. Altii s-au inspaimantat. Au zis: acesta este cel mai teribil caz postdecembrist!" Integral in EvZ.